Den bedste måde at fjerne savsmuldstapet og lidt om vores boligbudget

Den bedste måde at fjerne savsmuldstapet og lidt om vores budget. Ja, der er nok at tage fat i. Det der med at flytte ind i vores lejlighed i midten af måneden, kommer vist ikke til at ske. Som i slet ikke. I morgen, så kommer gulvsliberen, som vi har sat vores lid til efter at have søgt efter den rigtige 100 år. Vi skal også have sat fiber (something something internet) op i morgen. Derudover så skal vi have alt tapetet revet ned inden vi skal, I ved, det skal bare væk. Der er som sådan slet ikke noget alt med vores tapet. Det er bare savsmuldstapet. Hvis der er noget jeg hader, så er det sgu savsmuldstapet.

At fjerne savsmuldstapet

Men. Hold nu op. Det er godt nok dyrt, at få fjernet og få pudset væggene op igen. Dyrt, som i at vi fik et tilbud på små 60.000 kr. for at få det lavet og det var lige små 50.000 mere end jeg havde lyst til at punge ud, så nu hedder det… Hader jeg savssmuldstapet så meget? Ja, det gør jeg og nu tror jeg, at Andreas og jeg bliver nødt til at være lidt ‘handy’ og få revet det ned, helt selv. Måske vi også skal pudse det op selv? I don’t know. 

Læs også: De 7 bedste true crimepodcasts (der er så meget mere end SERIAL derude)

fjerne savsmuldstapet

fjerne savsmuldstapet

fjerne savsmuldstapet

fjerne savsmuldstapet

Der er vel ikke nogen af jer, som kender nogle seje ‘hacks’ til savsmuldstapet, som gør, at man ikke behøver at fjerne det, inden man gør noget pænt ved det? Help! Måske I bare synes, at det da slet ikke er så slemt og måske endda kan komme med et par kærlighedserklæringer til tapetet? Help, help!

Indtil videre, så har vi haft en del udgifter i forbindelse med selve købet lejligheden (hele økonomien i forbindelse med vores køb, skal jeg nok komme nærmere ind på en anden gang) og vi har gemt en slat penge til renoveringer. Puha. Når jeg begynder at regne på det hele, puha, ja, så det løber godt nok hurtigt op og vi har helt sikkert ikke råd til at lave alle de forbedringer, som vi gerne vil lave lige nu – så savsmulds hacks (eller kærlighedserklæringer) er mere end velkomne! I kan også skrive til mig på Instagram.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

12 Comments
 1. En sprayflaske med 12 pump opvaskemiddel og varmt vand – direkte på tapetet. Lad sidde, og tag så en spartel. Vupti! Nemt at få af! Vi er selv igang i øjeblikket Og vi har inden da prøvet ALT!

 2. Min kæreste og jeg skal til det samme – jeg, lige som dig hader, som i virkelig HADER savsmuldstapet – der skal bare væk! Så gode tips, må meget gerne deles. Held og lykke med processen – håber den bliver rimelig smertefri!

  1. Ah, øv, jeg skulle jo have kærlighedserklæringer, så jeg slipper for at tage det ned ;)
   Ej, det er så ugly! Tror jeg prøver Lotte’s tip, så skal jeg nok komme med en update!

 3. Vi har lige fjernet et helt hus fyldt (!!) med savsmuldstapet. Vi erfarede, at det afhang meget af underlaget – men at et rigtig godt råd er sådan en tryksprøjte med forstøver (fra byggemarkeder til en 50’er) med en blanding af skyllemiddel og vand i. På den måde kan du let få forstøve det ud på væggen. Det virkede rigtig, rigtig godt for os. Derudover er det en god idé at skære “for” med en hobbykniv omkring døre, vinduer mm., inden du fjerner det. Så slipper det nemmere i kanter og hjørner. Og alternativt er en tapetdamper altså også god på særligt de genstridige steder. Her er det også en god idé at skære “for” i nogle strimler på størrelse med selve damper-“hovedet”, så du – i takt med at du damper det – langsomt kan rive det af væggen. Det er en tålmodighedsting, men shit hvor er det stort den dag, det er væk! Glæd jer :-)

 4. Riv alt det “løse” af og så kan I ellers spartle væggene op og derefter pudse dem, spartle pudse etc. indtil I har det ønskede resultat :-)

 5. Hej :)
  Er uddannet maler. Tip og trick her fra:
  Skære i tapet som en nævner, så det laver flager eller lommer. Men kniven holders mere 20-30 grader end direkte på. Se lommer du lave at der kan gemme sig vand ned i;)
  Dæk gulvet med plastic for nu skal der vandes. En rullespand med varm vand og tapet opløser og dypper du malerrullen ned i vandet og “maler/ruller” du vandet på væggen ned fra og op. Ellers ender alt vandet på gulvet. Tag en væg sådan og vent 10-15 og så gå tilbage og gør det igen og begynder og hak/rive i tapet. Måske skal det vandes af omgang.

 6. Måske kunne man få nogle timebetalte handymen til at fjerne tapet og gips, og så få maleren til at stå for håndværket, so to speak? Så gør folk det de er bedst til og man sparer typisk lidt penge hvis maleren slipper for det grove. Tænk i øvrigt på pengene I bruger på nyt tapet mv. som en investering. De fleste hader savsmuldstapet, så I forbedrer lejligheden. Husk sikkerhedsværn mod støv i øvrigt!

 7. Jeg synes klart den nemmeste måde at fjerne tapet på, er hvis man låner en tapet damper i en malerbutik eller køber en i et byggemarked! Den fjerner ikke meget af gangen, men ligegyldigt underlag kommer det lyn hurtigt af! Man sætter den på væggen i ti sekunder med dampfunktion og derefter skal man nærmest ikke røre det før det falder af.

 8. Nu har jeg efterhånden set Julie fra Mossroom.dk fjerne tapet og sætte nyt op adskillige gange, og hun er nok noget af det tætteste man kommer på en amatør-professionel indenfor området. Tror hun har et par indlæg på sin blog om det, eller måske du kan skrive til hende og få råd (eller endda mødes, hun er også aarhusianer).

 9. Min kæreste og jeg var i gang med selvsamme projekt sidste år. Vi fik gode råd, og følgende fremgangsmåde fra en bekendt maler:
  1. Skær ridser i tapetet med en skarp hobbykniv – ligesom ruder //\\.
  2. Køb noget tapetopløser, som blandes med vand – dette “males” på tapetet, som er blevet ridset med hobbykniven.
  3. Tapetet fjernes ved brug af en tapetstripper – vi var heldige at kunne lån en, men de koster vidst ikke alverdens i diverse byggemarkeder.

  Det var hård at fjerne al tapetet i hele lejligheden, men vi sparede massere af penge, og 55kvm’s lejlighed blev klaret på omkring 2 dage. Held og lykke, og god arbejdslyst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til STONEMUSE som er mit lille hjørne af internettet. Jeg er vild med Japan men er ikke japansk, I’m working smarter not harder, og nårh ja, så er jeg vild med engelske gloser. Her kan du læse meget mere om mig og klik endelig rundt everywhere.