Når digital detox er på mode, et spørgsmål til jer og lidt om navlepilleri

Hej fra maleren! Efter at have været på lidt en ufrivillig digital detox i weekenden (jeg har været øm i hele kroppen og snotforkølet hele weekenden) så har jeg været ualmindelig glad for kunne at smække computeren op denne mandag. Jeg har nemlig glædet mig til at stille jer det her spørgsmål – har I også opdaget tendensen med at tage en ‘digital detox’ rundt omkring i blogland? Altså, hvor man siger, at man fra dags dato, tager en ferie fra blog og sociale medier, og at der derfor ikke vil blive opdateret? Det har jeg! Jeg forstår godt hvorfor man har behøv for at sige til alle, at man: “Altså lige lukker ned for det hele i et par uger, såeh, hav lige en skøn ferie, ikk?” og jeg har da også selv skruet gevaldigt ned for at indlæggene herinde, men, behøver det at være sådan et statement at man lukker ned? Kan man ikke bare holde fri eller skrue lidt ned for indholdet uden at det bliver en ting, som SKAL siges højt?

For pokker da, jeg forstår følelsen og at man kan føle, at man skylder sine følgere en forklaring, men jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor mig-mig-mig agtigt og hvor navlepillende det er. Tag nu bare fri og lad det være det. Solen skinner, relax. Bemærker nogen overhovedet, at man ikke får lagt noget op på bloggen i et par dage eller et par uger? Det tænker jeg ikke, at man som læser gør, og hvis man bemærker det, så overlever man nok, indtil jeg / vi / de er tilbage, ikke?

Læs også: Den fineste ‘skyggeblå’ vægfarve (som er perfekt til en stor billedvæg)

Jeg er sikker på, at det meste foregår i hovedet på den som holder fri, for hvornår er nogens onlinetilstedeværelse gået i helt i stykker, fordi man har taget fri, i en dag, en uge, en måned? Ingen vil jeg gætte på. Nå, okay, hmm, hvor vil jeg så hen med det her indlæg? Ja, det er sgu et godt spørgsmål. Tænker lidt, at jeg er i gang med en kæmpe personlig krise (eller noget der ligner i hvert fald, LOL, okay helt kæmpe er den nok, ikke but still) for jeg er sgu ved at være lidt træt af hele influencer forresten ræset, men det må jeg komme ind på en anden god gang.

Nu ville det selvfølgelig være fint, hvis jeg kunne afslutte indlægget med en fin lille sløjfe og en konklusion, men det kan jeg ikke. Det skræmmer mig bare lidt, at vi bliver nødt til at sige højt at vi lige holder en lille pause og at vi føler, at det er en KÆMPE ting for alle, for det er det altså ikke. Hvad definerer egentlig navlepillende indlæg? Er det her indlæg ikke i den kategori, at it’s core? Har det her indlæg overhovedet nogen værdi for jer? Fuck.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

23 Comments
 1. Kære Michelle

  Jeg tænker, at dit indlæg og dine tanker- omend de endnu ikke er fuldendte og stadig i tænkende proces, måske, er så evig vigtig i denne verden. Jeg tænker faktisk der er nogle smukke tanker vag både til os der læser og til jer der skriver. Ingen tvivl om, at vi IKKE opdager når I ikke skriver og vi tænker IKKE over det. Det vil være de få.
  Men jeg kender ikke til denne blog verden. Jeg fornemmer blot, at man skal være meget på og nogle skildre jo alt.

  Det er vel sådan med det her, som med alt andet i livet- alt med måde.

  Lev livet og kom ud og mærk dem som virkelig trænger til opmærksomhed. Giv noget smukt. Bare god karma uden at dele det med alle, men blot den ene du giver karma og lad karma formere sig selv.

  Du er dingo tak for dine tanker

  Bliv du ved med, at tænke højt☕️

 2. Jeg kan bestemt godt følge dig, og har også selv bemærket det, først med en let grad af irritation og “slap dog af” – men hvis jeg tænker nærmere over det, så giver det måske alligevel god mening at (særligt fuldtids-)bloggere gør deres læsere opmærksomme på, at der holdes ferie. Jeg, som lønmodtager, gør jo også mine ledere og samarbejdspartnere opmærksomme på, når jeg holder ferie. Og læserne er vel dem, der bidrager til smør på brødet, selvom vi ikke direkte betaler for det. Så det er vel bare bloggens auto reply.

  1. Hej Isa. Tak for din kommentar. Jeg kan godt følge begge ting du siger. Jeg har helt sikkert også lyst til at sige det højt, når jeg ‘tager fri’ for at det vitterligt en stor ting for en blogger – og man skal også bare sige det højt – men problemet for mig, er nok at det bliver så “ih, I kommer jo til at savne mig SÅ meget” og så slutter den den. Giver det mening? :)

 3. Enig! Der er ingen der holder vejret, let’s be honest. See you when I see you agtig. Men jeg tænker det er pleaser delen i folk, eller frygten for at der rent faktisk findes nogle der unfollower hvis ikke de får deres daglige fix. Men så handler det også mere om følgerens personlighed og ikke den fulgte, hvis du forstår hvad jeg mener. Either way så bliver det bare lidt for seriøst. Og jeg er klart mere til den afslappede stil.

 4. Haha, jeg er vild med det her indlæg! To tommelfingre op, og en høj femmer herfra. Jeg er 100p enig med, at det er en super øv og navlepillende mig-mig-mig tildens, der er kommet i blogland. Effekten af et sådant “digital detox” statement er hos mig 30 gange mere negativt, end fraværet af uplods i en given periode. Honey, u do u – trænger du til et digitalt detox, gør du det bare – trænger du til et bad, så gør du også bare det. I don’t need to know, og hvis jeg bemærkede du var væk, hvilket jeg med stor sandsynlighed nok ikke ville – fordi hey, jeg er heldigvis så priviligeret at have andre ting på programmet, end at læse de mange forskellige blogs jeg følger – ja, så ville jeg da nok kunne forstå, at du havde andet der lige skulle passes, og i stedet bare se frem til dit næste indlæg. Okay jeg lyder som en indebrændt person, der har et stramt forhold til de skønne bloggere jeg følger. Det er jeg ik. Jeg vil bare understrege, hvor enig jeg er, i det du skriver. Hehe. God mandag ‍♀️

 5. Det giver mening! Jeg har tænkt det samme.. det bliver så iscenesat i en allerede iscenesat verden.

 6. Jeg tænkte lidt det samme.
  Efterfølgende kom jeg frem til at jeg jo egentlig selv sidder og spilder en masse tid på blogs, jeg har gået samlet på Bloglovin. Og hvor mange ville jeg min i virkeligheden savne hvis de stoppede for good? Så nu piller jeg appen af i min ferie og dem jeg ikke aktivt går ind på, fordi jeg savner dem, de ryger af listen, når jeg lægger appen på igen.

 7. Jeg har også undret mig, som du kan se i mit indlæg fra i går På den anden side forstår jeg godt behovet for at stemple ud, og så kan man diskutere om det er nødvendigt at dele på alle sociale medier eller om man gør det i stilhed. Det må folk selvom.

  Det er op til den enkelte. Vi er jo alle forskellige. Jeg synes til gengæld det er ærgerligt med et “surt opstød”. Vi taler bare om nogle personer, der har delt de går offline for en periode. Ingen dyr er blevet slået ihjel

  Generelt tror jeg på man skal passe sin egen butik. Alle blogindlæg er jo navlepilleri og ingen er bedre end andre. Det øver jeg mig i hvert fald selv i ❤️ Vi vil aldrig forstå hinanden 100 %, da vi jo er forskellige mennesker. Så bare fordi andre har valgt at gøre det på en anden måde, er det intet galt i det. Man kunne i stedet fokusere på hvad man selv gør fremfor det de andre gør galt? Det er god energi. Det andet bliver nemt lidt “kom lad os pege fingre af alle de personer, der gør det her mærkelige noget”. Som sagt skal jeg også øve det selv, men jeg synes bare ikke det giver mig eller andre noget positivt, at jeg brokker mig over hvad andre gør. Deres liv – mit liv ✌ Bare mine two cents.

 8. Hej. Kom tilfældigvis forbi din blog, da jeg så noget med nogle spisesteder og så faldt jeg lige over det her indlæg.

  Tænker at alt det her digital detox + den megen skæld ud der er over brug af mobil og bærbar i skolerne også, jo egentligt kun er aktuel for dem som har et anstrengt forhold til brugen af de digitale dimser. Har man opbygget et afslappet forhold til det er det jo netop ikke noget problem.

  For mig at se er digital detox for dem som har fået viklet sig ind i nogle snerrende bånd og krav om hele tiden at være tilstede og tilgængelig on-line. Har man det, kan jeg virkelig godt forstå man kan trænge til en pause og slukke ned.

  Jeg prøver selv i mit liv at detoxe langsigtet ved så vidt muligt at holde mig ude af snerrende digitale bånd, hvor andre stiller krav og forventer alt muligt af mig. Det virker egentligt ganske godt synes jeg. Hvis det digtiale univers ikke længere er et fristed for mig, så kan det hurtigt blive ret træls og noget jeg bare gerne vil ud af og slippe væk fra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.