Min simple opskrift på asiatisk kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis man har ondt i halsen)

Hermed min opskrift på asiatisk kyllinge-suppe. Det er verdens bedste suppe mod forkølelse og ondt i halsen. Jeg skal nok lade være med at snakke om sygdom inden længe, men da jeg biksede denne labre suppe sammen forleden (fordi jeg havde ondt i halsen og var forkølet, buhuuu), så slog det mig, at jeg ikke havde delt denne opskrift. Det laver jeg om på nu! Den er lækker og jeg laver den hver gang jeg er forkølet eller har ondt i halsen.

Opskrift på asiatisk kyllinge-suppe

Min asiatisk kyllinge-suppe kan pimpes med mange forskellige ting. Alt er lavet lidt på slump, så det er med at smage sig lidt frem, når du skal bedømme hvor meget hvidløg (der er skal dog meget hvidløg i, da det er super godt mod forkølelse), chili, vand og alt det andet der skal i suppen.

Læs også: Min nemme opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so damn good)

asiatisk kyllinge-suppe nem

asiatisk kyllinge-suppe

asiatisk kyllinge-suppe

Det er en klar suppe med få ingredienser, som du kan blive ved med at spise. Mængden af vand kan man selv justere på, men jeg kan godt lide at lave en ORDENTLIGT portion vand, som jeg drikker som te, når halsen er øm. Det føles simpelthen godt for ens hals at tage skefulde af selve suppen.

Du skal bruge:

2 kyllingebrystfileter, skåret i mindre stykker
1  rødløg, fintsnittet
6-7 champignon, i skiver
1/2-1 liter vand
2 fed hvidløg, fintsnittet (men jo flere, jo bedre hvis du er syg)
2 cm frisk ingefær, i grove skiver
1 forsårsløg, i tynde skiver
3 gulerødder, i skiver
1 chili, udkernet og fintsnittet
2 stjerneanis
3 hele tørret chili (kan dog udelades)
Salt og peber

Læs også: Opskrift på asiatisk peanutsauce (som kan spises til ALT)

nem suppe

asiatisk kyllinge-suppe

nem suppe med kylling

Kom kylling, lidt salt og vand i en gryde. Lad det koge op i ca. 10 minutter imens du sørger for at fjerne det skum der kommer fra kyllingen med en ske. Kom hvidløg og løg i – og lad det koge videre i et par minutter. Kom herefter resten af ingredienser i og lad det koge sammen i mindst 30 minutter ved middel varme.

Således! Det var min opskrift på nem og asiatisk kyllinge-suppe. Skal den fylde endnu mere, så kan man tilføje nudler eller pastaskruer. Mums! Vi ses ovre på Instagram, hvor jeg ofte deler mine opskrifter og meget meget!

6 Comments
 1. Hej! Jeg trænger til at komme af med min følelse, så vil lave denne suppe. Det vand som du koger kyllingen i de første 10 min er det den angivet halve liter? Hvor mange personer er opskriften beregnet til? Det lader ikke til at blive til meget med kun en halv liter vand?
  På forhånd tak.
  Therese

  1. Godt spørgsmål! Jeg kan se at jeg har været lidt hurtig med formuleringen i denne – jeg har skrevet, lidt rodet, at man kan spæde til med vand, så man kan få så meget ‘væske’ til halsen, som man har lyst til :)

   Har ændret lidt i tekst og liste, så jeg håber at det giver mere mening nu.

   1. Mange tak for det hurtige svar og hjælpen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.