Min nemme opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so damn good)

Asiaten er glad, da denne opskrift er meget populær og bliver besøgt mange gange om dagen. Very cool og ganske forståeligt for: “it’s so damn good”. Jeg kalder det her for ‘min’ opskrift på teriyaki sauce men det er altså fordi, at der er 1000 forskellige måder at lave den på og det her, er så min måde. Andreas elsker kylling i teriyaki sauce og bestiller det hver eneste gang han får muligheden for det i udlandet, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte lære den – og sådan her ser den så ud. Det ser ret smukt ud, gør det ikke? Jeg kan love jer for, at den også smager fantastisk og så er den endda nem at lave!

Du skal bruge:
2 kyllingebrystfileter eller tofu, skåret i tern
1/4 dl soja med lavt salt-indhold (vigtigt)
1/2 dl vand
2 spsk mirin
2 spsk brun farin
2 fed hvidløg, fintsnittet
En smule revet ingefær (kan udelades)
Grøntsagsrester (gulerødder, broccoli, løg)
Evt. noget majsstivelse, hvis det skal gå hurtigt

Læs også: 4 nemme og asiatiske opskrifter

Kom soja, vand, mirin, brun farin, hvidløg og ingefær i en lille gryde og varm langsomt op indtil al sukkeret er smeltet og er blevet opløst. Lad saucen stå på lav varme, så den kan blive tykkere. Hvis man vil have, at saucen bliver helt ligesom den bliver serveret på restauranterne, så bland 1/2 spsk majsstivelse og 1 spsk vand i et glas og det kom i blandingen. Varm kort op og sluk så.

Steg kyllingen af på en pande indtil den næsten er gennemstegt (det er her man steger grøntsagerne med, hvis man har det) og hæld så saucen over. Bland det hele godt sammen og lad det stå på lav varme, i et minut eller to. Servér med ris og agurk i skiver, gulerødder, forårsløg og noget ristet sort sesam, som man kan få i de fleste asiatiske butikker. Nemt, nemt, nemt.

Læs også: Spicy sriracha dressing som er perfekt til salat

Jeg håber, at I kan bruge opskriften! Det er en meget nem hverdags-ret og så kan man komme alle de grøntsager, som man har lyst til, så den kan skifte udtryk hver gang man laver den.

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

10 Comments
    1. Hvis du har noget en tør hvidvin, så tror jeg sagtens at du kan erstatte mirin’en :)

  1. Rigtig lækker ret, men hvilket mærke soja brugte du? Jeg synes nemlig den blev meget salt med den soja, jeg brugte :) Ellers en virkelig lækker ret.

Leave a Reply to Michelle Cancel reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.