Min nemme opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so damn good)

Verdens lækreste opskrift! Intet mindre! Asiaten er glad, da denne opskrift er meget populær og bliver besøgt mange gange om dagen. Very cool og ganske forståeligt for: it’s so damn good. Jeg kalder det her for ‘min’ opskrift på kylling i teriyaki sauce, men det er altså fordi, at der er 1000 forskellige måder at lave den på og det her er min måde.

Opskrift på kylling i teriyaki sauce

Andreas elsker kylling i teriyaki sauce og bestiller det hver eneste gang han får muligheden for det i udlandet, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte lære den – og sådan her ser den så ud. Det ser ret smukt ud, gør det ikke? Jeg kan love jer for, at den også smager fantastisk og så er den endda nem at lave!

Læs også: Opskrift på nemmeforårsruller med østershatte og kål (asian approved)

kylling i teriyaki sauce

opskrift på kylling i teriyaki sauce

kylling i teriyaki sauce nem

kylling i teriyaki sauce nem opskrift

Du skal bruge:

2 kyllingebrystfileter eller tofu, skåret i tern
2 spsk soja med lavt salt-indhold (vigtigt)
1 dl vand
2 spsk mirin
2 spsk brun farin
1 fed hvidløg, fintsnittet
1 spsk maizena
En smule revet ingefær (kan udelades)
Grøntsagsrester (gulerødder, broccoli, løg)

Kylling i teriyaki sauce

Kom soja, vand, mirin, brun farin, maizena, hvidløg og ingefær i en lille skål og bland godt sammen. Sukkeret skal opløses. Stil så skålen til side. Steg kyllingen af på en pande eller wok indtil den næsten er gennemstegt. Kom herefter alle grøntsager i samme pande og steg begge ting i endnu et minut.

Hæld så saucen over imens panden er godt varm og lad saucen blive tyk. Bland det hele godt samme og tag af varmen når saucen har den rette konsistens. Servér med ris, krydderurter eller et par frisker grøntsager. Nemt, nemt, nemt!

Læs også: Opskrift på ribbensteg med et asiatisk twist (nem aftensmad)

kylling i teriyaki sauce

kylling i teriyaki sauce

Hermed min opskrift på kylling i teriyaki sauce. Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Det er en meget nem og alsidig hverdags-ret, hvor du kan komme alle de grøntsager, som du har lyst til. En god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Vi ses ovre på Instagram, hvor jeg ofte freestyler den i køkkenet!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

15 Comments
    1. Hvis du har noget en tør hvidvin, så tror jeg sagtens at du kan erstatte mirin’en :)

  1. Rigtig lækker ret, men hvilket mærke soja brugte du? Jeg synes nemlig den blev meget salt med den soja, jeg brugte :) Ellers en virkelig lækker ret.

    1. Hej Stasia

      Jeg kommer til at opdatere opskriften, så jeg deler soja også. Stay tuned! Den jeg bruger healthy boy light soy, eller noget i den dur :)

  2. Hej Michelle,
    Du har nogenlunde samme opskrift liggende på COOP’s hjemmeside, men i den opskrift bruger du 1 dl soya og ikke kun 2 spsk. Hvad er årsagen til det? Tænker det ene må være for meget eller det andet for lidt?

  3. Har lige lavet retten. Nøj, hvor er det lækkert og super nemt at lave. Tak for input til madplan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.