Verdens lækreste opskrift! Intet mindre! Asiaten er glad, da denne opskrift er meget populær og bliver besøgt mange gange om dagen. Very cool og ganske forståeligt for: it’s so damn good. Jeg kalder det her for ‘min’ opskrift på kylling i teriyaki sauce, men det er altså fordi, at der er 1000 forskellige måder at lave den på og det her er min måde.

Opskrift på kylling i teriyaki sauce

Andreas elsker kylling i teriyaki sauce og bestiller det hver eneste gang han får muligheden for det i udlandet, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte lære den – og sådan her ser den så ud. Det ser ret smukt ud, gør det ikke? Jeg kan love jer for, at den også smager fantastisk og så er den endda nem at lave!

Du skal bruge:

2 kyllingebrystfileter eller tofu, skåret i tern
2 spsk soja med lavt salt-indhold (vigtigt)
1 dl vand
2 spsk mirin
2 spsk brun farin
1 fed hvidløg, fintsnittet
1 spsk maizena
En smule revet ingefær (kan udelades)
Grøntsagsrester (gulerødder, broccoli, løg)

Læs også: Opskrift på nemmeforårsruller med østershatte og kål (asian approved)

kylling i teriyaki sauce

opskrift på kylling i teriyaki sauce

kylling i teriyaki sauce nem

kylling i teriyaki sauce nem opskrift

Kylling i teriyaki sauce

Kom soja, vand, mirin, brun farin, hvidløg og ingefær i en lille gryde og varm langsomt op indtil al sukkeret er smeltet og er blevet opløst. Lad saucen stå på lav varme, så den kan blive tykkere. Hvis man vil have, at saucen bliver helt ligesom den bliver serveret på restauranterne, så rør maizena i og varm op. Stil til side.

Steg kyllingen af på en pande indtil den næsten er gennemstegt (det er her du steger grøntsagerne med, hvis du har det) og hæld så saucen over. Bland det hele godt sammen og lad det stå på lav varme i et minut eller to. Servér med ris, krydderurter eller et par frisker grøntsager. Nemt, nemt, nemt!

Læs også: Opskrift på ribbensteg med et asiatisk twist (nem aftensmad)

kylling i teriyaki sauce

kylling i teriyaki sauce

Hermed min opskrift på kylling i teriyaki sauce. Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Det er en meget nem og alsidig hverdags-ret, hvor du kan komme alle de grøntsager, som du har lyst til. En god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Vi ses ovre på Instagram, hvor jeg ofte freestyler den i køkkenet!

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

13 Comments
  1. Hvis du har noget en tør hvidvin, så tror jeg sagtens at du kan erstatte mirin’en :)

 1. Rigtig lækker ret, men hvilket mærke soja brugte du? Jeg synes nemlig den blev meget salt med den soja, jeg brugte :) Ellers en virkelig lækker ret.

  1. Hej Stasia

   Jeg kommer til at opdatere opskriften, så jeg deler soja også. Stay tuned! Den jeg bruger healthy boy light soy, eller noget i den dur :)

 2. Hej Michelle,
  Du har nogenlunde samme opskrift liggende på COOP’s hjemmeside, men i den opskrift bruger du 1 dl soya og ikke kun 2 spsk. Hvad er årsagen til det? Tænker det ene må være for meget eller det andet for lidt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.