Min spiseguide til Aarhus (med de 15-ish bedste cafeer og restauranter)

Spiseguide til Aarhus. Opdateret sommer 2020. Hvor skal man spise i Aarhus? Hvad er den bedste restaurant i Aarhus? Jeg er blevet den person som alle (og jeg mener alle) altid spørger, hvis de skal finde et godt sted at spise i Aarhus. Det gør mig absolut ingenting, da jeg mere end gerne vil hjælpe, men for min egen skyld, så har jeg samlet nogle af favoritterne i det her indlæg.

Min spiseguide til Aarhus (med de bedste restauranter i Aarhus)

Listen er stadig under opbygning, da jeg gerne vil tage ordentlige billeder af alle steder, som jeg besøger. Jeg er selv meget visuel, så der skal billeder til før jeg beslutter mig for at besøge et sted, så husk endelig at gemme listen eller kigge ind igen. Læs med nedenfor og husk også at følge mig på Instagram, hvor de allernyeste spisesteder bliver delt på mine stories.

Læs også: Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (nemme, lækre og alt for smukke)

Kowloon

Ingen liste uden Kowloon. Andreas og jeg kom frem til forleden, at det her nok er den restaurant, som vi har besøgt allerflest gange. Maden er også bare god – og behøver vist ikke den store introduktion, hvis du bor i Aarhus. Men. Basically, så er det bare en god, asiatisk restaurant i Aarhus, hvor vi får masser af mad for få penge. Jeg spiser, selvfølgelig, altid på den i Banegårdsgade, men de har også en anden og større restaurant.

Adresse: 
Banegårdsgade 33
8000 Aarhus

god restaurant i Aarhus

Morena Mia

Glimmer, plastik hajer, god mad og fantastisk service. Det her sted er så godt, at jeg har dedikeret et helt indlæg til stedet. Intet mindre. Nok min yndlingsrestaurant i Aarhus, så selvfølgelig skulle Morena Mia med i min spiseguide til Aarhus! Nok en af de bedste restauranter i Aarhus. Når du ankommer så får du stukket et pas i hånden og så skal du på en ‘rejse’ rundt i verden. Se deres menukort her. Serious value for money.

Adresse: 
Nørre Allé 98
8000 Aarhus C

Jumbo

God kaffe, godt brød og meget, meget mere. Jumbo ligger tæt på Dokk1 og er et must visit i Aarhus, hvis du er på jagt efter et godt morgenmads- eller brunchsted.

Adresse:
Mindet 4
8000 Aarhus

Sota Sushi

Ja. Jeg skulle selvfølgelig havde det her med i min spiseguide til Aarhus. Hvis du følger mig på Instagram, så du vist ikke have undgået det her sted. Sota sushi i Vestergade har bla.a. den smukkeste frokost (se lige den bentobox) og så bliver jeg taget tilbage til Japan, når jeg spiser der. A must try! 

Adresse:
Vestergade 48
8000 Aarhus C

Læs også: Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT)

Restaurant Domestic

I den dyre ende og klart en special occasion restaurant, men har haft mulighed for at spise her flere gange – og jeg går glad derfra hver eneste gang. Må opleves, hvis du får mulighed for det. Nogle af de bedste retter, som jeg nogensinde har fået, har jeg spist her. Mums!

Adresse:
Mejlgade 35B
8000 Aarhus C

Ramen Takumi

På billederne her kan de I se de kolde nudler, som man kan få på Aarhus Central Food Market og Ramen Takumi, men det er faktisk deres RAMEN, som jeg elsker. Jeg er vild med deres kolde nudler (især når det er varmt som nu) men deres ramen er hands down, den bedste som jeg (vi) nogensinde har fået udenfor Tokyo. Åh, det er altså GODT her og de er så søde derinde!

Adresse:
Sankt Knuds Torv 9
8000 Aarhus

Læs også: Maling af køkkenlåger (før og efter af vores billige og nemme køkken update)

Bernth og Co.

Jeg har virkelig spist her mange gange efterhånden. Jeg husker dengang de åbnede deres lille café i Borggade, som vi nærmest besøgte hver weekend. Nu er vi flyttet lidt længere væk og besøgene er sjældnere men hver gang vi besøger Bernth og Co. så går vi glade derfra. De har fået nye, store lokaler nu og maden er ligeså god som den altid har været.

Adresse:
Guldsmedgade 20A
8000 Aarhus

Memphis Roadhouse

Som jeg har skrevet før, så er Memphis Roadhouse et af mine favorit-steder i byen når det kommer til ægte amerikansk mad og stemning. Som I måske ved, så har jeg fået et lille country hjerte efter mit ophold i Texas og Louisiana – og under et besøg hos Memphis Roadhouse, så ryger jeg bare lige tilbage. Her er den allerbedste stemning i byen og så er ejeren så sød. Husk at spise kage til, for pokker. De er sgu gode.

Adresse: 
Christiansgade 32
8000 Aarhus C

Pizza Propria

En VIRKELIG god kartoffelpizza? Tjek! Det eneste pizzaria i Aarhus, hvor man får en hel (og meget laber) burrata på pizzaen? Tjek! It’s just good pizza. 

Adresse: 
Jægergårdsgade 7
8000 Aarhus C

Il Locale

Ok. Vent lidt! Propria er godt. Og har været en favorit længe, men jeg tror faktisk, at Il Locale har overhalet dem. Her får du masser af ost (vigtigt), specielle men altid lækre pizzaer og så er deres sides så, så lækre. Se det lige! Priserne er også vildt gode!

Adresse:
Guldsmedgade 36
8000 Aarhus C

The Burger Shack

Det her sted skulle selvfølgelig med i denne spiseguide til Aarhus. De har nogle af de bedste burgere i Aarhus. Burgerne har en god grillsmag og pomfritterne er dækket af parmesan. Need I say more?

Adresse:
Frederiksgade 39
8000 Aarhus
(Findes flere steder)

spiseguide til Aarhus

spiseguide til Aarhus

Karma Sushi

Lige i røven af Sota Sushi kommer Karma. Det er bare lækkert. Jeg har været her flere gange end jeg egentlig gerne vil indrømme men det er altså bare godt. Udover den gode sushi, så har et par specielle menuer, hvor man bla.a. kan få kaviar, trøffel, krabbe, all that good stuff.

Adresse: 
Frederiksgade 83
8000 Aarhus C

Møf

Har spist her et par gange de seneste måneder og det er bare godt! Inden vi flyttede ind i den lejlighed, som vi bor i nu, så boede vi på Vesterbro Torv, men fik aldrig nosset os sammen til at besøge Møf, som ligger der. Det har vi rettet op på nu og se lige hvor smukke (og lækre) deres retter er!

Adresse:
Vesterport 10,
8000 Aarhus

Pho C&P

Mit yndlingsted, hvis det skal gå hurtigt! Andreas og jeg var forbi Pho C&P så, SÅ mange gange dengang de åbnede, men fordi stedet er blevet så populært, så er vi blevet væk, da det ofte kan være svært at få et bord. Jeg er dog stadig vild med stedet og vi prøver at snige os forbi udenfor de travle tider. Atmosfæren derinde er nemlig så uhøjtidelig og maden er god og billig.

Adresse:
Sønder Allé 14
8000 Aarhus C

Læs også: Opskrift på nem ketchup med friske tomater og masser af spiciness

Á Part

Jeg har ærligt talt ikke prøvet så meget af deres menu – men deres reje- og vintilbud er skyld i at jeg har tømmermænd de seneste mange weekender. Om sommeren får du nemlig vin og pil selv rejer ad libitum for kun 199 kr. Det kan noget! Når sommeren er forbi, så glæder jeg mig til at udforske resten af menukortet. Det ser nemlig også vildt lækkert ud.

Adresse:
Frederiksgade 45
8000 Aarhus

Bardok

Ny favorit på listen. Gode naturvine og små, anderledes (men lækre) anretninger, som man ikke får ret mange steder. Vi svinger forbi, når vi bare gerne vil have et glas vin og et lækkert ‘mellem måltid’ downtown. Du ved. PÅ de der dage, hvor man burde tage hjem og spise fordi man har mad i køleskabet, men lidt god ost og vin frister. Just me? Let me know!

Adresse:
Åboulevarden 51
8000 Aarhus

spiseguide til Aarhus

spiseguide til Aarhus

spiseguide til Aarhus

AROS food hall

Jeg har været på AROS en million gange efterhånden, men jeg har kun været oppe på deres restaurant to gange. Det skal der laves om på nu! Jeg var nemlig deroppe for nyligt – og wow, deres tallerkner med mad, er ren kunst. Intet mindre. Priserne er gode og det samme er servicen.

Adresse:
Aros Allé 2
8000 Aarhus

Læs også: Nemme karameller med kondenseret mælk

Fiskemanden på Ingerslevs Boulevard

Okay, sidste punkt på listen er lidt en random ting, men ikke desto mindre, så er det et sted, som du skal lære at kende. Hver onsdag og lørdag, kan du hente et ‘lunt tilbud’ som består af tre fiskefilet, 5 valgfrie fiskefrikadeller og en hjemmerørt remoulade for omkring 100 kr. Så godt! Sommetider kan du også få lunt rugbrød på markedet, men det er en sjældenhed efterhånden. Der er flere fiskehandlere, btw, men vi handler altid hos ham i midten af markedet.

Det var min spiseguide til Aarhus

Phew, jeg håber, at du kan bruge denne spiseguide til Aarhus! Jeg har på fornemmelsen at guiden bliver endnu længere, så husk at gemme indlægget til de dage, hvor du mangler inspiration til aftensmaden eller frokosten. Hvis du vil læse mine opskrifter, så har jeg samlet dem alle sammen her: Gode, asiatiske opskrifter. 

32 Comments
 1. Åh Oli Nico holder jeg mig også fra. Det er virkeligt synd for maden er virkeligt god!!

 2. Jeg elsker den slags indlæg – for selvom jeg nu har boet i Århus i over 2 år, er jeg fantastisk dårlig til at få prøvet nye spisesteder. Det er utroligt hvor stort et vanemenneske, man kan være!
  Men siden jeg læste om din anbefaling af Vaca, har jeg drømt om det. Så jeg ved, at en dag får jeg taget mig sammen og får prøvet det – for det ser godt nok lækkert ud! :-)

  http://www.johannelovesmakeup.dk

  1. Tro mig, det kender jeg! Jeg skal se nogle billeder fra stedet (fra rigtige mennesker og ikke fotografer) før jeg ved om det er et sted jeg orker at prøve. Man vil jo gerne være sikker på at maden er god, nu hvor man bruger penge på det ;)

   Vaca er skønt, så det er bare med at komme afsted!

 3. Ej, et godt indlæg! Det er virkeligt godt med nogle (billigere) alternativer til caféerne ved Åen. Jeg glæder mig meget til resten af serien om Århus.

  1. Ja, der er rigtigt mange andre gode steder end Åen – det er bare med at finde dem :)

 4. Wow tak! Tænk at jeg synes jeg har spist alle steder i Aarhus og så mangler jeg halvdelen af denne liste. Det må jeg snart gøre noget ved! :-)

  1. Det lyder dælme godt – og du skal bare sige til hvis jeg skal tage med på en af de her ture :)

 5. Virkelig god liste!
  Men for mig er den ubehøvlede betjening altså lidt en del af oplevelsen på en fransk bistro – så Oli Nico er 100% en favorit i min bog :)

 6. Hvis du endnu ikke har prøvet det, burde du prøve Propria i Jægergårsgade. Pizzaen med aubergine er fantastisk :)

 7. Har du været på Casa Mia på Trøjborg?
  Seriøst den bedst italienske pizza, jeg nogensinde har smagt udenfor Rom

 8. Lækker guide, og lækre billeder! Der er helt sikkert nogle steder som skal prøves af.

  Foreslag til listen kunne være:
  – ÈT
  – Ferdinand
  – FF
  – MØF
  – F-HØJ
  – Koch
  – ToastIt
  – Gastrome
  – Substans
  – Pondus
  – Domestic
  – SOTA (nu når du har Karma som nr. 1)
  – Frederiksgade 42
  – Royals Bistro

  1. Tak for den gode liste! Jeg har allerede besøgt Toast It, Domestic og Sota (det er dog længe siden) og jeg tager helt sikkert din liste i brug næste gang jeg skal ud og spise :)

 9. Jeg er lige fraflyttet Århus til fordel for job i det vestjyske og jeg savner mest af alt alle take-away stederne. 3 uger inden vi flyttede fandt vi det ubetingede bedste streetfood sted. Fyrretyve røvere på Frederiks alle (ligger ved siden af trævarefabrikkens udsalg) og den er let til at overse. Det er pita helt fra bunden, og især falafel eller lam er helt fantastisk!!!! DER SKAL DU FORBI!!

  1. Hej Stine! Åh den har jeg længe villet prøve, men har aldrig fået nosset mig sammen – men din besked får mig til det. Tak for tippet!

 10. Tusind tak for en fantastisk liste! Det er bare at starte fra toppen og så arbejde sig nedad. Tak for de ekstra 10 kg. på sidebenene ha ha ha ha!

 11. Hej Michelle

  Tak for den inspirerende liste og flotte billeder.
  Kunne du ikke inspireres til at lave noget tilsvarende over fee’e (fede) :-) butikker i Aarhus? Gerne i forskellige genrer?

  Mette

 12. Hej Michelle
  Jeg faldt lige over din blog, da jeg skal til Aarhus i næste uge og skulle lige se, om der var kommet noget nyt i Aarhus – jeg har boet der i mange år, men er flyttet til Kbh for ca 6 år siden.
  Jeg synes din liste er god og spændende, men alt alt for rodet. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, hvis du inddelte den lidt i emner, f.eks. cafeer, asiatiske spistesteder, brunch, finer dining osv. Selvfølgelig indenfor kategorien Spiseguide i Aarhus. Du har jo været rigtig mange gode steder – både små og store – bare ærgerligt, at det hele er blandet sammen, hvis man nu leder efter restaurantoplevelser og ikke en lille kaffebar f.eks.
  Jeg har gemt din blog nu, så kommer til at følge med – glæder mig til mere, så dette var bare et lille tip – jeg kan se, at du har tænkt dig at lave flere opdateringer, så håber på lidt mere overskuelighed til din indlæg om Aarhus.

  1. Hej Louise. Tusind tak for din kommentar.
   Det giver så god mening – den er også mega lang, min guide.

   Har faktisk både en asiatisk spiseguide i kladderne og en kaffeguide, så dem må jeg hellere få lavet færdige :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.