Min spiseguide til Aarhus – de 30+ bedste cafeer og restauranter

Opdateret forår 2018. Jeg er blevet den person som alle (og jeg mener vitterligt alle) altid spørger, hvis de skal finde et godt sted at spise. Det gør mig absolut ingenting, da jeg mere end gerne vil hjælpe – men for min egen skyld – så har jeg samlet nogle af favoritterne i det her indlæg.

Listen er stadig under opbygning, da jeg gerne vil tage ordentlige billeder af alle steder, som jeg besøger (jeg er selv meget visuel, så der skal billeder til før jeg beslutter mig for at besøge et sted) så husk endeligt at gemme listen eller kigge ind igen. Læs med!

Læs også: 3 skønne (og økologiske) caféer i Aarhus

Laber brunch, en laber baggård og en laber indretning. På Jægergaardsgade finder man Åland Café. Det er et nyere sted og jeg har kun været forbi til brunch og kaffe – men holy moly – dét er altså en skøn brunch, som både smuk og smagfuld. Man kan også få enkeltstående retter (som også ser pænt lækre ud) men det er helt sikkert morgenmaden/brunchen som man skal komme for – den serveres fra klokken 8 til klokken 14.

Læs også: Stenbiderrogn og vafler (her kan du få god morgenmad og brunch i Aarhus)

Landmad Café

En ny favorit i Aarhus! Her får man de skønneste frokost tallerkner i den skønneste baggård. De fleste ting på tallerknen, kan man købe i den tilhørende gårdbutik, og det er simpelthen bare så godt. God value for money og et skønt personale!

Adresse:
Studsgade 6
8000 Aarhus C

Læs også: Nu er der kommet billigere priser hos Aarhus Street Food

Greenilicious

Det her sted ligger i Magasin, og kan derfor være nem at overse, men det må I altså ikke gøre! Maden derinde er nemlig så skøn og så serverer de, i min optik, den BEDSTE avocadotoast i Aarhus. Den koster 98 kr. og det kan måske lyde af meget, men der er simpelthen SÅ meget mad på den tallerken. Deres brunch er forresten også lækker – og så er deres kaffe ret fantastisk.

Adresse:
Immervad 2-8,
8000 Aarhus C

Læs også: God morgenmad og brunch i Aarhus – 3 steder du skal kende

Com Viet

Et uddrag fra min fulde anmeldelse af stedet: “Jeg havde faktisk hørt nogle gode ting om stedet, men fordi det ligger så langt væk fra hvor vi bor, så havde vi aldrig taget os sammen og gået forbi, men nu hvor de var på Just Eat, så tænkte vi bare hul i det og bestilte derfra. Vi endte med at vælge 3 forskellige retter, som vi kunne dele og endte med at vælge nogle friske sommerruller med vietnamesisk marineret ribbensteg og salat, en mangosalat med oksekød og grillet and med lyn-stegte grøntsager og ris. Der hørte 3 forskellige slags sauce og dyppelse med – og vi kom kun af med 199 kr. – hvilket man må sige er god value for money!

Adresse: 
Nørregade 8-10
8000 Aarhus C

Aros Food Hall

Jeg vidste ikke at Aros havde sådan fin restaurant, så da Andreas og jeg blev inviteret på besøg i lørdags, så blev jeg glædeligt overrasket. Det var både over den gode service, udsigten, det instagram-venlige bord og ikke mindst, maden. Her får man nordisk tapas for kun 180 kr. hvilket er en hel fantastisk pris. Jeg fik ikke så taget de bedste billeder med mit kamera, jeg var virkeligt sulten, men jeg synes I skal se dem, som jeg tog på min Instagram lige her og her.

Adresse:
Aros Allé 2
8000 Aarhus C

Læs også: Her kan du få skøn og vegansk frokost salat i Aarhus

Restaurant Indo

Hos INDO får man ikke kun vietnamesisk mad, men det er en kombination af hele det asiatiske køkken, og jeg tænkte at jeg lige ville dele et par ord fra min forrige anmeldelse af INDO, da det er ved at være lige siden at jeg har været på besøg. Jeg skal så meget afsted igen: “Vi blev anbefalet at tage 2-3 hver og vi endte med at dele 5 små retter, hvilket var nok. Man kan selvfølgelig også bestille én stor hovedret, men det virkede bare lidt sjovere at prøve lidt mere fra menuen – vi fik bla.a. pomfritter af cassava-rod, bao buns med svin og hoisin, en lun oksekødssalat og økologiske nuggets, som var paneret i rejechips.

Adresse:
Vestergade 47
8000 Aarhus C

Bernth og Co. (deres morgenmad)

Jo, Bernth og Co., selve cafeen, er på listen længere nede, men jeg ville lige give et skud ud til deres morgenmadskoncept, som er ret nyt, men som jeg allerede har besøgt 100 gange! Man sammensætter sin egen morgenmad (menukortet er større om lørdagen) og alle komponenterne er intet mindre end fantastiske.

Adresse:
Borggade 12
8000 Aarhus C

Pizza service

En af byens bedste pizzeriaer og sådan er det bare. Hvis man gerne vil have noget andet end pizza, så har de også nogle helt fantastiske pasta-retter! Jeg er vild med deres carbonara og deres lasagne.

Adresse:
Vesterbrogade 9
8000 Aarhus C

Sandwichbaren FFOOD

Læs mere om byens smukkeste brunch og kom så afsted. Du kan få brunch hver dag, fra 10.00 til 12.00, men husk at komme i god tid – der er nemlig ikke alt for mange pladser i den lille, hyggelige biks på Vesterbro Torv. Udover den lækre brunch, så serveres der også sandwiches og byens bedste grønne juices: de er simpelthen de bedste i hele byen og jeg glæder mig til bedre vejr, så jeg kan gå rundt med sådan en grøn basse igen! Dén forbinder jeg nemlig med forår og sommer. Derudover er begyndt af lave en masse veganske alternativer, som denne smagfulde salat med edamamemos og en masse forskellige grøntsager.

Adresse:
Vesterbro Torv 8
8000 Aarhus C

Memphis Roadhouse

Som jeg har skrevet før, så er Memphis Roadhouse et af mine favorit-steder i byen når det kommer til ægte amerikansk mad og stemning. Som I måske ved, så har jeg fået et lille country hjerte efter mit ophold i Texas og Louisiana – og under et besøg hos Memphis Roadhouse, så ryger jeg bare lige tilbage. Her er den allerbedste stemning i byen og så er ejeren så sød. Husk at spise kage til, for pokker. De er sgu gode.

Adresse: 
Christiansgade 32
8000 Aarhus C

Fratelli Pizzaria

Det her sted vandt ‘byens bedste pizzaria‘ i år, så Fratelli skulle selvfølgelig besøges. Ikke det bedste jeg nogensinde har prøvet, men det er klart et besøg værd. Især deres antipasti er ret godt.

Adresse:
Tordenskjoldsgade 81
8200 Aarhus N

The Hummus and Pita Bar

Jeg skulle nærmest tvinges ind på The Hummus and Pita Bar af Andreas, fordi jeg tænkte at der da ikke kunne ligge noget godt på Stjernepladsen, men det kunne der altså og jeg er blevet STOR fan. Der er langt derop fra Vesterbro Torv, hvor jeg bor, men det er turen værd. Der er masser af value for money her!

Adresse: 
Randersvej 23
8200 Aarhus N

Basso

En ny favorit i Aarhus, hvor der bliver serveret dejlig italiensk mad. Indretningen er skøn og det samme er maden. Der er friterede risotto-kugler, jeg siger det bare.

Adresse:
Skolegade 21
8000 Aarhus C

La Cabra

Morgenmaden her er ganske fin til de morgener hvor det ikke behøver at være så fint eller specielt. For små 55 kr. fik vi en skål muesli, noget skønt brød med ost og juice. Stemningen er hyggelig herinde når der ikke er for mange mennesker (så kom gerne tidligt på morgenen) og vi kom af med 85 kr. for en omgang morgenmad og en god americano, per person. Den pris passer rigtigt godt til det man får!

Adresse:
Graven 20
8000 Aarhus C

Mefisto

Her får du nok en af de bedste frokoster du kan få til prisen! For omkring 100 kr. får du nemlig verdens lækreste cæsar-salat (tro mig, det kan jeg sige, da jeg er ekspert) og så er portionen bare enorm. Deres brunch er i den dyre ende, men det er oplevelse, så det er det værd.

Adresse:
Volden 28
8000 Aarhus C

Let’z Sushi

Et dejligt sted at spise sushi – og drikke cocktails. Selv, der spiser jeg ikke vegansk, men jeg synes virkelig at deres veganske menu er en anbefaling værd. Den er lækker og smagfuld – og du mangler faktisk ikke noget! Derudover er jeg obsessed med dem tempura grøntsager med yuzu dyppelse. Obsessed. 

Adresse:
Flere steder i Aarhus

Take-away-awards-Just-Eat-5 Take-away-awards-Just-Eat-7
Taste Mi

Det her er også en perle på Vesterbro Torv og det var også det her sted, som inspirerede mig til at skrive det her indlæg. Da Andreas og jeg var ude for at gå tur med barnevognen i går (vi var babysittere), så kom ejeren fra Taste Mi ud og sagde tak for et fint indlæg og anbefaling. Han genkendte mig (vildt nok) selvom jeg var stresset med baby  – men det var virkeligt en smal sag for mig at skrive den anbefaling – jeg er nemlig stor fan af maden. Her koster en sandwich kun 40 kroner, så det er til at overkomme og husk endeligt at komme masser af sriracha sauce i. Læs min anmeldelse af Taste Mi og lad mig endeligt høre om I har været forbi, endnu.

Adresse:
Nørre Allé 100
8000 Aarhus C

Café Fika

En klassiker hos mig, som jeg besøger flere gange om måneden. Salaterne er super mættende og majspandekager, uhm, de er gode!

Adresse:
Jægergårdsgade 47
8000 Aarhus C

Vaca_Aarhus_2

Vaca_Aarhus_5

Vaca

Dette er en klar favorit, som vi ofte tager med hjem til aftensmad. Oftest, er der nemlig mad til flere dage, hvis vi køber for 300 kr. i alt. Læs mit indlæg om Vaca og se hvor meget man rent faktisk får for pengene i den lille mexikanske biks i Mejlgade – det er nemlig ikke så lidt. Vaca er helt sikkert et besøg værd og husk at bestille de tomatiserede flæskesvær, som er virkeligt vanedannende og alt alt for lækre.

Adresse: 
Mejlgade 17
8000 Aarhus C

CanBlau på Central Food Market

Den er vild og voldsom, så vi bestiller den ikke så ofte, men den smager simpelthen så godt, især sammen med en øl. På tallerknen får man patatas bravas med spicy tomatsovs (og aioli), store rejer (med aioli), den vildeste burger (med aioli) og serrano skinke og brød (med massser af trøffel aioli), og det er bare SÅ godt, så hermed en kort anmeldelse herfra. Platten koster 125 kr. og jeg vil mene, at der er nok til to, men det kommer selvfølgelig an på hvor sulten man er.

Adresse:
Sankt Knuds Torv
8000 Aarhus C

Lecoq

Jeg havde absolut ingen forventninger, spørg mig ikke hvorfor, men Lecoq har bare aldrig været på min rader over spændende restauranter og har bare set stedet som en ‘gammel Aarhus’ institution. Heldigvis viste det sig, at det var virkeligt lækkert og jeg tror, at jeg vil lade billederne tale for sig selv – restauranten er nemlig smuk og maden endnu smukkere – så hermed vores aftensmad med billeder, som er taget i den rækkefølge, som vi fik maden i.” Se mine billeder fra Lecoq lige her: Vild aftensmad – en anmeldelse af ‘gode gamle’ Lecoq i Latinerkvarteret.

Adresse:
Graven 14
8000 Aarhus C

Cafe Juliette

Juliette serverer en rigtig god cæsar salat. Lige den salat bestiller jeg altid, på alle caféer som har den, så jeg vil gå så langt som at kalde mig for ekspert – eller noget der ligner i hvert fald. Indretningen er også skøn og så har americanoen vildt god – den giver et godt spark i røven – så den er perfekt tidligt på dagen.

Adresse: 
Jægergårdsgade 54
8000 Aarhus C

Café Grene

En hyggelig cafe, som findes i selve Søstrene Grene butikken, hvor man kan få lækre salater, morgenmad og brunch, fyldige pastaretter og meget mere. De serverer forresten også en rigtig, rigtig god cæsarsalat!

Adresse:
Søndergade 11-13
8000 Aarhus C

Signaturen_Karmasushi_Aarhus1

Signaturen_Karmasushi_Aarhus_31

Karma Sushi

Jeg kan simpelthen ikke lave sådan en liste her uden at nævne Karma, som er et af mine absolutte yndlingssteder i byen. Vil man gå all in på aftensmad og bestille en menu, hvor man får prøvet det hele, så skal man helt sikkert kaste sig over Signaturen, som jeg tidligere har skrevet om. Læs indlægget her og se billederne der får din mund til at løbe i vand. Du får miso suppe med jomfruhummer, kavier, krabbe, den lækreste sushi og meget meget mere. Må hellere få lokket Andreas med derhen igen!

Adresse: 
Frederiksgade 83
8000 Aarhus C

Oishii Sushi

Karma er rigtigt godt, men Karma er også dyrt, så derfor vælger jeg sommetider Oishii på de der hvor det er ikke behøver at være så fancy. Still good, but it’s not the best in town!

Adresse: 
Nørregade 42
8000 Aarhus

Langhoff og Juul Anmeldelse 2

Langhoff og Juul AnmeldelseLanghoff og Juul

Jeg havde egentligt besluttet mig for at det her sted ikke var for mig, men jeg blev alligevel anbefalet at tage derhen pga. maden og ikke mindst, instagram værdigheden. Jeg besøgte Langhoff og Juul ret ofte, da de lige var åbnet i sin tid, men dengang var der en masse fejl (det var så nok begynder fejl) og stemningen var ikke den bedste. Vi gav så stedet endnu en chance for et par weekender siden og det var godt. Sådan virkeligt godt. Det er bestemt ikke sidste gang vi skal derhen, for at spise brunch!

Adresse: 
Guldsmedgade 30
8000 Aarhus C


Pho C&P

Fra det her indlæg: “Mit yndlingsted, hvis det skal gå hurtigt! Andreas og jeg var forbi Pho C&P så, SÅ mange gange dengang de åbnede, men fordi stedet er blevet så populært, så er vi blevet væk, da det ofte kan være svært at få et bord. Jeg er dog stadig vild med stedet og vi prøver at snige os forbi udenfor de travle tider – atmosfæren derinde er nemlig så uhøjtidelig og maden er god og billig – jeg elsker, som I måske ved, friske forårsruller og Pho C&P har altså de bedste i byen!”

Adresse:
Sønder Allé 14
8000 Aarhus C

Vegansk-burger-fra-Mikuna Vegansk-burger-fra-Mikuna-2Mikuna

Som jeg skrev i mit forrige indlæg om Mikuna: “Til frokost stod den, igen, på burger. Der er desværre kun et sted i Aarhus, hvor al maden er 100% vegansk og det er desværre hos Mikuna. Som jeg skrev på min instagram, så var burgeren jeg fik virkeligt god, men jeg kommer desværre ikke tilbage til den café. Aldrig har jeg oplevet en mere flabet betjening og min veninde som jeg havde med, har oplevet det flere gange, så sådan er det åbenbart bare når man besøger det sted. Mega ærgerligt, for jeg var ret vild med smagen af denne basse.”  Igen vil jeg påpege at burgeren var virkeligt god og så håber jeg, at de har oppet sig på service-fronten. Jeg må prøve at kigge forbi endnu engang.

Adresse:
Frederiks Allé 96
8000 Aarhus C

Grillen

Til frokost får du pomfritter, dyppelse, en ualmindeligt lækker burger og et glas vand for kun 74 kr., hvilket er en helt fantastisk pris. Burgerne er ikke almindelige (jeg skal have prøvet dem alle) og den burger som jeg fik smagt, indeholdt blandt andet friterede jalepenos, som jeg ikke har prøvet før – men det smagte så hjernedødt godt.

Adresse:
Klosterport 2
8000 Aarhus C

Flere gode steder! 

Oli Nico
Det her sted har jeg svært ved at anbefale, da ejeren er kendt for ikke at have den bedste attitude overfor kunderne. Mit indtryk, er at folk (inkl. mig selv desværre) lever med det da maden er god og virkeligt billig. Håber lidt at der åbner et lignende sted med bedre service på et tidspunkt.

Bernth og Co. 
Det her er nok en af de hyggeligste cafeer i Aarhus og har de også den absolut bedste service, uanset hvor mange mennesker der er i cafeen; der er ofte proppet derinde men stemningen er altid fantastisk. Kaffen er også i topklasse og så har de virkeligt også nogle gode sandwiches – dog synes jeg at de er lidt svære at spise, så jeg bestiller altid med tallerken og bestik. (Se mit billede på instagram)

Piccolina
Lov mig lige, at I prøver kartoffel-pizzaen, som vist er nummer 10 på menuen. Den er vild. (Se mit billede på instagram)

Cafe Glad
Sundt og 90% økologisk. Her har jeg godt nok været mange gange efterhånden, men det er simpelthen bare så godt. (Se mit billede på instagram)

The Burger Shack
Den bedste burger i Aarhus, som jeg endeligt fik smagt efter at have fået det anbefalet mindst tusind gange. Burgerne har en virkeligt god grillsmag og pomfritterne var dækket af parmasan. Need I say more? (Se mit billede på instagram)

Morgenmad på Scandic
Jo, man kan godt gå ind på et hotel, spise sig mæt i deres morgenmad og gå sin vej igen. Brunchen hos Scandic koster kun 129 kr. og det er inkl. masser af kaffe. (Se mit billede på instagram)

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

28 Comments
 1. Åh Oli Nico holder jeg mig også fra. Det er virkeligt synd for maden er virkeligt god!!

 2. Jeg elsker den slags indlæg – for selvom jeg nu har boet i Århus i over 2 år, er jeg fantastisk dårlig til at få prøvet nye spisesteder. Det er utroligt hvor stort et vanemenneske, man kan være!
  Men siden jeg læste om din anbefaling af Vaca, har jeg drømt om det. Så jeg ved, at en dag får jeg taget mig sammen og får prøvet det – for det ser godt nok lækkert ud! :-)

  http://www.johannelovesmakeup.dk

  1. Tro mig, det kender jeg! Jeg skal se nogle billeder fra stedet (fra rigtige mennesker og ikke fotografer) før jeg ved om det er et sted jeg orker at prøve. Man vil jo gerne være sikker på at maden er god, nu hvor man bruger penge på det ;)

   Vaca er skønt, så det er bare med at komme afsted!

 3. Ej, et godt indlæg! Det er virkeligt godt med nogle (billigere) alternativer til caféerne ved Åen. Jeg glæder mig meget til resten af serien om Århus.

  1. Ja, der er rigtigt mange andre gode steder end Åen – det er bare med at finde dem :)

 4. Wow tak! Tænk at jeg synes jeg har spist alle steder i Aarhus og så mangler jeg halvdelen af denne liste. Det må jeg snart gøre noget ved! :-)

  1. Det lyder dælme godt – og du skal bare sige til hvis jeg skal tage med på en af de her ture :)

 5. Virkelig god liste!
  Men for mig er den ubehøvlede betjening altså lidt en del af oplevelsen på en fransk bistro – så Oli Nico er 100% en favorit i min bog :)

 6. Hvis du endnu ikke har prøvet det, burde du prøve Propria i Jægergårsgade. Pizzaen med aubergine er fantastisk :)

 7. Har du været på Casa Mia på Trøjborg?
  Seriøst den bedst italienske pizza, jeg nogensinde har smagt udenfor Rom

 8. Lækker guide, og lækre billeder! Der er helt sikkert nogle steder som skal prøves af.

  Foreslag til listen kunne være:
  – ÈT
  – Ferdinand
  – FF
  – MØF
  – F-HØJ
  – Koch
  – ToastIt
  – Gastrome
  – Substans
  – Pondus
  – Domestic
  – SOTA (nu når du har Karma som nr. 1)
  – Frederiksgade 42
  – Royals Bistro

  1. Tak for den gode liste! Jeg har allerede besøgt Toast It, Domestic og Sota (det er dog længe siden) og jeg tager helt sikkert din liste i brug næste gang jeg skal ud og spise :)

 9. Jeg er lige fraflyttet Århus til fordel for job i det vestjyske og jeg savner mest af alt alle take-away stederne. 3 uger inden vi flyttede fandt vi det ubetingede bedste streetfood sted. Fyrretyve røvere på Frederiks alle (ligger ved siden af trævarefabrikkens udsalg) og den er let til at overse. Det er pita helt fra bunden, og især falafel eller lam er helt fantastisk!!!! DER SKAL DU FORBI!!

  1. Hej Stine! Åh den har jeg længe villet prøve, men har aldrig fået nosset mig sammen – men din besked får mig til det. Tak for tippet!

 10. Tusind tak for en fantastisk liste! Det er bare at starte fra toppen og så arbejde sig nedad. Tak for de ekstra 10 kg. på sidebenene ha ha ha ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.