Min fødselsberetning (del 2)

Min fødselsberetning

Opdateret indlæg:

Min fødselsberetning del 1
Min fødselsberetning del 3

Min fødselsberetning med Vera. Del 2! Husk at læse første del af min fødselsberetning. Det indlæg kan findes lige her: Min fødselsberetning del 1. Jeg troede, at jeg kunne nøjes med at skrive to indlæg i alt, men igen, så endte det med at blive alt for langt. Men altså. Kan mærke, at jeg bare gerne vil have det hele med. Nok mest for min egen skyld. Og Vera’s. Jeg glæder mig allerede til at tage indlægget frem om mange år og læse det igen. Tilbage til fødslen:

Min fødselsberetning

Jeg sov vildt godt og vi blev tjekket løbende indtil henad formiddagen. Pga. epiduralblokaden, så kunne jeg ikke tisse og jeg fik derfor taget min urin med kateter. 3-4 gange under fødslen, så sad den søde jordemoderstuderende mellem mine ben og sørgede for at jeg ‘kom på toilettet’ imens vi talte sammen om løst og fast. I løbet af de gange, så kunne hun fortælle, at hun kunne se mere og mere af Vera’s hår, så hun var på vej ned. Virkelig underligt! 

Læs også: Min fødselsberetning (del 1)

Min fødselsberetning Michelle Castillo Kristensen

Op på briksen og frem med brysterne

Det er forresten vildt hvor lidt blufærdig man er (jeg var i hvert fald ligeglad) når man træder ind på sådan en fødestue. Faktisk også i tiden efter. Jeg ved ikke hvor mange mennesker, som efterhånden har set mit underliv (under selve fødslen og til diverse tjek) og mine bryster (efterfølgende til både tjek, de to dage vi var indlagt og imens vi skulle have amningen op og køre). Det er mange.

Anyway. Om det var pga. det grønne fostervand eller epiduralblokaden husker jeg ikke lige nu, men i løbet af formiddagen så begyndte min temperatur at stige og jeg fik feber. Vi skulle derfor finde ud af hvordan jeg fik min temperatur ned – enten skulle jeg have antibiotika, hvilket jeg absolut ikke ville have (vi snakkede om det frem og tilbage med jordemoderen) eller også, så skulle jeg forsøge at drikke en masse væske, få et saltvandsdrop i hånden, nogle klude over mig, slappe af og så se hvad status var. 

Læs også: Lidt om barsel som selvstændig (en tankestrøm om penge og offline tid)

Min fødselsberetning Stonemuse

Desværre blev min temperatur ved med at stige og jeg blev nødt til at takke ja til antibiotikaen. De har forresten lidt svært ved at finde en god blodåre til saltvanddroppet, så jeg bliver stukket i tre gange for at få den i, hvilket resulterer i store blå mærker på mine hænder. Får at vide at vi skal slappe af igen og se om det får min temperatur til at falde. Vi sover lidt igen og spiser snacks. Det lader heldigvis til at virke.

Veerne går i stå

Pga. epiduralen, så gik mine veer lidt i stå og jeg åbnede mig derfor ikke ret meget mere. Vi får derfor besked på at gå lidt rundt på stuen, hvilket var svært pga. epiduralen, som jeg var hooket op på, saltvanddroppet i min hånd, jeg havde bælte et om maven, Vera havde en elektrode på hovedet som hang ud mellem benene på mig og jeg har sikkert glemt hvad ellers, så det var ikke nemt at komme rundt. De tjekker mig igen og jeg skal have endnu en ting stukket ind mig. Et ve-drop. Igen noget, som jeg ikke ville have, da jeg havde hørt meget om ve-storme og at de kan være meget voldsomme. De får dog beroliget mig og fortæller, at de starter på laveste blus, som de så kan skrue på løbende. 

Læs også: 5 gode og gratis apps (som har gjort mit liv SÅ meget lettere)

Min fødselsberetning

Ostepops og cola

Igen, så får vi besked på at slappe af og evt. sove. Jeg er mega sulten, tror klokken er 12 om formiddagen d. 5. November, men der er nærmest ikke noget mad i kantinen og de mange snacks, som vi fik af vide, at vi skulle tage med, er begyndt at blive ret kedelige. Så. Hvis du er gravid og skal føde på Skejby, så sørg for at have ‘ægte’ mad med. Jeg fik konstant af vide, at jeg skulle have snacks med, men det er altså ikke nok. Det er svært at planlægge at have ægte mad med, men prøv, for guds skyld. Jeg fødte Vera på Ostepops og Cola, hvilket absolut ikke er ideelt.

Nå men altså. Der går et par timer og løbende, så bliver der skruet på ve-droppet, da jeg ikke kan mærke noget. Jeg åbner mig langsomt mere og mere, og er stadig helt uden smerter. Dejligt!

Vera’s hjerterytme

Omkring klokken 14, har stadig ikke fået mad her, så begynder Vera’s hjerterytme at gå lidt op og ned, så der bliver tilkaldt en læge, som skal tjekke status via. en blodprøve, som bliver taget fra Vera’s hoved. Den bliver taget, gør ikke ondt på mig i hvert fald, og prøven kommer hurtigt tilbage med et svar, som lyder på, at alt er ok. 

Læs også: Sådan kan du tage ENDNU bedre billeder

Min fødselsberetning

På det her tidspunkt er Andreas og jeg begge ret sultne (ja maden har fyldt en del hos os) så vi sidder og diskuterer om hvad vi skal spise – og om vi mon kan bestille take-away. Andreas går ud på gangen for at se om der er nyt mad i kantinen eller vi skal have bestilt – og da han kommer tilbage, så er stuen fuld af mennesker. Der skal nemlig tages en ny blodprøve, så lægen er tilbage, det samme er hende som skal løbe med prøven, min jordemoder, den jordemoderstuderende og en overjordemoder, som lige vil indover. Så der er pludselig mange mennesker på den lille fødestue. 

Lyst til at presse?

Der bliver taget endnu en blodprøve og den er heldigvis stadig fin, så vi har stadig lidt tid at løbe på. Klokken er omkring 16 på det her tidspunkt. Min jordemoder kan se, at jeg har 4 veer hver 10. minut (jeg mærker ingenting) og at jeg er helt åben, så hvis jeg har lyst til at prøve at presse, så synes hun, at jeg skal prøve. Jeg siger: “Det er en aftale“.

Læs også: Sådan skal du samarbejde blogger eller influencer (del 2)

Min fødselsberetning stonemuse

Min fødselsberetning med Vera

Sådan slutter del 2 af min fødselsberetning. Sikke en cliffhanger! Hvis Vera tillader det, så får jeg skrevet sidste del færdig i dag, så det er klar til udgivelse i morgen, men som altid, så skal jeg nok give lyd ovre på Instagram. Så vi ses derhenne, ikke? Husk at du kan finde del 1 her, hvis du ikke allerede har læst det: Min fødselsberetning del 1.

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)
Opskrift på nem chiliolie (som du kan og VIL hælde den på ALT) #1
De 7 bedste programmer på HAYU
Ovnbagte rejer med panko (og min basisopskrift på dressing)
Opskrift på nem fried chicken
Min nemme opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so damn good)
Opskrift på nemme forårsruller *nr. 1 and asian approved*
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet)