Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering)

En billig køkken opdatering. Så nemt og så flot! Det her bliver et langt og billedetungt indlæg. Jeg håber, at du sidder med en varm kop kaffe og er klar til scrolle igennem. Det er ikke mange billeder, som jeg har delt fra vores køkken og det er egentlig lidt ærgerligt, da det er et rum, som vi bruger meget tid i. Uanset hvor meget jeg prøver, så viser billederne bare ikke hvor fint det er.

Billig køkken opdatering. Sådan kan du opdatere køkkenet på en weekend:

Det er mega småt og det er ikke mit drømmekøkken. Faktisk var et stort køkken øverst på listen, da vi kiggede efter lejligheder – men efter vi trådte ind i stuerne og sluttede rundvisningen af ude på altanen, så vi var vi sikre på, at denne lejlighed skulle være vores. Jeg havde alligevel også lige læst en artikel af en fremtidsforsker, som var sikker på, at vi alle sammen ville bruge mindre tid i køkkenet, fordi vi ville få så mange take-away muligheder i fremtiden, og køkkenet derfor ville blive overflødigt. Såeh, ja. Det blev et lille køkken til os. Først nogle ‘før’ billeder:

Læs også: De 20 bedste serier på Netflix

Billig køkken opdatering
Billig køkken opdatering
Billig køkken opdatering
Billig køkken opdatering
Billig køkken opdatering
Billig køkken opdatering

Først hvordan vores køkken så ud før

Det er lidt svært at fornemme rummets størrelse og udformning, da mit kamera er bedst til close-ups, men jeg har mikset nogle mobil-billeder ind i indlægget, som jeg håber giver et bedre billede af køkkenet. Køkkenet var meget starten af 00’erne agtig og vi kom frem til at både køkken og bad blev renoveret i 2001. Det havde nogle år på bagen!

Vi startede med lågerne. Vi tog dem af hængslerne og jeg tog en hel lørdag ud af kalenderen for at slibe og male dem alle samen. Eller. Det var ikke meningen, at jeg ville bruge en hel lørdag på det (troede kun at det ville tage et par timer) men det endte altså med at tage små otte timer. I en varm, varm stue. Jeg valgte selvfølgelig at gå igang med at male under hedebølgen. Jeg er dog vildt glad for resultatet og jeg kan anbefale at sætte en serie på imens man maler. Jeg startede på 30 Rock som kan findes hos HBO (se den, hvis du endnu ikke har) og blev hooked på den. Intet mindre.

Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 1
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 2
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 3
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 4

De færdige låger

Reklame for Jotun. Jeg spartlede alle huller fra grebene, lod dem tørre og sleb dem. De blev malet med farven ‘kalkgrå’ fra Jotun LADY Supreme Finish med en glans på 15, som er en varm grå nuance, som går til de fleste farver. Hvis jeg helt kort skal forklare processen – så dækkede jeg af overalt, derefter vaskede jeg alle lågerne med Jotun specialvask og så sleb jeg dem med sandpapir.

Herefter tørrede jeg dem alle af igen og gav dem et lag Jotun Hæftegrunder Universal – og lod dem tørre. Til sidst, så gav jeg dem to lag maling og lod dem tørre natten over. Jeg brugte en rulle til alle lag. De messingfarvede greb er fra Ikea og hedder ‘ ENERYDA’. De koster 59 kr. for to greb og jeg synes, at de er af god kvalitet.

Læs også: Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT)

Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 5
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 6
Billig køkken opdatering
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 7
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 8

Billig køkken opdatering (maling af fliser)

Til sidst, så malede vi fliserne i køkkenet. Kan I huske, at jeg brokkede mig (på min story) over at en håndværker ikke dukkede op, som lovet? Ja, det var faktisk meningen, at vi ville rive fliserne ned og så komme nogle nye på – men den aften, så kom vi til at snakke om, om man mon ikke bare kunne male dem over? Vi ville alligevel bare have nogle nye, hvide fliser (nogle der er meget flottere end dem vi har) men de ville alligevel bare være hvide.

Vi googlede og fandt frem til at man faktisk godt bare kunne male sine fliser – så vi tog forbi Jotun (hvis du bor i Aarhus, så tjek hop forbi Mal Godt på Frederiksbjerg) og kom hjem med et par bøtter maling. Vi rengjorde hele køkkenet med specialvask, malede et lag med Jotun Superhæft Grunder, lod tørre og gav fliserne to lag. Det nemt og billigt – og så sparede vi flere tusind kroner, som vi ville have brugt på murer og nye fliser.

Billig køkken opdatering
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 9
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 10
Billig køkken opdatering
Billig køkken opdatering
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering) 11

Billig køkken opdatering (maling af låger)

En billig køkken opdatering. Voila! Vi mangler stadig at lave en masse i køkkenet. Jeg vil gerne have en ny ovn og en flottere emhætte. Jeg gerne lave nye hylder i skabe og hænge et par billeder op. Vi er også på jagt efter nogle seje lamper og en ny bordplade. Det har dog meget lav prioritet og må komme hedad vejen. Nu nyder vi bare at det hele fungerer og at det er lyst og dejligt at opholde sig i.

På den ‘anden’ side af de her billeder har vi køleskab og en masse ‘rum’ som er støbt ind i væggen. Der er også en masse spots, som giver godt lys. Det må jeg vise jer en anden gang. På den side kan vi stille gryder, kogebøger, krydderier, vores Kitchenaid og alt det løse, så det ikke fylder på bordpladen.

En midlertidig men smuk løsning

Jeg synes, at resultatet er så godt og jeg er så glad for vores køkken, men det er ikke nogen hemmelighed at jeg drømmer om endnu flere updates. Jeg laver så meget mad og bruger vildt meget tid i køkkenet, så et nyt køkken er drømmen. Der går dog lige lidt og vi skal lige se hvor ‘længe’ vi skal bo her inden vi begynder at kigge på køkken investeringer. Anywho. Jeg glæder mig til at at vise jer endnu mere rundt i vores bolig og jeg går lidt og leger med tanken om en housetour.

Update et lille års tid senere

Vi har fjernet overskabene og har never looked back. Det kan ses i den housetour, som jeg har linket til ovenfor. Vi har også fået lavet nyt trægulv i en mørk farve. Først lavede vi ‘cement’ gulv men det holdte sig ikke ret flot, så vi besluttede os for komme trægulv ovenpå. Se endnu mere ovre på Instagram hvor jeg hele tiden deler indblik fra vores lejlighed. Her er et par billeder af vores billige køkken opdatering, som jeg har taget på det seneste:

Billig køkken opdatering
Billig køkken opdatering
Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Nemme karameller med kondenseret mælk
Sådan kan du tage ENDNU bedre billeder + mine 5 tips til et flottere Instagram...
7 gode take-away steder i Aarhus (som du SKAL prøve mindst én gang)
Opskrift på nem limetærte (med meget få ingredienser)
Erfaring med BERRY ALLOC (vores fake sildebensgulv)
20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked
Sådan foregik vores rådhusbryllup *she’s married*
Opskrift med østerssauce ( feat. *meatballs* og champignon)