En billig køkken opdatering. Så nemt og så flot! Det her bliver et langt og billedetungt indlæg. Jeg håber, at du sidder med en varm kop kaffe og er klar til scrolle igennem. Det er ikke mange billeder, som jeg har delt fra vores køkken og det er egentlig lidt ærgeligt, da det er et rum, som vi bruger meget tid i. Uanset hvor meget jeg prøver, så viser billederne bare ikke hvor fint det er.

Billig køkken opdatering. Sådan kan du opdatere køkkenet på en weekend:

Det er mega småt og det er ikke mit drømmekøkken. Faktisk var et stort køkken øverst på listen, da vi kiggede efter lejligheder – men efter vi trådte ind i stuerne og sluttede rundvisningen af ude på altanen, så vi var vi sikre på, at denne lejlighed skulle være vores. Jeg havde alligevel også lige læst en artikel af en fremtidsforsker, som var sikker på, at vi alle sammen ville bruge mindre tid i køkkenet, fordi vi ville få så mange take-away muligheder i fremtiden, og køkkenet derfor ville blive overflødigt. Såeh, ja. Det blev et lille køkken til os.

Læs også: De 11 bedste og mest binge worthy podcasts som du SKAL lytte til (efterår 2018)

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering

Først hvordan vores køkken så ud før

Det er lidt svært at fornemme rummets størrelse og udformning, da mit kamera er bedst til close-ups, men jeg har mikset nogle mobil-billeder ind i indlægget, som jeg håber giver et bedre billede af køkkenet. Køkkenet var meget starten af 00’erne agtig og vi kom frem til at både køkken og bad blev renoveret i 2001. Det havde nogle år på bagen!

Vi startede med lågerne. Vi tog dem af hængslerne og jeg tog en hel lørdag ud af kalenderen for at slibe og male dem alle samen. Eller. Det var ikke meningen, at jeg ville bruge en hel lørdag på det (troede kun at det ville tage et par timer) men det endte altså med at tage små otte timer. I en varm, varm stue. Jeg valgte selvfølgelig at gå igang med at male under hedebølgen. Jeg er dog vildt glad for resultatet og jeg kan anbefale at sætte en serie på imens man maler. Jeg startede på 30 Rock på HBO (se den hvis I ikke har) og blev hooked på den. Intet mindre.

Læs også: De 29 bedste serier på netflix – den største guide til netflix (2018)

De færdige låger

Reklame for Jotun. Jeg spartlede alle huller fra grebene, lod dem tørre og sleb dem. De blev malet med farven ‘kalkgrå’ fra Jotun LADY Supreme Finish med en glans på 15, som er en varm grå nuance, som går til de fleste farver. Hvis jeg helt kort skal forklare processen – så dækkede jeg af overalt, derefter vaskede jeg alle lågerne med Jotun specialvask og så sleb jeg dem med sandpapir.

Herefter tørrede jeg dem alle af igen og gav dem et lag Jotun Hæftegrunder Universal – og lod dem tørre. Til sidst, så gav jeg dem to lag maling og lod dem tørre natten over. Jeg brugte en rulle til alle lag. De messingfarvede greb er fra Ikea og hedder ‘ ENERYDA’. De koster 59 kr. for to greb og jeg synes, at de er af god kvalitet.

Læs også: De 10 bedste serier som kan ses på HBO Nordic (lige nu)

Billig køkken opdatering

Maling af køkkenlåger

Skabene kom på i gen og efter det, så blev vores grimme linoleum (seriøst hvem vælger det mønster til at starte med) dækket med Conteco, som er et beton lignende produkt, som kan man komme ovenpå diverse overflader.

Vi kom Conteco i både køkken og bad – og vi er ret vilde med resultatet – men jeg tænker, at jeg vil dedikere et helt indlæg til Conteco, så jeg kan komme lidt mere ind på selve processen og komme nærmere ind på hvad vi synes om det.

Læs også: Opskrift på nemmeforårsruller med østershatte og kål (asian approved)

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering (maling af fliser)

Til sidst, så malede vi fliserne i køkkenet. Kan I huske, at jeg brokkede mig (på min story) over at en håndværker ikke dukkede op, som lovet? Ja, det var faktisk meningen, at vi ville rive fliserne ned og så komme nogle nye på – men den aften, så kom vi til at snakke om, om man mon ikke bare kunne male dem over? Vi ville alligevel bare have nogle nye, hvide fliser (nogle der er meget flottere end dem vi har) men de ville alligevel bare være hvide.

Vi googlede og fandt frem til at man faktisk godt bare kunne male sine fliser – så vi tog forbi Jotun (hvis du bor i Aarhus, så tjek hop forbi Mal Godt på Frederiksbjerg) og kom hjem med et par bøtter maling. Vi rengjorde hele køkkenet med specialvask, malede et lag med Jotun Superhæft Grunder, lod tørre og gav fliserne to lag. Det nemt og billigt – og så sparede vi flere tusind kroner, som vi ville have brugt på murer og nye fliser.

Læs også: De 10 skridt (som man skal igennem når man får besøg af en håndværker)

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering

Billig køkken opdatering (maling af låger)

En billig køkken opdatering. Voila! Vi mangler stadig at lave en masse i køkkenet. Jeg vil gerne have en ny ovn og en flottere emhætte. Jeg gerne lave nye hylder i skabe og hænge et par billeder op. Vi er også på jagt efter nogle seje lamper og en ny bordplade. Det har dog meget lav prioritet og må komme hedad vejen. Nu nyder vi bare at det hele fungerer og at det er lyst og dejligt at opholde sig i. På den ‘anden’ side af de her billeder har vi køleskab og en masse ‘rum’ som er støbt ind i væggen. Der er også en masse spots, som giver godt lys. Det må jeg vise jer en anden gang. På den side kan vi stille gryder, kogebøger, krydderier, vores Kitchenaid og alt det løse, så det ikke fylder på bordpladen.

En midlertidig men SMUK løsning

Jeg synes, at resultatet er så godt og jeg er så glad for vores køkken, men det er ikke nogen hemmelighed at jeg drømmer om et nyt køkken. Jeg laver så meget mad og bruger vildt meget tid i køkkenet, så et nyt køkken er drømmen. Der går dog lige lidt og vi skal lige se hvor ‘længe’ vi skal bo her inden vi begynder at kigge på køkken investeringer. Anywho. Jeg glæder mig til at at vise jer endnu mere rundt i vores bolig og jeg går lidt og leger med tanken om en housetour. Hav en skøn dag!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

23 Comments
 1. Hej Michelle

  Jeg er bare lidt interreseret i jeres låger og male processen, da jeg længe har overvejet at male mine egne køkken låger. Er jeres køkkenlåger af træ eller træ med laminat? Mine egne er nemlig træ med et lag laminat udenpå og når jeg prøver at søge mig frem til en guide omkring maling af laminat får jeg meget forskellige svar frem. Nogen mener at man sagtens kan male og andre mener at man ikke kan og at det evt skal autolakeres.

  Det er blevet super pænt forresten

  Mvh Jana

  1. Spændende!
   Jeg er lidt i tvivl om hvad vores ‘hvide overflader’ var lavet af, så jeg kan desværre ikke hjælpe så meget tror jeg. Tag en snak med en maler butik – tænker at det meste kan males med den rigtige grunder og maling :)

 2. Hvor har du købt det fine gulvtæppe? :) Og hvad ‘hedder’ den store plante på køkkenbordet? Ser så fint ud!

  Hilsen Maria

 3. Hej!

  Jeg overvejer at lave samme procedure i køkkenet, da vi har nogle (lime)grønne fliser på væggen og ned langs bordpladen.. Var processen nem nok og er du tilfreds med resultatet? Kan ikke helt finde ud af om malingen kan dække farven nok :-)

  1. Det var supernemt og i alt brugte vi nok to timer med afdækning og det hele. Vil mene at man sagtens kan male dem, hvis man har den rette grunder og maling. Vores fliser blev helt hvide efter grunderen, så kunne ikke forestille mig, at nogen farve skulle kunne ses igennem 3 lag maling :)

 4. Michelle, det er et fedt køkken I har fået tryllet frem. Stærkt gået og flot resultat. Inspirerende indlæg, tak for det.

 5. Genialt med gulvet! I vores nye hus er der det grimmeste skakternet gulv, så gerne en guide til hvad I gjorde! Hvad gav I for det?

  1. Hej Thea! Jeg kommer med en fuldt indlæg omkring det inkl. priser. Skal bare lige have strikket det sammen – der er både fordele og ulemper ved sådan et smukt gulv, men det vil jeg gerne lige komme ind på i et indlæg :)

 6. Hold da op hvor er det blevet flot! Sikke en forskel fra før og tænkt at der ikke skal mere til

 7. Hejsa!
  Det er godt nok blevet surer flot!

  Hvilken type spartel brugte du til at spartle hullerne i lågerne med? Jeg har nogle forfærdelig grimme greb, som jeg gerne vil have skiftet ud :)

 8. Hejsa!
  Hvordan malede i omkring skabslågerne? Altså hvis der var noget front, som ikke lige kunne tages af som låger.

  Mvh

  1. Der har jeg været rundt med sandpapir, grunder og maling – og brugt en lille pensel. Dækket godt af og malet der hvor jeg kunne :)

 9. Super flot køkken.
  Vi har selv højglans låger fra 2008, og ville ønske man kunne male dem mere matte og i en anden farve. Var jeres højglans? Jeg kan ikke rigtig se det på billedet nemlig, eller måske du ved om man kan male højglanslåger. I hvertfald er jeres blevet super flot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.