LIVET UDEN ET ‘RIGTIGT’ ARBEJDE – SÅDAN SER EN ALMINDELIG DAG UD HOS MIG

For ikke så længe siden, der lavede Mia et ret godt indlæg om hvordan hendes dag ser ud. Jeg synes, at det var så fint skrevet, for hun fik det nemlig ikke til at lyde mere fancy end det egentligt er. Det handler ikke kun om pæne avocado-madder (selvom de nu bare smager godt), ASOS collager eller blog-events.

I januar, der skrev jeg et indlæg om hvad fanden jeg egentligt lavede til dagligt. Jeg fik ideen til indlægget efter jeg havde min første kaffedate med Emma – hun læste nemlig også med på min blog, men hun kunne ikke helt greje hvad jeg brugte mine dage på – udover at blogge, selvfølgelig. Det gav mening, for jeg skrev ofte om mit andet job uden helt at komme ind på hvad det var, og jeg skrev derfor et langt indlæg om hvad jeg egentligt rendte og lavede. På daværende tidspunkt arbejdede jeg på et stort projekt, som er afsluttet nu og det er sjovt at se indlægget igen og læse, hvor meget jeg havde ondt af mig selv fordi det var meget ensformigt, det som skulle laves.

Læs også: Livet uden et ‘rigtigt’ arbejde | her er hvad jeg tjente i juni

Nogle dele af indlægget fra januar passer stadig, så det har jeg delt igen nedenfor, men der er et par ting, som er blevet ændret. Jeg har stadig samme foto-job ved siden af bloggen, men jeg arbejder på flere projekter end før, så der er masser af tage sig til.

Hvordan ser en typisk dag så ud for mig? 
Hver morgen, der står jeg op sammen med Andreas omkring klokken halv otte. Hver morgen, så råber jeg også til ham, at han skal lave kaffe til mig (noget som han typisk allerede er i gang med) imens jeg ligger med hovedet i puden. Den sætter jeg mig ud og drikker (imens han spiser morgenmad) og vi deler hvad vi begge har af planer for dagen. Oftest, så fortæller jeg ham hvad jeg har drømt den nat, så jeg kan genfortælle det mens det stadigt er frisk i mit hoved. Ofte kommer der nogle ret interessante historier ud af min mund og ja.. Jeg har tidligere danset salsa dans med Godzilla og en sød heks i mine drømme. Jeg siger det bare.

Vi gør os begge klar og han smutter på arbejde eller i skole. Jeg sætter mig foran skærmen og udgiver dagens indlæg, som oftest ligger klar omkring klokken 8 hver morgen. Indlægget giver jeg så en deler på facebook og alle de andre kanaler – og så kværner jeg igennem min mail i en times tid. Det der med mails tager virkeligt langt tid, da rigtigt mange af dem handler om diverse samarbejdsaftaler, kommende kampagner og generelt, så er der bare mange ting, som skal følges op på hele tiden – men det er sjovt og jeg synes selv, at jeg er blevet virkeligt god til det med e-mails! Et af mine mål for 2016 var at blive hurtigere til at svare tilbage på mails og holde dem korte og præcise. Det er en lille ting, men jeg var simpelthen så længe om at svare tilbage på e-mails, at det bed mig i røven.

Læs også: Hvad fanden laver jeg egentligt til dagligt?

Herefter går jeg i gang med at gøre et indlæg klar til næste morgen. Jeg skriver måske et par sætninger, for når jeg får en idé til at indlæg, så er det med at skrive det ned med det samme, men jeg færdiggør det ikke før senere. Hvis jeg ikke har nogle møder den dag, så tager jeg en håndfuld billeder til uges indlæg – i vintermånederne her, så er det med at tage en masse billeder imens det er lyst (og det er altså ikke særligt lyst i vores lejlighed mere end en time eller to om dagen) og det er billeder både til instagram, snapchat og bloggen.

Om formiddagen
Jeg er helt sikkert mest kreativ mellem 11 og 14, så det er der hvor jeg laver content – og der skal laves meget content. Udover billederne, så sidder jeg også og roder med klipning af youtube videoer, jeg redigerer billeder til instagram, jeg skyder og redigerer billeder som jeg skal lave for mit job, jeg tester opskrifter (og spiser det), jeg skriver artikler for Magasin og alt muligt andet – listen er lang og forskellig hver eneste dag og uge! Den seneste uge, har jeg også arbejdet på mit nye projekt, som jeg ikke kan løfte sløret for endnu. Og ja, jeg ved godt, at jeg er en typisk blogger lige nu når jeg skriver sådan noget, men jeg kan og vil ikke sige for meget endnu, men det er er noget, som jeg brygger på sammen med seje Danica.

Omkring klokken 15, så går jeg gerne en lang tur hvis jeg har tid til det. Så kan jeg nemlig få lyttet en masse gode podcasts, og så går jeg gerne ned for handle imens der ikke er for mange mennesker i Brugsen – jeg hader, at stå i kø, så det er nemmest, hvis jeg gør det der. Omkring klokken 16 er jeg tilbage foran min pind. Jeg svarer tilbage på de mails, som er kommet i løbet af af dagen og så færdiggør jeg indlægget til næste dag.

Læs også: Den pæneste arbejdstaske til hende som altid er på farten

En gang om ugen, der er jeg også på kontoret hvor jeg er ansat som fotograf, enten i mit lille studie for at tage nye billeder eller hos de andre, hvor vi lægger strategier for Facebook og de andre mediekanaler. Det er et meget selvstændigt arbejde men jeg elsker, at jeg selv kan strukturere min tid og arbejde når jeg selv har lyst. Denne uge, nåede jeg f.eks. ikke forbi kontoret da jeg havde gang i lidt for meget herhjemme, så bliver jeg nødt til at gøre det i morgen, lørdag. Vi lancerer nemlig en masse produkter næste år og dem skal jeg have taget billeder af, så de er klar, når det nye år går i gang. Det gør mig absolut ingenting at hoppe forbi kontoret en weekend eller arbejde henover juleferien. I næste uge, der tager jeg til Tyskland på en hverdag, så det går ligesom op, det hele.

Jeg elsker det jeg laver, jeg elsker friheden (under ansvar) og jeg håber I kunne følge med, selvom indlægget blev lidt rodet. Det var virkeligt bare én stor tankestrøm, som jeg bare måtte ud med.

God weekend!

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

6 Comments
  1. Igen, fedt at få indblik i! Det er super fedt at du deler alle de her indlæg, hvor man kommer lidt mere ind under huden på hvad man laver som selvstændig :D

  2. Kan du fortælle hvilken virksomhed, du er fotograf for her i Aarhus? :-) Og hvilke andre virksomheder du ligger SoMe strategier for?

    1. Jeg vil egentligt helst ikke ud med det, for jeg gider ikke være ‘afsender’ – giver det mening? :)

  3. Dejligt at du deler det her indblik. I starten forstod jeg ikke hvad folk lavede når de var “freelance med mange bolde i luften” men det gør jeg mere og mere og den livsstil drager. Jeg arbejder selv langsommere hvis jeg sidder med det samme hver dag, fordi jeg tænker det kan nåes i morgen. Men når hver dag har forskelligt fokus, så skal alt dælme nåes i dag!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.