Livet uden et rigtigt arbejde (her er hvad jeg tjente i juni)

Jeg blev ret provokeret forleden, da jeg proklamerede til en bekendt, at jeg skulle hjem og arbejde. Personen som jeg talte med, kiggede undrende på mig og svarede: “Arbejde?”

Ja. Jeg skulle på arbejde. Tro mig, jeg elsker det jeg laver og jeg har det også fandens sjovt, men det er er altså et arbejde hvor jeg står tidligt op hver eneste dag, laver content og jeg har også deadlines, som skal overholdes. Bloggen her, og mine tilhørende kanaler er mit arbejde, og så har jeg også et par små-jobs, som passer ind under mit arbejde som blogger og kreativ. Det er altså lidt af hvert jeg laver hver eneste dag.

Læs også: Hvad fanden laver jeg egentligt til dagligt?

For ikke så længe siden blev jeg headhuntet til en stilling, hvor jeg ville stå for en ret stor virksomheds social media kanaler og strategier, men, fordi jeg har lyst til at vokse mit lille univers større og bedre, så sagde jeg nej. På nuværende tidspunkt, så er min blog nemlig ikke noget, som jeg har lyst til stoppe med eller bruge mindre tid på. Jeg har også leget lidt med nogle seje brands, såsom Lunar Way (som jeg har samarbejdet med her på bloggen) men det fungerede bare slet ikke for mig. Det er en virkelig sej Aarhus virksomhed, som helt sikkert nok skal vokse og overtage verden, men der var ikke nok frihed i det for mig, så det blev ret hurtigt afsluttet.

At vi ikke arbejdede godt sammen, var helt okay for mig, for så har jeg lært hvilket miljø jeg kan lide at arbejde i og hvor meget frihed, under ansvar selvfølgelig, som jeg har brug for at have for at udfolde mig kreativt. Jeg er ganske sikker på at jeg nok skal finde den rette hylde for mig engang, men lige nu er bare glad og tilfreds med hvor jeg er og hvad jeg laver.

Okay, det var lidt af et sidespor og hermed en oversigt over jeg hvad tjente sidste måned. Der er selvfølgelig variationer hver måned, men den ser nogenlunde sådan her ud hver måned, sommetider lidt mere, sommetider lidt mindre.

Det her tjente jeg i juni, før skat:
Sponsorede indlæg: 9700 kr.
Ambassadørsamarbejder: 9500 kr.
PR job: 9000 kr.
Affiliate: 500 kr.
I alt: 28.700 kr.

Læs også: Blogger, husk din værdi

Jeg kunne nok godt tjene mere, men jeg siger nej til mange sponsorerede indlæg, jeg siger nej til jobs som ikke tiltaler mig og min æstetik og så bruger jeg ikke synderligt meget affiliate i mine indlæg. Så. Det er ikke verdens vildeste løn nej, men den er god, og jeg lever faktisk ret godt godt. Vi bor i en billig lejlighed, jeg spiser god mad hver eneste dag og har jeg råd til at købe en flot taske i ny og næ.. Så. Hvad mere kan man ønske sig? Ikke meget, siger jeg jer.

Hav en skøn dag!

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

41 Comments
 1. Virkelig fedt med en blogger, der gerne viser konkrete tal frem. Hvornår begyndte du at kunne leve af det, og vil du eventuelt skrive et indlæg, der omhandler vejen dertil? Jeg drømmer selv om en karriere, der er strikket sammen af flere forskellige elementer – blog, skribentarbejde osv., men kan mærke, at det økonomiske aspekt holder mig tilbage fra at kaste mig ud i de projekter, jeg virkelig brænder for. Selvom du er vanvittigt dygtig (!!!) og sikkert knokler røven ud af bukserne, så er jeg faktisk overrasket over, hvor pæn en indtjening, du har. Du tjener langt mere end min kæreste, der har fuldtidsjob i det offentlige ;-)

  1. Det er faktisk en mega god ide med et indlæg omkring hvordan det startede og hvordan jeg gør. Det er først inden for det seneste år at jeg har kunnet tjene hvad jeg gør :)

   Men mega god ide til et indlæg faktisk. Det vil jeg begynde på med det samme for der er mange ting som går igen, om det er skribentarbejde eller blogging.

   Tak for din kommentar!

   1. Synes også det er SÅ sejt at du lægger det frem (du er i øvrigt den første mig bekendt). Jeg stemmer ligeledes for et indlæg, som det Linnea foreslår.

    KH Maria

 2. “Ikke verdens vildeste løn”. Det er næsten 10K mere end hvad jeg tjener som fuldtidssalgsassistent. ;) haha! Du er pissesej, og du skal altså virkelig være stolt af det, du opnår og laver! Jeg har kæmpe respekt for, at du har kastet dig ud i selvstændig-blogger-livet. Det er ret motiverende, selvom jeg nok aldrig ville turde eller være i stand til at gå den vej. <3

 3. Stor tommelfinger opad til dig for at udgive dette indlæg.. Synes det er fuldt fortjent at succesfulde og dygtige bloggere tjener penge ligesom alle andre mennesker, men hvor er det lækkert at vi som læsere får et indblik i tallene.. Nyder i øvrigt rigtigt meget at læse med..

 4. Jeg kan altså godt lide at du er ærlig omkring hvad du tjener og generelt alt omkring din blog ;) Jeg synes desværre at mange bloggere er lukkede omkring dette… Jeg synes slet ikke at det er så farligt at være åben omkring dette ;)

  1. Jeg kan sagtens forstå andre bloggere ikke vil ud med hvad de tjener. Tror generelt at vi i Danmark ikke er så glade for at dele det :)

 5. Virkelig fedt indlæg. Jeg synes det er vildt sejt, at du viser konkrete tal frem! De fleste bloggere skjuler dette og det kan sommetider være vildt svært at forholde sig til noget man ikke ved. Er selv nybegynder i blogland og det var dejligt at læse et indlæg, jeg også kunne få noget ud af! :)))

 6. Jeg vil også lige give dig et KÆMPE skulderklap med på vejen for, at turde lægge konkrete tal på bordet. Kan virkelig ikke se, hvorfor bloggere er så bange for, at fremvise “rigtige” tal omkring deres arbejde, når vi andre “almindelige” arbejdere kan – Det nok der, at jeg ser skævt på bloggen som arbejde, da mange bloggere nogen gange ‘gemmer’ indtjening og tal lidt væk ved, at undgå at nævne noget om det.
  Det så fedt dette indlæg, og det gør dig jo ikke mindre værd som blogger, eller går noget af dig, at du får fed betaling for det du laver. Ved ikke om det er der frygten ligger hos jer bloggere. Jeg som læser synes kun det er fair, man får noget for det man laver :-)
  xxx

  1. Jeg tror måske det har lidt med konkurrence og image at gøre – og nok også lidt med, at det er så nyt at tjene penge på at blogge, at man ikke rigtigt ved hvad der er meget og hvad der er lidt. Generelt, så er min erfaring at man helst ikke deler hvad man tjener, uanset fag, og i Blogland er der bare så meget konkurrence.

   Tak for din kommentar!

 7. Ros til at du viser hvad du tjener. Det er første gang jeg har set en blogger gøre det. Selvom du ikke synes du tjener meget, så tjener du mere end en fuldtids sygeplejerske.

  1. Har nok også formuleret mig lidt dårligt. Jeg synes helt sikkert at jeg tjener meget, men jeg vil bare gerne tjene mere ;)

 8. Du er et kæmpe forbillede. Det er for mange et stort tabu at dele informationer om hvad man tjener. At du som selvstændig blogger og kvinde gør det så klart og ærligt er virkelig beundringsværdigt. Både fordi du skaber gennemsigtighed omkring at du kræver penge for dit hårde arbejde, men også at det giver en løn ala et mere regulært lønarbejde (som din bekendte havde svært ved at se). Michelle, du gør det virkelig godt og jeg er slet ikke i tvivl om det beløb vækster markant over den næste tid.

 9. Virkelig sejt at du lægger dine tal op!
  Jeg har så meget mere respekt for de bloggere der ikke er blege for at tale (skrive) om hvordan de driver deres blogs, mht affiliate, spons osv. Er vild med din gennemsigtighed, og endnu mere respekt for at du også lægger din løn op, det giver mere nærmest kun mere lyst til at støtte og læse med.

  1. Tusind tak Ida!
   Jeg forstår det heller, jeg mener, der er jo ikke noget at skjule, og jeg ser kun (for det meste i hvert fald, det kan selvfølgelig også blive for meget) som positivt, at man er så god til det man laver, at man kan begynde at tjene penge på det. Det er sgu da sejt?

   Det er jeg selv ret stolt af og tusind tak fordi du gider at læse med herinde :)

 10. Rigtig fint indlæg :) – Jeg har altid ønsket at bloggere ville tale mere åbent om hvad de tjener! Det er jo ingen skam at tjene penge på at blogge :) ..

  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad dit ambassadør arbejde dækker over – altså hvilke virksomheder – og hvad består dit arbejde i :) ? – Og er det en fast løn – eller bliver du betalt for det arbejde du laver?

  KH. Maya :)

  1. Tak Maya! Jeg er også selv nysgerrrig, så forhåbentligt kommer der snart mere åbenhed omkring det :)

   Det er samarbejder, hvor vi har en fast aftale om at jeg viser deres brand, over en længere periode eks. på et halvt år. Med de samarbejder der får jeg et fast beløb hver måned og så viser jeg deres produkter mere end andre :)

 11. Mega fedt og ærligt indlæg Michelle! Er vild med at du er så nede på jorden, og ikke føler et behov for at gemme din indtægt væk, eller pakke den ind. Det giver nemlig mod til at starte en blog selv.

  Kh Ditte.

 12. Vildt fedt, at du lægger tallene frem! Jeg oplever generelt danskere som ret lukkede om pengesager og økonomi, men bloggere er ofte endnu mere lukkede, eller i hvert fald ugennemsigtige, så det er spændende at se, hvordan du gør. Og virkelig sejt, at du gør det så godt, at du kan leve godt af din blog. :)

  1. Tusind tak! Jeg kan sagtens forstå det er svært at lægge sine tal frem – man vil jo ikke ‘tabe ansigt’ :)

 13. Respekt for ærligt at lægge tallene frem. Havde faktisk troet at du tjente noget mere.
  Har hørt fra en anden blogger at det almene personfradrag ikke kan benyttes, men at alt går som b-skat. Kan det virkelig passe eller er hun misinformeret?

  1. Tak, og ja, jeg har da også forhåbninger om at tjene meget mere ;)
   Jeg ved ikke helt. Er hun mon med i BD? Der kører det over b-skat.

 14. jeg synes det er meget prisværdigt, at du tør åbent at fortælle hvor dine indtæter kommer fra. I sidste ende, så tror jeg på at så længe man brænder for det man laver, så er det okay at leve af det!

 15. Hvad består PR-arbejdet helt præcist af, og hvad går ambassadørsamarbejdet ud på?

  Håber, du vil give mig lidt mere indsigt.

  Vil rigtig gerne selv springe ud i en livsstilsblog, men med fokus på at levere mere journalistisk content i form af erfarings- og ekspertinterviews. Det, der holder mig tilbage, er frygten for ikke rigtig at tjene noget på det. Da jeg har børn, har jeg dels begrænset tid, og dels et andet behov for en ordentlig indkomst, så kan ikke bare tillade mig at blogge for min egen fornøjelses skyld. Desværre. Men tænk at kunne tjene penge på at researche og skrive om noget, jeg er nysgerrig omkring, og hvor jeg selv kan styre min tid. Det vil jeg virkelig gerne! Så hvis du har lyst til at gå mere i dybden med dit indtægtsgrundlag, samt fortælle om din proces, vil jeg meget gerne høre mere

  Endelig vil jeg sige, at jeg synes, det er virkelig godt klaret med din indtægt. Troede faktisk, det var de færreste danske bloggere, der kunne tjene det

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.