Kylling i teriyakisauce

Kylling i teriyakisauce

Det her er mit take på kylling i teriyaki sauce. Jeg har også en opskrift på en helt almindelig omgang, hvis du hellere vil have den. Anyway. Vi bikser denne nemme ret sammen til hverdag og bruger for det meste bare de grøntsager, som er begyndt at se lidt kedelige ud! I opskriften her, så har jeg dog brugt gulerødder og edamame bønner direkte fra frost. Hav altid lige sådan nogle bønner i fryseren, du. Det er jo så nemt, billigt og giver ekstra fyld til asiatiske retter uden du skal gøre så meget! Bare ud af posen, direkte fra frost, og ned i retten. Nemt!

Kylling i teriyakisauce

Lige et ting inden vi kommer til the recipe. Opskriften her er til 2 personer, men den er nem at gange op (math you know) og min datter på lidt over et år kan også godt lide retten. Der klipper jeg bare kødet i små stykker og maser både bønner og gulerødder en smule. Alle tingene kan du finde i et asiatisk supermarked, men mange af tingene kan du også finde i et godt supermarked. Tjek min guide ud til de asiatiske supermarkeder lige her: “20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked“.

Læs også: Indisk curry med kylling *din nye yndlingsret sgu*

Kylling i teriyakisauce

Kylling i teriyakisauce 1
Kylling i teriyakisauce

Kylling i teriyakisauce

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min

Ingredienser

Ingredienser

  • 400 g kyllingelårfilet uden ben (i mundretter stykker)
  • 1 stk almindelig løg (i skiver)
  • 2 stk gulerødder (i tynde skiver)
  • 1 dl edamame bønner (uden skal)
  • 2 spsk olie (smagsneutral, ikke olivenolie)
  • 1 spsk majsstivelse
  • ris (til servering)

Marinade

  • 3 spsk soja (brug den med mindre salt)
  • 1 spsk mirin
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 cm ingefær (skrallet og finthakket)
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk chiliolie
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk majsstivelse

Noter

Husk at bruge lårfilet som er uden ben. I en snæver vending kan bryst bruges, men det er altså bare ikke lige så godt.
Mirin kan udelades, hvis du ikke kan finde det. 
Du kan erstatte rørsukker med alm. sukker eller brun farin.

Tilberedelse

Marinade

  • Bland soja, mirin, sesamolie, chiliolie, rørsukker, hvidløg og ingefær i en skål.
  • Bland koldt vand og majsstivelse i en anden skål.

Opskrift

  • Kom kylling i en skål og drys majsstivelse over. Rør godt rundt.
  • Kom olie i en pande og varm op. Tilføj kylling lige inden olien begynder at ryge.
  • Steg kylling ved middel-høj varme indtil stykkerne bliver gyldne men stadig ikke helt færdige. Tager ca. 3-5 minutter alt efter str. på din pande og temperatur.
  • Tilføj alle grøntsager og rør rundt i den varme pande.
  • Hæld marinaden over kylling- og grøntsagsblandingen og rør rundt i endnu et minut.
  • Kom til sidst vandet med majsstivelsen i og rør rundt indtil saucen bliver tyk.
  • Smag til med ekstra soja og evt. en smule vand, hvis saucen er for tyk.
  • Server med ris, ristede sesam og evt. forårsløg i skiver.

Voila! Det var min opskrift på kylling i teriyakisauce. Som altid, så bliver jeg så glad når du tagger mig på Instagram. Jeg elsker denne opskrift og jeg håber at du også kan lide den. Lige nu, så arbejder jeg på en vegetarisk version så hold øje med det.

Feel free to share
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Indisk curry med kylling *din nye yndlingsret sgu*
4 eksempler på døgnrytme og søvnrutiner (baby’s første år)
Min fødselsberetning med Vera
En rodet opfølgning på det der indlæg
Kan man overhovedet gå fra by til forstad?
Tilbage hvor det hele startede…
Min simple opskrift på asiatisk kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis du har ondt i...
Sådan kan du tage bedre billeder + mine 5 tips til et flottere Instagram feed