3 ideer til en julefrokost menu *med et twist*

Reklame •  Ideer til en julefrokost menu. Uha. Jeg har glædet mig til at dele det her indlæg med dig! Jeg har nemlig skullet sætte mig virkelig ind i tingene og kreere en (jule-agtig) menu, der passede til de her to rødvine, som Andreas og jeg godt kan lide. Uha! Det her indlæg bliver LANGT, men jeg synes, at det var spændende at lære lidt mere om vin og de metoder, som der bliver brugt for at lave det. Hver gang, btw, Andreas og jeg er ude at handle, især i Føtex, så skal Andreas ‘lige forbi vin-afdelingen’ og jeg står bare og tænker: “Nu igen?” og “Kom nu. Vi skulle bare hente en pose kaffe”.

Det her indlæg er skrevet efter i søndags, så Danmark så meget anderledes ud. Husk det, når du læser indlægget. Tag hensyn, stay home og brug tid i køkkenet! Som jeg skrev på Instagram tidligere i dag, så har mange af os mere tid – så hvorfor ikke gå køkkenet og lære nye opskrifter.

Julefrokost menu *med et twist*

Jeg bliver dog glad for, at han har tænkt frem, hver gang vi skal skal besøge familie eller venner (hvor vi altid har en flaske under armen) eller når vi selv åbner en flaske. Der er jo ikke noget bedre end en god vin med maden! Anyway. I weekenden, så havde vi en lille julefrokost med de få mennesker, som vi ser i vores hverdag. Det var dejligt at fylde lejligheden med gode mennesker, nu hvor vi mÅsKe snart skal videre.

Hvad er Masi for noget?

Historien om Masi startede i 1772 i Italien, hvor Paolo Boscaini købte vingården Vaio Dei Masi. Navnet Masi forblev vingårdens navn, og gården har lige siden været familieejet. I dag er det 7. generation af familien Boscaini, som fører traditionerne videre, hvilket er så vildt. Åh. Jeg sagde jo, at det her indlæg blev langt, men skal forsøge at gøre det hele ret præcist. Keep reading!

Læs også: Indisk curry med garam masala og oksekød

Julefrokost menu
3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 2
Julefrokost menu

Hvad er appassimento?

Appassimento er en gammel måde (som i 2000 bc.) og metode at lave vin – og den er forfinet af Masi. Ved Appassimento lader man udvalgte druer tørre på bambusreoler (der varer mere end 100 dage) hvormed en stor del af væskeindholdet fordamper. Ved at gøre det, så får du en lækker og blød vin, som er nem at drikke. Amaronen fremstilles 100% med Appassimento-metoden, mens andre vine, såsom Campofiorin, bruger metoden til at genstarte gæring af vin.

Masi Campofiorin

Helt kort, så er Masi Campofiorin en klassiker. Den er utroligt fleksibel, så er du lidt i tvivl om hvilken vin du skal drikke, så kan du roligt komme denne ned i indkøbskurven. Den er dog stadig elegant og nem at drikke! Du får noter af bitter kirsebær (på den gode måde) og så bare fyldig. Meget god til ost!

Læs også: Opskrift på nemme forårsruller *nr. 1 and asian approved*

Julefrokost menu
3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 6
3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 8

Masi Costasera Amarone Classico

Masi Costasera Amarone Classico er en kompleks, majestætisk Amarone. Det er en velafbalanceret og fyldig rødvin med krydrede smagsnoter af blommer, sort peber og svesker. Elegant og robust. Den er god til bla.a. and, dyrevildt og grillet kød.

Det serverede jeg

Jeg elsker at servere en masse forskellige retter. Altid. Og selvom det var en julefrokost, så ville jeg ikke ‘kun’ servere julemad. Første ret, som jeg vil dele er andepaté. Jeg lavede den ikke fra bunden! Det må blive næste år! Købte den i Salling! Jeg lavede derimod noget lækkert tilbehør, såsom rødvinsmarmelade med rødløg og bacon med rosmarin. Oh yes! Det her er altså ikke opskriften på selve paté-delen, men derimod det lækre tilbehør ved siden af. De to lækre sides ting kan laves til almindelig leverpostej.

Læs også: De 7 bedste programmer på HAYU

3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 10
3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 12
3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 14

Andepaté med fancy bacon og rødvinsmarmelade med rødløg

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

Rødvinsmarmelade med rødløg

  • 25 g smør
  • 500 g rødløg (skåret i skiver)
  • 1 spsk brun farin
  • 2,5 dl rødvin
  • 2 spsk rødvinseddike
  • salt og peber

Fancy bacon

  • 1 pakke bacon i skiver
  • 2 stk rosmarinkviste
  • 1 stk rødløg

Andepaté

    Tilberedelse

    Rødvinsmarmelade med rødløg

    • Smelt smørret i en pande og tilføj løg og sukkeret. Rør rundt, på mellemvarme, indtil løget er blødt og karamelliseret. Det skal ikke gå for hurtigt og burde tage omkring 10-15 minutter.
    • Kom vin og eddike i panden og lad det hele stege videre, indtil væden er reduceret. Rør godt rundt. Dette tager også omkring 15 minutter. Smag til med salt og peber.
    • Kan serveres varmt eller koldt

    Fancy bacon

    • Skær bacon i små skiver.
    • Steg bacon på en varm pande indtil det er sprødt men ikke alt for sprødt.
    • Når bacon er begyndt at tage farve tilføjes rosmarin og løg. Lad det stege sammen indtil løget er blødt og begyndt at karamellisere.
    • Stil til side.

    Til sidst

    • Tænd oven på 180 grader
    • Inden servering, så kommer du andepaté i et ildfast fast og kommer bacon og Rødvinsmarmelade med rødløg over. Du behøver ikke bruge det hele, da overskydende bacon og marmelade, kan serveres ved bordet.
    • Varm i ovnen i ca. 10 minutter og server varm.
    3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 16
    3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 18
    3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 20

    Osteanretning med kandiserede tranebær

    0 fra 0 stemmer
    Antal: 4 personer
    Forberedelse5 min
    Tilberedelse15 min

    Ingredienser

    Ostebord

    • 1 stk Smøreost (En smøre ost, eks. den med valnød skal på bordet)
    • 1 stk God, stor brie (Det er ikke alle, som kan lide stærke oste, så en god brie er vigtig)
    • 1 stk Skarp Pecorino (En skarp pecorino kan de fleste lide)
    • 1 stk En spændende ost ((lol, ligesom den brune, som ingen kender, er et godt samtaleemne))
    • 1 stk Thyborøn rav ost, f.eks. (Fyldig men mild ost. Den var bare god og flot – og fylder godt ud på et ostebord.)

    Kandiserede tranebær

    • 1 håndfuld tranebær
    • 1 dl vand
    • 2 dl sukker

    Tilberedelse

    • Anret oste på et fad.
    • Varm vand og sukker i en lille gryde. Sluk for blusset når sukkeret er opløst.
    • Kom tranebær med i sukkervandet og si dem ud igen når de er blevet glaserede.
    • Kom dem på noget bagepapir og lad dem køle fuldstændigt.
    • Rul dem i sukker efter en time. Server oven på ostene sammen med en kvist rosmarin. Eller snack på dem hele aftenen.
    3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 22
    3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 24
    3 ideer til en julefrokost menu *med et twist* 26

    Julesalat med pære og valnødder

    0 fra 0 stemmer
    Antal: 4 personer
    Forberedelse10 min
    Tilberedelse5 min

    Ingredienser

    • 1 stk rød radicchio (i blade)
    • 1 stk pære (i skiver)
    • 1 håndfuld pecorino (i skiver)
    • 1 håndfuld valnødder

    Vinaigrette

    • 2 spsk olivenolie
    • 1 tsk sennep
    • 1 tsk rødvinseddike
    • 1 spsk citronsaft
    • salt og peber

    Tilberedelse

    • Anret salaten på et smukt fad.
    • Rør marinade sammen og smag til med salt og peber.
    • Hæld noget af marinaden over salaten.
    • Lifehack. Du kan komme valnødderne i sukkerblandingen som du brugte til tranebær – og tørre dem ligeså. Så har du søde valnødder i stedet for almindelige.

    3 ideer til en julefrokost menu

    Phew! Det blev langt! Jeg håber at du kunne bruge mine 3 ideer til en julefrokost menu med et twist. Vi kan naturligvis ikke ret mange for tiden, men derfor må vi ikke glemme at hygge igennem når vi kan. Jeg håber, at de her simple og lækre retter (og gode vine) kan hjælpe på det! Vi ses ovre på Instagram og som altid, så husk at tagge mig, hvis du kunne bruge denne opskrift eller kommer en lækker Masi vin ned i indkøbskurven.

    Feel free to share
    Del på facebook
    Del på pinterest
    Del på email
    Abonner
    Giv besked om
    0 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Læs også
    Nemme karameller med kondenseret mælk
    Nem aftensmad på kun 20 min *wok time*
    Cookies med kardemomme (som bare blir’ bedre og bedre)
    Et rodet indlæg (flyttetanker, moNey og et velkommen til)
    Panko nuggets (med soja mayo) *oMg* #1
    10 gode restauranter i Tokyo (en rejse- og spiseguide til Tokyo)
    Nem iskaffe med kondenseret mælk
    20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked