
Ideer til en julefrokost menu. Uha. Jeg har glædet mig til at dele det her indlæg med dig! Jeg har nemlig skullet sætte mig virkelig ind i tingene og kreere en (jule-agtig) menu, som var nem, pæn og ikke mindst, lækker, som jeg skriver i overskriften.
Vores julefrokost menu
Anyway. I weekenden, så havde vi en lille julefrokost med de få mennesker, som vi ser i vores hverdag. Det var dejligt at fylde lejligheden med gode mennesker, nu hvor vi mÅsKe snart skal videre. Update her i et år senere, i 2021: vi solgte lejligheden og skulle videre.
Læs også: Indisk curry med garam masala og oksekød



Det serverede jeg
Jeg elsker at servere en masse forskellige retter. Altid. Og selvom det var en julefrokost, så ville jeg ikke ‘kun’ servere julemad. Første ret, som jeg vil dele er andepaté. Jeg lavede den ikke fra bunden! Det må blive næste år! Købte den i Salling! Jeg lavede derimod noget lækkert tilbehør, såsom rødvinsmarmelade med rødløg og bacon med rosmarin. Oh yes! Det her er altså ikke opskriften på selve paté-delen, men derimod det lækre tilbehør ved siden af. De to lækre sides ting kan laves til almindelig leverpostej.
Læs også: De 7 bedste programmer på HAYU



Andepaté med fancy bacon og rødvinsmarmelade med rødløg
Ingredienser
Rødvinsmarmelade med rødløg
- 25 g smør
- 500 g rødløg (skåret i skiver)
- 1 spsk brun farin
- 2,5 dl rødvin
- 2 spsk rødvinseddike
- salt og peber
Fancy bacon
- 1 pakke bacon i skiver
- 2 stk rosmarinkviste
- 1 stk rødløg
Andepaté
Tilberedelse
Rødvinsmarmelade med rødløg
- Smelt smørret i en pande og tilføj løg og sukkeret. Rør rundt, på mellemvarme, indtil løget er blødt og karamelliseret. Det skal ikke gå for hurtigt og burde tage omkring 10-15 minutter.
- Kom vin og eddike i panden og lad det hele stege videre, indtil væden er reduceret. Rør godt rundt. Dette tager også omkring 15 minutter. Smag til med salt og peber.
- Kan serveres varmt eller koldt
Fancy bacon
- Skær bacon i små skiver.
- Steg bacon på en varm pande indtil det er sprødt men ikke alt for sprødt.
- Når bacon er begyndt at tage farve tilføjes rosmarin og løg. Lad det stege sammen indtil løget er blødt og begyndt at karamellisere.
- Stil til side.
Til sidst
- Tænd oven på 180 grader
- Inden servering, så kommer du andepaté i et ildfast fast og kommer bacon og Rødvinsmarmelade med rødløg over. Du behøver ikke bruge det hele, da overskydende bacon og marmelade, kan serveres ved bordet.
- Varm i ovnen i ca. 10 minutter og server varm.



Osteanretning med kandiserede tranebær
Ingredienser
Ostebord
- 1 stk Smøreost (En smøre ost, eks. den med valnød skal på bordet)
- 1 stk God, stor brie (Det er ikke alle, som kan lide stærke oste, så en god brie er vigtig)
- 1 stk Skarp Pecorino (En skarp pecorino kan de fleste lide)
- 1 stk En spændende ost ((lol, ligesom den brune, som ingen kender, er et godt samtaleemne))
- 1 stk Thyborøn rav ost, f.eks. (Fyldig men mild ost. Den var bare god og flot – og fylder godt ud på et ostebord.)
Kandiserede tranebær
- 1 håndfuld tranebær
- 1 dl vand
- 2 dl sukker
Tilberedelse
- Anret oste på et fad.
- Varm vand og sukker i en lille gryde. Sluk for blusset når sukkeret er opløst.
- Kom tranebær med i sukkervandet og si dem ud igen når de er blevet glaserede.
- Kom dem på noget bagepapir og lad dem køle fuldstændigt.
- Rul dem i sukker efter en time. Server oven på ostene sammen med en kvist rosmarin. Eller snack på dem hele aftenen.


Julesalat med pære og valnødder
Ingredienser
- 1 stk rød radicchio (i blade)
- 1 stk pære (i skiver)
- 1 håndfuld pecorino (i skiver)
- 1 håndfuld valnødder
Vinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sennep
- 1 tsk rødvinseddike
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
Tilberedelse
- Anret salaten på et smukt fad.
- Rør marinade sammen og smag til med salt og peber.
- Hæld noget af marinaden over salaten.
- Lifehack. Du kan komme valnødderne i sukkerblandingen som du brugte til tranebær – og tørre dem ligeså. Så har du søde valnødder i stedet for almindelige.
3 ideer til en julefrokost menu
Phew! Det blev langt! Jeg håber at du kunne bruge mine 3 ideer til en julefrokost menu med et twist. Vi kan naturligvis ikke ret mange for tiden (det her indlæg er skrevet i december 2020 og opdateret i december 2021, så det er same old story, åbenbart) men derfor må vi ikke glemme at hygge igennem når vi kan. Jeg håber, at de her simple og lækre retter kan hjælpe på det! Vi ses ovre på Instagram og som altid, så husk at tagge mig, hvis du kunne bruge denne opskrift eller nogle af mine andre labre opskrifter. Se dem alle lige her: liste med asiatiske opskrifter.