Jeg tager en for holdet | hvordan smager JAKA BOV?

Bare ordene Jaka Bov for mig til at tænke: “hvad fanden er det lige jeg har rodet mig ud i” men ordene har også stået skrevet i kommentar-feltet hver uge, så hvad kan jeg gøre? Den skulle prøves. Selvfølgelig.

Jeg er forresten. begyndt at få det ret dårligt med, at jeg fylder min krop med dårlig mad hver uge, men, jeg tager en for holdet og spiser så ekstra salat de andre dage! Jaka bov. En klassiker, når man snakker om halvklam mad. Ingen kender duften. Ingen kender smagen. Ingen ved hvordan den skal tilberedes. Alle kender dåsen.

Læs også: Jeg tager en for holdet | pizzaburger med hotdog

hvordan-smager-jaka-bov-2
 
hvordan-smager-jaka-bov-3
 
hvordan-smager-jaka-bov-7
 
hvordan-smager-jaka-bov-6
 
Pris og emballage
Altså… Jeg synes faktisk, at denne dåse er ret sej. I ved, på sådan en retro-agtig måde, som gør, at den egentligt er ret fotogen og lidt sjov. Ligesom de andre produkter var den lidt pinlig at have med op til kassen, men jeg er efterhånden blevet så trænet i det, at jeg ikke længere køber en masse grøntsager for at skjule hvad jeg køber. Jeg går op til kassen og køber den uden at skjule den. Stolt. Ligeglad. Prisen for denne basse var 26 kr., jeg fandt den i Meny forresten, og det er vel en ok pris for en hel dåse kød? Jeg ved det ikke. Smagte så klamt.

Fremgangsmåde
Jamen, man tager egentligt bare ‘skinken’ ud af dåsen og så er den klar til at blive spist. Vi lagde derfor hele ‘skinken’ op på en tallerken, men vi skar også et par skiver ud, som vi stegte på panden. I ved, så vi kunne se om ‘skinken’ smagte bedre med en lille stegeskorpe. Spoiler alert: det gjorde den ikke.
 
Smag
Ja, så er vi her. Jeg har faktisk lidt svært ved at beskrive smagen. Den ustegte Jaka Bov, var grim og lyserød og det krævede virkeligt alt i mig at tage et stykke ind i munden. Det..smagte..ulækkert..og meget meget salt. Det smagte lidt ligesom en almindelig skinke, som lige var blevet et par dage for gammel. Konsistensen var for blød og det var bare mærkeligt. Det blev et ‘fandme nej, aldrig igen’ men det stegte stykke var faktisk endnu værre! Jeg troede, at det ville hjælpe på smagen og måske skjule noget af ‘gammelheden’ at stege ‘skinken’ på panden, men nej, varmen fra panden fik alt indholdet til at blive endnu mere blødt og nærmest flydende, indeni. Så når man tog ‘skinke’ stykket ind i munden, så smeltede det nærmest på tungen som smør. Og det var ikke på den gode måde!
 
hvordan-smager-jaka-bov-1
 
hvordan-smager-jaka-bov-4
 
hvordan-smager-jaka-bov-5
 
Alt i alt
Der gik VIRKELIGT Fear Factor i den, da jeg skulle smage ‘skinken’ her. Andreas var hurtig og spiste begge stykker uden at tænke for meget over det – åh – jeg ville ønske, at jeg spiste først, for da jeg først så hvordan han så ud, da han spiste det… Ja, så blev det virkeligt svært. Jeg var nærmest ved at tude, for jeg kunne bare ikke få det ned, men jeg gjorde det og jeg fortrød med det samme.

Det her er det klammeste jeg nogensinde har smagt og jeg forstår slet ikke at det er på hylderne. Folk må selvfølgelig købe og spise hvad de vil, men dåsen er både dyr og så smagte ‘skinken’ bare af salt. Blød salt. Det er simpelthen ikke til at forklare, men du kan smage det mange timer efter.

Har I nogle ideer til næste uge? Skyd! Og god weekend!

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

14 Comments
 1. Fy for helvede, en pakke hakket okse er endda billigere Elsker denne føljeton, så klamt, men så grineren!

 2. Hold nu op hvor får jeg bare helt ondt af dig – tak fordi du tog en fra holdet. Ikke at jeg nogensiden har følt mig fristet af Jaka Bov. Men nysgerrig det er man jo ;)

 3. Det er simpelthen fredagsoptur, når du lægger de her indlæg ud.

  Fortsæt ;-) Og jeg tror såmænd ikke, at indholdet er værre end i så meget andet mad, som man ikke nødvendigvis betragter som værende “klamme”…

  God weekend :-)

  P.S. Hvis du skal i den nye Illum i Aarhus, ville det være fedt med billeder.

 4. Jeg forstår vitterligt heller ikke at det stadig er at finde på hylderne, for så må der jo være salg i det??
  Puha, jeg har smagt Jaka Bov to gange i mit liv, og det var bare to gange for meget.
  Jeg betragter det ikke som mad, og selv hundeæde ville være forkert at sige, for jeg ville heller ikke have lyst til at servere det for min hund :D

 5. Jeg er ked af at fortælle at vi alle nok desværre har smagt ja kan bov uden at være klar over ddet. Det er nemlig ret normalt at pizzariaer ( altså dem man besøger i slutningen af een bytur) bruger jakabov i stedet for skinke… fulde mennesker kan alligevel ikke smage forskel har jeg hørt

 6. prøv de der mærkelige ”pølser” der er risengrød eller gule ærter eller brunt snask i… prøv helst de gule ærter eller brune snask! (tror måske det er foloren skildpadde?) det ser bare så uappetitligt og lidt spændende ud… haha

 7. Jeg synes det er fedt du “tager en for holdet”! Du er ret modig, at du tør smage på alt det der! Haha!
  Dem vil jeg gerne læse flere af! Synes det er underholdende, og så ved vi andre hvad vi skal holde os fra! ;-)

 8. Det er faktisk i utroligt meget mad.. både færdige salater og på cafeer osv.
  Det er en gammel klassiker og nogle af den ældre skole forstår at forklæde det.. Men faktisk er den skiveskårne skinke vi bruger til pålæg eller pariser toast fremstillet på nogenlunde samme måde, og jeg tror ikke i vil vide hvad der er i hotdog pølser, eller egentligt bare pølser generelt.
  I føle politikken bliver der spist 127 ton af det om året, alene i DK ( https://politiken.dk/mad/madnyt/art5439055/Danskerne-spiser-127-ton-Jaka-Bov-om-%C3%A5ret ). Forleden var jeg i den gamle by i Aarhus og se en udstilling om byen (Jaka var nemlig oprindeligt et andelsslagteri i Aarhus, før det blev solgt til Tulip http://blog.dengamleby.dk/aarhus/tag/jaka/) og her kunne man se at det stadigt i dag eksporteres til hele verden og dåserne findes på næsten alle sprog…

  Er dog ikke specielt fan af selve produktet, tror ikke jeg har smagt det siden en tur med ungdomsklubben i min barndom, men det er alligevel lidt utroligt det sælger så godt, i forhold til at hvor hadet det er herhjemme… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.