Jeg tager en for holdet | hakkebøf (MED LØG) på dåse

Først og fremmest, så skal jeg lige klage lidt: hvorfor er det SÅ svært at finde Jaka Bov i Aarhus? Som jeg kom lidt ind på i går, så var den ikke til at finde i flere butikker og nogle steder, der var den endda udsolgt? Øh hvad? I dag, har jeg tænkt mig at gå hele vejen hen til den anden ende af byen for at hente min elskede Jaka Bov, da der går rygter om at man kan finde sådan en, derovre.

Det regner ret meget, men jeg skal altså have min skinke (mener jeg det er?) på dåse! Nåmenaltså, jeg kunne ikke finde den dumme dåse forleden, så jeg tog da bare en anden dåse med kød i stedet… Skuffende, jeg ved det, men jeg har længe haft et øje til de her middagsdåser med forloren skildpadde, spaghetti bolognese og hakkebøf. Der var bløde løg i dåsen med hakkebøf, spændende, så den røg med hjem. Jeg tog også en dåse syltede rødbeder med, for det hører ligesom til, ikke?

Læs også: Jeg tager en for holdet | pizzaburger med hotdog

hakkeboef-med-loeg-paa-daase-2
 
hakkeboef-med-loeg-paa-daase-3
 
hakkeboef-med-loeg-paa-daase-4
 
Pris og emballage
Det var jo virkeligt dyrt at købe denne dåse med 5 smukke hakkebøffer! Jeg måtte slippe 38 kr. i Føtex, da jeg stod ved kassen, og det synes jeg var alt, ALT for dyrt. Når jeg tænker dåsemad, så tænker jeg at det er noget, som man køber når man ikke har så mange penge på lommen og bare skal have noget mad ned! Eller er det bare mig?

Når det kommer til emballagen, så synes jeg faktisk at den er ret fin, sådan rent designmæssigt, men det er en dåse, som er pinlig at gå rundt med i hænderne. Især, når man også køber kartofler, syltede rødbeder og lidt persille – så er det nemlig ret tydeligt at se, hvad man skal have at spise dén aften. Heldigvis, så er der scan-selv kasser i Føtex, så jeg slap for at give kasse-assistenten et akavet smil og kunne hurtigt pakke min dåse ned i mit indkøbsnet.

Fremgangsmåde
Dåsemad er jo nem mad. Man skal bare åbne dåsen og hælde indholdet ned i en gryde og varme. Fordi det er fem hele bøffer der er i, så skal man passe på med ikke at få diverse splatter på sig. Jeg er kendt for at få disse splatter på tøjet og denne gang var det ikke undtagelse. Skønt. Jeg skrællede kartofler og kogte dem i en anden gryde. Der skal altså bare kartofler til sådan en lækker omgang hakkebøf. Også selvom bøfferne kommer fra en dåse.

Smag
Lad være med at lugte til gryden, lad være med lugte til gryden, lad være med at lugte til gryden! Den lugter nemlig lidt af hundemad. Men okay, det kunne Andreas og jeg godt abstrahere fra og vi tog en stor mundfuld hver: Andreas skar ansigt med samme, imens jeg tyggede og tænkte: “hmm, det smager da ikke slemt” men det var ren snyd. Jeg havde nemlig kun taget en lille bitte smule kød og proppet min mund med persille, rødbeder og masser af kartofler, så smagen fra kødet, var nok lidt for godt skjult. Jeg tog en mundfuld kød, og så kunne jeg virkeligt smage bøffen og konsistensen, ikke mindst. Det var den mærkeligste konsistens og vi diskuterede også hvordan pokker en bøf kunne holde formen i en dåse, fyldt med væske? Jeg vil næsten ikke vide svaret og vi nåede da også kun at dele én bøf, da vi simpelthen ikke kunne få flere ned. De. Var. Ikke. Gode. Overhovedet. Kødet smagte af pap og e-numre. Ad.

hakkeboef-med-loeg-paa-daase-6
 
hakkeboef-med-loeg-paa-daase
 
hakkeboef-med-loeg-paa-daase-5
 
Alt i alt
Jeg prøvede at anrette mine dåsebøffer rigtigt fint og det ser det da OK indbydende ud, synes I ikke? Anywho, ligesom de billige burgere fra forrige fredag, så vil jeg ikke rigtigt vide hvad der er i dem. Jeg ved heller ikke rigtigt hvad skal sige om dem her udover, at jeg synes, at de var virkeligt klamme, konsistensen var blød og hård på samme tid og så lugtede de virkeligt forfærdeligt. Jeg tænker lidt, at når dåsen er så dyr, hvorfor ikke bare købe noget hakket oksekød og lave bøfferne selv? Så ved man hvad fanden der er i og så smager de jo 1000 gange bedre. Jeg forstår det ikke! Ville jeg servere dem for min hund? Ja. Eller. Nej, det ville jeg faktisk ikke.

Jeg har på fornemmelsen at Jaka Bov smager bedre end de her bøffer. Vi får se!

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

16 Comments
 1. Det er altså for sjovt.

  Nu venter jeg meget spændt på næste fredag.

  Råber højt, hvis jeg ser JAKA-bov i Aarhus.

  1. Ha ha ja! Godt med en anden vinkel – ja, hvis man var stuck i skoven – så er dåsebøffer nok ikke helt dårligt. Selvom jeg hellere ville spise havregrød eller sådan noget ;)

 2. Jeg er vild med de her indlæg! Utroligt hvor fint anrettet det ser ud på billederne – alt taget i betragtning, haha. ;)

  Jeg synes nu ikke, at Jaka Bov er SÅ slemt igen… Det er vist det det samme, som det “skinke”, mange (ikke-italienske) pizzaer bruger som topping. Ikke at det smager godt, men det smager nok bedre end de hakkebøffer…

  1. Ja, jeg læste mig også frem til at det er det de bruger, på de fleste pizzaer.

   Godt jeg ikke kan fordrage skinkepizzaer, he he.

 3. Vi har altid sådan en dåse med på kanotur om sommeren, de kan nemlig godt bruges til kødsovs på dag 9!

  1. Ha ha, det kunne jeg sagtens forestille mig ;)
   Elsker også leverpostej på dåse når jeg har været i udlandet i 2 uger!

 4. Åh nej det vækker grumme minder fra da jeg var teenager, og boede i telt i en uge i en skov i Frederiksværk. Jeg var mest en brød med pålæg type den i den uge, men en af mine klassekammerater havde diverse dåser med, deriblandt ris og boller i karry. Den smarte jeg – det var virkelig mærkeligt, men smart nok da måltidet kunne varmes over bål…men jeg ville hellere undvære.
  Held og lykke med at finde din jaka bov, smagte noget lignende i Hviderusland tilbage i 2000, det var anderledes! Men for den familie jeg besøgte, var det en af måderne at få kød på.

 5. Eftersom jeg er opvokset med kør-selv-ferier og campingvognsliv om sommeren, kan jeg nok nærmest erklære mig ekspert på dåsemadsfronten, haha.
  Ikke at vi udelukkende har spist dåsemad, men det er godt at have som reserve, hvis alt andet glipper. Så ville lige tippe dig om nogle lidt bedre varianter, hvis du en anden gang skulle få behov for dåsemad af denne type (jeg fornemmer at det kun vil ske i en evt. krisesituation): Wienergryde og boller i karry er altså lidt bedre, men altså… gourmetmad er det jo ikke ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.