Jeg tager en for holdet | boller i karry og risengrød (fra de der pølser)

Så er det sgu endeligt fredag og I ved, hvad det betyder! Er det første gang I læser med? Så tjek lige det allerførste indlæg ud, inden I læser videre. Nu skal jeg være helt ærlig og starte med at fortælle jer, at det er nok bliver den kedeligste omgang af denne føljeton – fordi vi begge to – faktisk godt kunne lide hvad der var i pølserne med boller i karry og risengrød. Da Andreas så ‘pølserne’ ligge på køkkenbordet, var han bare sådan: “Nå, hvor lækkert, skal jeg lave ekstra ris til kødbollerne?” og jeg kiggede bare på ham og sagde: “Wtf, hvad snakker du om?”

Hjemme hos Andreas har de åbenbart tit spist de her pølser med boller i karry, så for ham var det jo bare en almindelig omgang aftensmad, men fint nok, så var tonen ligesom sat og så kunne jeg ikke rigtigt brokke mig. Ikke særligt meget i hvert fald.

Læs også: Jeg tager en for holdet | pizzaburger med hotdog jeg-tager-en-for-holdet-boller-i-karry-og-risengroed-fra-de-der-poelser-7

jeg-tager-en-for-holdet-boller-i-karry-og-risengroed-fra-de-der-poelser-3

jeg-tager-en-for-holdet-boller-i-karry-og-risengroed-fra-de-der-poelser-2

jeg-tager-en-for-holdet-boller-i-karry-og-risengroed-fra-de-der-poelser

Pris og emballage
Grunden til at valget faldt pølserne denne fredag, var fordi, at de var tilbud til en tyver hver. Det tænkte jeg, var en god pris faktisk. Jeg ved ikke hvad de koster normalt, men en tyver passede ganske godt, synes jeg. Emballagerne kender vi jo alle, også selvom vi ikke har købt dem tidligere, og jeg synes, at de er dejligt retro-agtige, som jeg jo godt kan lide. Det var ikke så fedt, at gå op til kassen med den, men nu er jeg så trænet efterhånden, at det ikke gør mig så meget. Jeg købte dog et salathoved ved siden af. Bare fordi.

Fremgangsmåde
Nemt, nemt, nemt. Man skulle blot klippe enderne af pølserne, og ligesom forrige gang, så kom jeg bare de to retter i et par skåle og i microovnen. Ikke på samme tid, selvfølgelig, og de fik et lille minut hver. Jeg ved egentligt ikke om de er egnede til at komme i microovnen, for det tjekkede jeg ikke, men begge ting, blev da nogenlunde varmet op (ej, okay risengrøden blev lidt brændt) men jeg huskede papiret denne gang.

Smag
Har jeg ikke anrettet karryretten smukt? Jeg synes selv, at det så helt appetitligt ud.Jeg servede den med salat og tog hurtigt den første bid – og ved I hvad – det var faktisk ret godt. Det smagte som en almindelig omgang boller i karry (sådan som jeg husker retten i hvert fald) og det gjorde faktisk ikke noget at risen, var blandet sammen med saucen. Der var en god mængde af det hele. Det eneste, som jeg ikke var vild med var selve kød-bollerne. De smagte fint nok, lidt mærkeligt bløde i konsistensen, men jeg kunne kun presse en enkelt ned. Jeg tror, at det er fordi, at jeg stadig ikke helt har vænnet mig til det her med landtidsholdbart kød.

Risengrøden smagte normalt og jeg endeligt mit smør. Jeg elsker smør så ufatteligt meget.
jeg-tager-en-for-holdet-boller-i-karry-og-risengroed-fra-de-der-poelser-5

jeg-tager-en-for-holdet-boller-i-karry-og-risengroed-fra-de-der-poelser-6

jeg-tager-en-for-holdet-boller-i-karry-og-risengroed-fra-de-der-poelser-4

Alt i alt
Vi var røvsultne da vi spiste, så jeg tror helt sikkert, at det har spillet lidt ind, for jeg kunne have spist hvad som helst den dag og så ville jeg have synes, at der var godt. Altså alt, undtagen Jaka Bov’en selvfølgelig. Imens vi sad og spiste begge retter, var vi pænt enige om, at vi godt kunne lide dem men på den anden side, så ville vi nok aldrig købe dem igen. Jeg mener, hvis man virkeligt vil have boller i karry, så er det nemt at bikse sammen selv (og så er det jo heller ikke særligt dyrt) og hvis man vil have risengrød, så vil man gerne bruge den tid det tager at lave den, fordi man ikke spiser det så tit.

Så. Det var en fin og (meget meget gul) omgang mad, men vi ville ikke købe det igen. Tror, at skal prøve noget sundt i næste uge for jeg kan mærke at min krop er lidt træt af alle de usunde og forarbejdede sager.  Har I nogle ideer? Skyd! Og god weekend.

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

4 Comments
  1. Åhh min mand har altid været vandt til at få risalamande lavet på pølse risengrød. Han vil hellere undvære end at købe pølsen i dag – total barndomstraume! Vi plejer nu også at lave risengrøden i høkasse, det gør det såå nemt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.