
Mit take på en nem indisk curry med kylling. Det her er en af de bedste opskrifter, som jeg nogensinde er skrevet. Okay. Det ved jeg ikke om det er, men den er pokkers vanevanedannende – og når du har købt de ingredienser, som skal i (du kan købe det hele i et asiatisk supermarked til gode penge) så kan du nemt og hurtigt bikse denne nemme og smagfulde ret sammen. Vidste du, at jeg er en 1/8 inder, btw? Jeg siger det til Andreas hver gang vi spiser indisk lol.
Opskrift på indisk curry med kylling
Husk at læse trinene godt igennem. Jeg har nemlig lavet en hverdagsversion og en ‘jeg har masser af overskud’ version. Begge er lækre, men den hvor du virkelig tager dig tiden til at bikse retten sammen er bare… Ja. Sinds. Jeg snakkede i telefon med min danske veninde forleden, som har boet i Norge i et par år efterhånden, og hun forstod ikke ordet: “siNdS” men det er er altså den bedste måde at beskrive denne ret. Let’s do this.
Hvis du har grøntsager, som du vil have med i retten:
Når du har stegt kyllingen i et minut, så kan du tilføje dine grøntsager i panden. I denne opskrift jeg har brugt et 1/2 hokkaido græskar, som jeg har skrællet og skåret i mundrette stykker. Du kan også bruge gulerødder, blomkål eller andre lidt bastante grøntsager. Det er med at få tømt ud i den grøntsagsskuffe, når det er muligt. Græskaren giver giver både sødme og fylde til retten.
Læs også: 20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked



Indisk curry med kylling
Ingredienser
Marinade
- 400 g kylling (inderfilet eller lår)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 2 cm frisk ingefær (skrællet og finthakket)
- 1 tsk chilipulver (husk at kende din chili)
- 1 spsk spidskommen pulver
- ½ spsk garam masala
- ¼ stk juice af lime (eller citron)
- 4 spsk yoghurt
- 1 spsk neutral olie (raps eller solsikke, f.eks.)
The curry
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 2 cm frisk ingefær (skrællet og finthakket)
- 1 stk laurbærblad
- 3 stk kardemommekapsler
- 1 stk kanelstang
- 1 dåse hakkede tomater (390 g)
- 1 spsk smør
- 1 tsk chilipulver (husk at kende din chili)
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk spidskommen pulver
- 1 dl fløde
- 1 spsk neutral olie (raps eller solsikke, f.eks.)
- ½ stk hokkaido græskar (skrællet og skåret i mundrette stykker)
Noter
- Som altid, så lær din chili at kende. Der er ikke noget værre end ødelægge en god ret med for meget chili. So go slow!
- Sørg for ikke at skære dine grøntsager (hvis du bruger dem i retten, de kan sagtens udelades) i for store stykker.
Tilberedelse
Marinade
- Skær kylling i mundrette stykker. Bland ingredienserne til marinaden i en skål. Bland kylling i den tykke marinade og stil på køl, så længe som muligt. Du kan evt. lave det her trin dagen før. Skal helst have 3 timer men 1 time kan også gøre det.
The curry
- Varm en mellemstor gryde op med en smule olie. Når den er varm tilføjes laurbærblad, kardemomme, og kanelstang. Steg i et lille minut.
- Skru ned på medium og tilføj så ingefær og hvidløg. Rør rundt og sørg for at hvidløget ikke brænder på. Tilføj hurtigt tomat og rør godt rundt igen. Skru ned for varmen og lad gryden stå og hygge sig på lav-medium varme indtil den er blevet tyk. Dette burde tage omkring 15 minutter. Rør rundt undervejs.
- Tilføj nu smør, chili, garam masala, spidskommen og en smule salt i gryden. Lad det hygge sig i yderligere 15 minutter. Imens kan du starte på kyllingen. Husk igen at røre rundt undervejs.
- Den vilde version: Sæt dine kyllingestykker på spyd og steg din kylling på grillen i 6-8 minutter. Der må gerne være lidt 'brændte' stykker på. Stil til side. Hverdagsversionen: Tag en stor pande. Kom en smule olie i og skru højt op for varmen. Kom kyllingen på den varme pande og steg dem i 4-5 minutter. Det må gerne være meget varmt og der må meget gerne også komme nogle 'brændte' stykker her. Stil til side. Hvis du har grøntsager, som du vil have med i retten: Når du har stegt kyllingen i et minut, så kan du tilføje dine grøntsager i panden. I denne opskrift jeg har brugt hokkaido, men du kan også bruge gulerødder, blomkål eller andre lidt bastante grøntsager.
- Rør fløde i gryden med curry og tilføj kyllingen efter 5 minutter. Rør rundt igen og nyd den skønne duft.
- Smag til med salt (og fløde lol) og server med ris, raita og koriander. Evt. med lidt rå ingefær og lime.
Indisk curry med kylling. Så nemt og så lækkert. Uhm. Og fløde. Og smør. Uhm. Husk at tagge mig på Instagram, hvis du kaster dig over denne ret. Den ser måske lidt lang og uoverskuelig ud, men jeg lover dig, at den er lige til at gå til. Når du har købt krydderierne, så kan du lave et utal af andre retter også, så de er en god, lille investering. I promise!
Husk også, at tjekke nogle af mine andre opskrifter ud. Der er lidt af hvert, men de fleste er nemme at gå til og har afsæt i det asiatiske køkken!