Indisk curry med kylling *din nye yndlingsret sgu*

Mit take på en nem indisk curry med kylling. Det her er en af de bedste opskrifter, som jeg nogensinde er skrevet. Okay. Det ved jeg ikke om det er, men den er pokkers vanevanedannende – og når du har købt de ingredienser, som skal i (du kan købe det hele i et asiatisk supermarked til gode penge) så kan du nemt og hurtigt bikse denne nemme og smagfulde ret sammen. Vidste du, at jeg er en 1/8 inder, btw? Jeg siger det til Andreas hver gang vi spiser indisk lol.

Opskrift på indisk curry med kylling

Husk at læse trinene godt igennem. Jeg har nemlig lavet en hverdagsversion og en ‘jeg har masser af overskud’ version. Begge er lækre, men den hvor du virkelig tager dig tiden til at bikse retten sammen er bare… Ja. Sinds. Jeg snakkede i telefon med min danske veninde forleden, som har boet i Norge i et par år efterhånden, og hun forstod ikke ordet: “siNdS” men det er er altså den bedste måde at beskrive denne ret. Let’s do this.

Læs også: Indisk curry med garam masala og oksekød

Indisk curry med kylling
Indisk curry med kylling
Indisk curry med kylling
Indisk curry med kylling

Indisk curry med kylling

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse3 t
Tilberedelse1 t

Ingredienser

Marinade

  • 400 g kylling (inderfilet)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 cm frisk ingefær (skrællet og finthakket)
  • 1 tsk chilipulver (husk at kende din chili)
  • 1 spsk spidskommen pulver
  • 1/2 spsk garam masala
  • 1/4 stk juice af lime (eller citron)
  • 4 spsk yoghurt
  • 1 spsk neutral olie (raps eller solsikke, f.eks.)

The curry

  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 cm frisk ingefær (skrællet og finthakket)
  • 1 stk laurbærblad
  • 3 stk kardemommekapsler
  • 1 stk kanelstang
  • 1 dåse hakkede tomater (390 g)
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk chilipulver (husk at kende din chili)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen pulver
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk neutral olie (raps eller solsikke, f.eks.)

Noter

  • Som altid, så lær din chili at kende. Der er ikke noget værre end ødelægge en god ret med for meget chili. So go slow! 

Tilberedelse

Marinade

  • Skær kylling i mundrette stykker. Bland ingredienserne i marinaden i en skål. Bland kylling i den tykke marinade og stil på køl, så længe som muligt. Du kan evt. lave det her trin dagen før. Skal helst have 3 timer.

The curry

  • Varm en mellemstor gryde op med en smule olie. Når den er varm tilføjes laurbærblad, kardemomme, og kanelstang. Steg i et lille minut.
  • Skru ned på medium og tilføj så ingefær og hvidløg. Rør rundt og sørg for at hvidløget ikke brænder på. Tilføj hurtigt tomat og rør godt rundt. Skru ned for varmen og lad gryden stå og hygge sig på lav-medium varme indtil den er blevet tyk. Dette burde tage omkring 15 minutter.
  • Tilføj nu smør, chili, garam masala, spidskommen og en smule salt i gryden. Lad det hygge sig i yderligere 15 minutter. Imens kan du starte på kyllingen. Husk at røre rundt undervejs.
  • Den vilde version: Sæt dine kyllingestykker på spyd og steg din kylling på grillen i 6-8 minutter. Der må gerne være lidt 'brændte' stykker på. Stil til side.
    Hverdagsversionen: Tag en stor pande. Kom en smule olie i og skru højt op for varmen. Kom kyllingen på den varme pande og steg dem i 4-5 minutter. Det må gerne være meget varmt og der må meget gerne også komme nogle 'brændte' stykker her. Stil til side.
  • Rør fløde i curry'en og tilføj kyllingen efter 5 minutter. Rør rundt igen og nyd den skønne duft.
  • Smag til med salt (og fløde lol) og server med ris og koriander. Evt. med lidt rå ingefær og lime.

Indisk curry med kylling. Så nemt og så lækkert. Uhm. Og fløde. Og smør. Uhm. Husk at tagge mig på Instagram, hvis du kaster dig over denne ret – og husk også, at tjekke nogle af mine andre opskrifter ud. Der er lidt af hvert, men de fleste er nemme at gå til og har afsæt i det asiatiske køkken. Se mine favoritter lige her: Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener), Opskrift med østerssauce ( feat. *meatballs* og champignon) og Panko nuggets (med soja mayo) *oMg* #1.

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (omG)
5 gode genbrugsbutikker i Aarhus (en miniguide)
Sådan skal du samarbejde med en influencer (del 1)
Opskrift på hurtigt naan brød (kun 30 min og uden gær)
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)
De 5 bedste podcasts i 2021 *both new and old*
De 7 bedste programmer på HAYU
5 gode genbrugsbutikker tæt på grænsen