Kan det betale sig at have cykel på abonnement? (De kalder mig lyNet) #moneymuse

Reklame | New bike alert! De kalder mig Lynet. Okay det er der ikke nogen der kalder mig, men jeg føler mig som et lyn på min nye cykel. Intet mindre! Forleden var jeg forbi Swapfiets butikken i Mejlgade for at hente mine nye cykel (med KURV til the packages) og det sådan en skøn oplevelse. Der var andre kunder i biksen, da jeg trådte ind, så jeg fik en kop kaffe i hånden – og sat igang med at oprette en bruger på Swapfiets app’en. Det var nemt og da det blev min tur, så manglede jeg blot at teste min cykel ude foran. Den blev justeret i højden og så var jeg kørende.

Hvad er Swapfiets?

Du kender dem helt sikkert. Det er de der meget genkendelige cykler med blå dæk, som nærmest findes overalt i byen efterhånden. Det er cykler på abonnement, som er perfekt til en type, som mig, der ikke gider at bruge oceaner af tid på sin cykel – men alligevel skal have noget godt grej at komme rundt på. Jeg laver alle mulige random ting i løbet af dagen. I skal skal jeg hente og sende pakker, shoppe blomster og grøntsager til et projekt, tage et møde i den anden ende af byen – og spise tapas et helt andet sted i byen. Only good stuff men det ville simpelthen tage for langt tid på gåben. 

Læs også: 6 gode genbrugsbutikker i Aarhus (hvor jeg har haft held til at finde gode sager)

Hvordan fungerer det?

For et fast månedligt beløb på 190 kr. (170 kr. for studerende) får du en cykel med de blå hjul og syv gear. Al service på din cykel er inkluderet i prisen. Skal du have luft i dækket eller har du noget, som skal rettes på din cykel, så fikser Swapfiets det i løbet 24 timer – du skal derfor ikke være bekymret for at din cykel går i stykker. Derudover, så har din cykel en dobbeltlås, som gør den sværere at stjæle. Skulle det dog ske, så er du dækket ad den integrerede tyveriforsikring og du opkræves kun 450 DKK i selvrisiko. Indenfor én dag, så får du en ny Swapfiets – simple as that! Der er forresten også lys på cyklen. De sidder fast og tænder selv, så nu behøver jeg ikke længere at have lys med i lommen! 

Ok. Hvad koster’d?

Husk den jyske accent. Som nævnt ovenfor, så koster 190 kr. om måneden og 170 kr., hvis du er studerende. Det er selvfølgelig smag og behag. Det er forskelligt hvad der fungerer for folk. Jeg kan kun sige, at jeg købte en cykel for to år siden og den er godt hærget. Jeg har været forbi en cykelhandler med den et par gange – og brugt tid på at pumpe dækkene op. Selvom du betaler en månedlig leje, så er det ofte en billigere løsning, når man kigger på den generelle pris for køb af en ny cykel, de årlige reparationer, tidsspild samt evt. tyveri. Men igen. Det kommer an på hvilken type du er. Jeg er nok lidt dovent anlagt, så jeg synes, at det er dejligt (og nemt) at andre kan tage sig af min cykel.

Læs også: Flere penge i 2020, bæredygtighed og fremtiden. Vi mangler et hashtag?

Hvordan får du din cykel?

Du kan nemt bestille en Swapfiets online. Vælg den by hvor du vil have en Swapfiets og de simple trin. Når du har bestilt en cykel, så kan du nemt koordinere en aftale om afleveringen af din cykel, hjemme hos dig selv. Det går I nogle byer (Aarhus, Odense og KBH) er det også muligt selv at afhente din cykel.

Rabatkode til studerende

Det er ved at være 100 år siden at jeg har været studerende but that doesn’t mean a thing! Hermed en rabatkode til dig som er studerende. Med koden STUDIE2020DK7 så kan du 99 kr. i rabat i den første måned af dit abonnement. Vi ses på vejene! 

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Welcome to my humble abode and little part of the internet where I write about making a career in blogging, great food and travels.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.