Hvad er et mediekit og hvorfor er det så vigtigt?

Klikkede du herind på grund af den smukke kage, så tjek opskriften ud på den her men klikkede du dig derimod herind fordi du er nysgerrig på hvad pokker et mediekit er, ja, så skal du blot læse videre. Da indlægget endte med at blive ret langt, så er det her blot det første indlæg i en række af indlæg, omkring mediekits.

Jeg har skrevet et lille smule om mediekits og jeg i den forbindelse har jeg også modtaget en håndfuld spørgsmål her på bloggen og på mail. Kort fortalt, så er et mediekit (nogle kalder det også for et pressekit) et slags CV på en side eller to, som kort og præcist fortæller hvad din blog handler om, antal besøgende, følgere på tværs af mediekanaler og evt. pris. Det en side, som du kan sende med, når du modtager en forespørgsel på et samarbejde, så du slipper for at skrive det samme om og om igen.

Læs også: Sådan tjener jeg penge på min blog + 5 tips du også kan bruge

Opskrift på sund banankage uden mel, mælk og sukker
 
Opskrift på sund banankage uden mel, mælk og sukker 2
 
Det vigtigste ved dit medie kit, er at fortælle hvorfor en virksomhed eller et brand skal vælge samarbejde med lige netop dig. Hvad er der i det for dem? Hvorfor skulle de vælge at samarbejde med dig? Hvad bringer du til bordet? Alle de her ting, skal du på en eller anden måde få ned i dit mediekit og tydeliggøre.

I mit står der bla. a. at jeg har stor, stor fokus på det æstetik og det visuelle, og så kommer jeg lidt ind på hvilke fokusområder som er populære på min blog, såsom opskrifter, guides og ‘menings indlæg’. Jeg har også undersøgt hvem der læser med på min blog. Samarbejder man med mig, så er min læserskare 92% kvinder, som hvor 40% af mine læsere er 18-24 år og 42% er mellem 25-34 år – så vil man have fat i den aldersgruppe, så er jeg en god blogger at samarbejde med.

Læs også: 5 tips | sådan tager du smukke (mad) billeder med din telefon

Opskrift på sund banankage uden mel, mælk og sukker 2
 
opskrift-paa-sund-banankage-uden-mel-maelk-eller-sukker
 
Jeg skal nok komme nærmere ind på udseendet af mediekits i et andet indlæg, men vigtigst af alt skal de afspejle dig som blogger og passe til du skriver.

Håber I kan bruge indlægget til noget og har I nogle spørgsmål, så skyd!

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

7 Comments
  1. Tak for svar :D Det er utrolig spændende, at få lov til at komme lidt ind bag scenetæppet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.