Hele vores flytteproces (salg af ejerlejlighed) del 1

Hermed hele vores flytteproces. Indtil videre. Jeg er lidt i tvivl om hvor ‘vigtigt’ det her er for andre end Andreas og jeg, men jeg tænkte, at det kunne være interessant, hvis man var i samme position eller overvejer at sætte sin bolig til salg. For mig, så har det været en proces, som er gået hurtigt og sindssygt langsomt på én og samme tid. Den har været både sjov og skræmmende, og ikke mindst, meget lærerig!

Hele vores flytteproces

Lad os springe ud i det. Vi købte vores dejlige lejlighed i sommeren 2018. Den, som jeg har spammet med på Instagram. I forbindelse med det køb, så gjorde vi os nogle erfaringer – og vi vidste (denne gang) hvad der er vigtigt for os i forbindelse med et salg – og hvem vi ikke ville have til at stå for salget. Jeg nævner ingen navne, men skal du sætte din lejlighed til salg i Aarhus og overvejer hvilken mægler, som du skal gå efter, så send mig en mail eller besked på Instagram. Så vil jeg mere end gerne dele mine erfaringer.

Købte min første lejlighed i 2009

…men der var jeg ærligt talt ikke meget inde over selve handlen. Så den handel synes jeg ikke tæller ift. at dele erfaringer, da jeg fik hjælp af mine forældre og skrev egentlig bare under på, hvad der skulle skrives under på. Så var jeg sådan set flyvende. Det var først i forbindelse med salget af den lejlighed i 2018, at vi gjorde os nogle ægte erfaringer (såsom hvilken mægler, som var den rette for os i forbindelse med salget denne gang og hvad der var vigtigt for os i forbindelse med et salg) som vi kunne bruge i forbindelse med salget af vores fælles lejlighed i år. Eller rettere. Forrige år. Jeg begyndte at skrive på det her indlæg i 2020.

Hele vores flytteproces

Vi elsker vores lejlighed…

… og det skar lidt i hjertet, da vi skrev under på en salgsaftale, men vi havde fundet drømmehuset (tror vi nok) og så var der sgu ikke så meget at gøre. Da vi solgte vores gamle lejlighed, den som vi havde boet i siden vi var teenagers i 2009, så hang den os ud af halsen og jeg var så klar til at komme videre! Anyway. Det var lidt back story omkring mig og os. Nu til selve indlægget, som handler om hele vores købs- og salgsproces. Midt i Corona. Imens jeg skriver det her indlæg, så er vi stadig midt i det – og jeg tilføjer løbende, så det hele er skrevet i både nutid og datid. Lol. Måske jeg endda deler indlægget i flere dele. Det ved jeg ikke endnu. Det må jeg tage stilling til længere nede.

11. November 2020

Om morgenen på denne dato, så skrev jeg en besked til Camilla. Camilla er ekskæreste til en, som Andreas og jeg har kendt, for evigt. Hun er ejendomsmægler i Aarhus, og vi havde faktisk møde med hende tilbage i 2018, da den gamle lejlighed skulle sælges, men valgte (desværre) at gå en anden vej i forbindelse med det salg. Denne gang skulle det dog være og jeg spurgte om hun var klar på et møde med os igen. Det var hun heldigvis og vi bookede et møde 2 uger frem i tiden. Der gik “hele” to uger, da vi faktisk ikke troede, at vi kunne ‘nå’ at sætte boligen til salg inden jul, så vi havde ikke travlt.

24. og 25. November

Vores underbo havde sat deres lejlighed til salg, og havde solgt ret hurtigt med en anden ejendomsmæglerkæde end den som Camilla er tilknyttet, så dem bookede vi også et møde med. Vi havde møder med begge kæder og havde egentligt ret svært ved at vælge. Valget stod mellem den gode kommunikation og gode relation (Camilla) eller et par super sælgere. Vi følte i hvert fald, at det andet mæglerhold var et par gode sælgere, hvilket kan være både godt og skidt. Følte vi. Vi endte med at gå med Camilla, hvor vi vidste, at vi ville blive ‘holdt god i hånden’ og have en god kommunikation hele vejen, hvilket var noget, som vi virkelig manglede i 2018.

29. November

Allerede dagen efter, den 26. November, så stod vi faktisk med en aftale om pris og havde taget et mægler valg, men pga. nogle issues i vores ejerforening og noget energimærkning, så var der en masse ting, som skulle på plads og derfor gik der lidt længere tid end forventet. Vi havde også budt på en hus, men det er en hel sag i sig selv, og der var også en aftale, som skulle på plads der inden vi var helt klar til at rykke på salget af lejligheden. Det må jeg uddybe en anden god gang.

2. til 7. December

Den 2. December fik vi underskrevet og de næste par dage gik med at samle dokumenter, være i dialog med mægler og få styr på alt det kedelige, som der skal være styr på inden et evt. salg. Vi besluttede os for at sætte lejligheden til salg inden jul, da det lige kunne nås, hvis alt faldt i hak.

Vi skulle have taget billedet af lejligheden samme uge, i dagene d. 7. til 11. December, men vi hørte aldrig tilbage fra fotografen, men efter at have rykket dem, igen, så blev en fotograf booket til d. 14. December. Det var ret sent, da vi som sagt, gerne ville have lejligheden til salg inden jul, men der var desværre ikke så meget vi kunne gøre.

14. December

Om formiddagen på denne dato kom fotografen forbi. Jeg havde bedt Andreas om at arbejde hjemmefra denne dag, fordi jeg havde dårlig erfaring med fotografen tilbage i 2018, som talte vildt nedladende til mig og egentlig bare tog dårlige billeder. Fotografen denne gang, var heldigvis super sød og havde både ideer til styling og en masse komplimenter til vores lejlighed. Det var dejligt og han var ude igen i løbet af en lille time.

15. December

Dagen efter, så var vores billeder færdigbehandlede og det samme var salgsopstillingen. Om aftenen havde vi dialog med mægler og skulle tage endelig stilling til om vi ville have vores lejlighed online eller om den ‘bare’ skulle ud i køberkartoteket indtil det nye år. Vi havde ret svært ved at tage det ‘rigtige’ valg men valgte til sidst at sige: “YoLo” og sætte den til salg. Nu var der gået længe nok – og så var jeg ærlig talt lidt spændt at på at få noget feedback på lejligheden.

Læs også: Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)

Hele vores flytteproces

16. December

Klokken 9 om morgenen fik jeg en mail fra mægler om at vores lejlighed var online og sendt ud i køberkartotek. Allerede efter et par timer, så var der booket fremvisninger på de tre dage, som vi valgt til åbent hus. Søndag d. 20. December var første dag med åbent hus. Allerede dagen efter, d. 17. December var der to eventuelle købere, som ville se på lejligheden tidligere end d. 20. December. Det måtte de selvfølgelig gerne og den dato blev booket ind.

Pressemøde

Om aftenen var der pressemøde og Andreas og jeg var mildest talt MEGET pressede. Hvis de lukkede ned for fremvisninger, så var vi lidt på skideren. Der blev lukket for butikker og liberale erhverv. Hvad liberale erhverv var for noget var vi meget i tvivl om efter pressemødet, men vi fik hurtigt svar fra mægler om, at det umiddelbart ikke gik ud over os. Se. Kommunikation er bare så super vigtigt og Camilla var sikker på at det ikke blev et issue!

17. December

På denne dato havde vi to fremvisninger om eftermiddagen. Det gik rigtig godt. Det ene par ville gerne byde den fulde pris og lukke handlen med det samme. Der var dog lige det, at vi skulle droppe at holde åbent hus d. 20. December. Det valgte vi at takke nej til, da der på daværende tidspunkt var omkring 15 fremvisninger booket til d. 20.

Vi bad dem om at komme tilbage og at vi ikke var ivrige efter budkrig eller andet – og så kunne de jo tage sig god tid og kigge på boligen igen. Andreas og jeg har selv kigget meget på boliger, i hele år 2020 nærmest, og vi synes, at vores var godt prissat, så vi var ikke ivrige efter at gøre noget vildt eller tvinge folk til at byde meget over.

20. December

Det blev søndag d. 20. December og vi var selvfølgelig ret spændte! Så spændte, at vi faktisk tog i sommerhus og prøvede at skubbe tankerne lidt væk. Der blev lavet en masse fremvisninger og der var kø ud på gaden, for at komme ind at kigge. Det var helt vildt!

3 konkrete bud

Vi endte med at få 3 konkrete bud, og par af de andre ville lige have ekstra tid til at tænke over det. Vi havde nemlig sat en deadline til mandag d. 20 december, klokken 12, pga. julen så vi skulle have hurtigt svar. Det par, som var super ivrige og gerne ville have at vi droppede fremvisningerne, endte med at byde igen. Denne gang en smule over udbud og vi takkede ja til dem. Den aften, d. 21. December, sendte vi en købsaftale til dem med det samme.

22. December

Om morgenen fik vi svar fra parret om at de ikke kunne købe alligevel. De kunne ikke få pengene af banken, så det var super ærgerligt – og vi følte lidt, at var spild af vores tid. Den ene af de to var nemlig selv ejendomsmægler, og man skulle tro, at han ville have styr på med banken, inden. Heldigvis, så havde vi jo holdt åbent hus om søndagen og vi kunne gå videre med et andet par, som gerne ville byde udbudsprisen.

23. December

Klokken 15 på denne dato, så havde vi sgu en underskrevet købsaftale. Det er desværre ikke lig med et endeligt salg, men det gav lidt mere ro i maven inden juleaften og juleferie. I købsaftalen kunne vi se deres fulde navne – og det krævede alt, ALT, i mig ikke at gå ind og Google dem. Jeg har på nuværende tidspunkt (d. 28. December) ikke været inde og kigge men uh, det er godt nok spændende det hele lige nu.

Læs også: De 7 bedste true crime podcasts (der er så meget mere end SERIAL derude)

Hele vores flytteproces

28. December

Shit. Dagene hertil er gået hurtige og langsomme. Nu må den aftale bare gerne falde på plads! På denne dato, fandt jeg ud af, at ens bolig åbenbart bliver ‘taget af markedet’ og diverse platforme, når en købsaftale er blevet underskrevet. Så den er ikke online lige nu. Det er dæjligt men også underligt, da køber stadig kan nå at springe fra og er så vi tilbage til square one. Krydser alt. Køberne har været oppe i lejligheden i dag, for at vise til forældre og måle op. Så langt, så godt.

Hele vores flytteproces

Phew. Hele vores flytteproces. Indtil videre. Jeg vælger at dele indlægget op her. Kunne du følge med? Er det overhovedet spændende for dig? Jeg har ærligt talt lidt svært ved at bedømme det, men for pokker, det giver mig så meget at læse det igennem igen! Der er simpelthen så mange ting, som man glemmer løbende. Anyway. Det nye år er et godt sted at stoppe tænker jeg. Find del 2 lige her: Erfaring med salg af ejerlejlighed (del 2). Vi ses derovre!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Søvn rutine for baby på 2 måneder
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)
Min simple opskrift på asiatisk kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis du har ondt i...
Nemme karameller med kondenseret mælk
Opskrift på nem og HURTIG pho suppe (kun 15 minutter)
50% færdigbagt (og en lille life update)
Det har været en rejse (og jeg gik lidt amok i Hunkemöller)
Opskrift på nem limetærte (med meget få ingredienser)