Har personlige blogs overhovedet en plads i 2017?

God aften, derude. Har I haft en god dag? Min har været ret god selvom jeg har ret tung i hovedet efter en skøn aften på Gedulgt i går. De bød på nogle smækre cocktails og hvis I ikke har været forbi endnu, så er det sted altså et besøg værd! Anywho, jeg har taget det her emne op flere gange, men efter jeg læste søde Danica’s søndagsbekendelser (hvis I ikke læser med hos hende om søndagen, så er det forresten med at komme i gang) så fik jeg lyst til at komme med et lille indlæg om emnet. Er blogging død og har personlige blogs overhovedet en plads i 2017?

Nej, jeg mener ikke at blogging er død. Overhovedet. Og inden I siger, at det bare er noget, som jeg skal sige fordi jeg selv er blogger, så lad mig lige forklare. Jeg forstår godt, at man kan drage den konklusion med at blogging er død, da mediet helt sikkert har ændret sig. Meget endda. I gamle dage (nu siger jeg gamle dage, men jeg mener for ganske få år siden) der læste jeg intet mindre end 50 blogs om dagen. Ja, det var vitterligt så mange og jeg ved ikke hvordan jeg kunne holde styr på det hele, men det kunne jeg altså! Dengang viste facebook alle mine, og andres selvfølgelig, indlæg (ikke noget med at betale for reach der) og jeg var klar til at læse med ligeså snart én af de her 50 bloggere delte noget. Instagram brugte man ikke og youtube var ikke noget man brugte til andet end at se videoer. Der var altså ikke så mange steder end på en blog, hvor man kunne sluge ‘personligt’ content i sig.

Læs også: 5 grunde til at du starte en blog

Reklamelinks: Nike air max 97 sneakers, Envii sweater

Det har naturligvis ændret sig nu og nu kan man suge personligt content i sig overalt. Blogs, Facebook, Instagram, Youtube, det hele. Konkurrencen er høj og derfor er kravene til en blog også blevet højere – det er sgu ikke længere nok at skrive en lang smøre om hvordan ens dag har været og at ens kaffe egentligt var ret god – nej, det er for nemt og det gider mange ikke læse om på en blog. De blogs, som stadig skriver på denne måde, mener jeg helt sikkert er ‘døde’ eller ‘døende’ og jeg spår dem ikke en fremtid, da deres indhold nemt kan flyttes over til instagram.

Jeg mener, at blogs stadig har en plads i mediebilledet, men de skal gennemarbejdes – og man skal give sine læsere godt, brugbart og personligt indhold – hver gang eneste gang man deler noget. Det skylder man dem, som bruger tid på at besøge ens hjemmeside!

Læs også: Forandringer og nyheder – velkommen til STONEMUSE 2.0

Reklamelinks: Nike air max 97 sneakers, Envii sweater

Og til sidst en anden lille ting. Hvis du selv er blogger, så husk, at du ikke har noget ejerskab over det indhold du deler på Instagram, Facebook eller Youtube. Vælger de der ejer de medier at ændre algoritmen eller fjerne al din reach (hvis du ikke betaler) og står man pludseligt med et problem. Danica havde et rigtigt godt råd i hendes gode indlæg: “Brug din primære energi på dit eget website. Optimer alle tænkelige steder og få folk derind. Det er alene dit og vil aldrig kunne tages fra dig igen.”

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.