At gå fra by til forstad del 1

Fra by til forstad

At gå fra by til forstad, hvordan er det lige? I dag, så har vi boet i vores hus i hele 5 måneder! Det er ret vildt! Det er som om, at vi har boet her for evigt, men det føles også stadig helt nyt. Haven skifter udtryk konstant, der er ting, som åbenbart stadig skal lære (tømme og sortere skraldespande, anyone?) og så mangler vi seriøst en jydekrog. Vi er dog på udkig efter en ny bil og tror vi rykker på en, inden længe. Vi er også på genbrugspladsen hver eneste weekend. Det føles i hvert fald sådan!

Fra by til forstad

Anyway. Det her indlæg blev efterspurgt, da vi flyttede ind. Jeg havde nemlig mange spørgsmål og tanker imens vi flyttede, som jeg delte på min Instagram. Men først! Ja, den er god nok. Hun er knocked up og så skal hun sgu også giftes. Det hele går meget hurtigt for tiden og jeg føler mig meget blessed. Vi nåede, som jeg skrev her, mener jeg: “50% færdigbagt (og en lille life update)” at bo her i en lille uge før vi stod en mørk, kold aften med en positiv graviditetstest i hånden. I vores faldefærdige køkken og utætte vinduer. Vi er landet godt i det, men den skulle vi lige sluge. Nu glæder vi os dog helt vildt til at møde hende og hendes værelse er under opbygning. Og ja, jeg ved godt, at børn ofte ikke bruger deres værelse i starten, men det er stadig hyggeligt at gå og nusse om.

Læs også: Asiatiske restauranter i Aarhus (7 steder som du SKAL kende)

Fra by til forstad
Fra by til forstad

Hvordan er det så?

Helt ærligt. Det er bare dejligt. Der er flere, som har skrevet løbende, fordi de var i samme situation og som gerne ville ud af byen, men var i tvivl om det ville blive for stor en omvæltning. For mig, der kan jeg bare sige, at det har det ikke været. Det har faktisk været skræmmende nemt og naturligt! Jeg elsker at have en have, selvom det tager meget tid. Jeg elsker at bruge tid på at bygge noget op og en masse ved vores hus, som både gør det mere hyggeligt – og som forhåbentligt højner værdien, når vi engang skal sælge. Man er vel #moneymuse lol.

Et kvarter i bil

Vi tager stadig ind til Aarhus. I weekenden og om aftenen, i hverdagene. Ikke altid, selvfølgelig, men vi besøger stadig venner og så spiser vi tit ude. Det tager et kvarter i bil og jeg har intet imod at tage bussen derind, når jeg skal mødes med veninder eller whatever, når Andreas er på arbejde. Den kører lige fra vores dør til banegården, så det er nemt. Vi er dog ved at kigge på ny bil og vi ved stadig ikke om vi skal beholde den gamle – på den ene side, så er det mega luksus at have to, men på den anden side, så er det billigere med én – og hvor meget får jeg lige kørt med en baby, alligevel?

Jeg er forresten ikke den største fan af bUs liFe (eller letbanen) sådan generelt, men jeg kan ikke løbe fra hvor nemt det er, og så kan jeg godt lide, at jeg kan sidde og arbejde på min mobil, imens jeg er på på farten. Vi snakker meget om det her, som du måske kan fornemme og vi er ikke landet på det rigtige svar. Endnu.

Læs også: Opskrift på nem limetærte (med meget få ingredienser)

At gå fra by til forstad del 1 1

Indbrud og alt derimellem

Noget, som jeg var mega bange for inden vi flyttede var indbrud og mørke vinduer, hvor man ikke kunne se om der stod nogen udenfor. Nu er det jo sommer, så det kan være, at det ændrer sig, men det har også vist sig, at det ikke gør mig noget. Vi er omringet af søde naboer, så der er *liv* omkring os hele tiden og så har vi gardiner. Det hjælper meget. Faktisk tænker jeg ikke så meget over det. Det troede jeg, at jeg ville men igen, alt bliver normalt og så stopper man med at tænke over det.

Vi sidder billigt (og prioriterer at spise ude, handle lækker mad, tage på lange ture/weekendtrips og så sparer vi en masse op), vi har masser af plads og det er endelig begyndt at ligne et hjem, hvilket er så dejligt! En anden *frygt* som jeg havde, var om folk gad at besøge os herude, men det har vist sig, at der ikke var nogen grund til at frygte det. Vi har besøg konstant. Når jeg tænker over det, så er de fleste vi kender alligevel også flyttet ud af byen (tror det er sådan en jydeting?) og hvis vi blev boende Aarhus, så ville det selvfølgelig stadig være fedt, men vi ville nærmest også være de eneste, som var det tilbage. Alle har bil og pakkede programmer, så det er bare nemt at koordinere besøg de forskellige småbyer udenfor Aarhus. Kæft jeg lyder gammel.

Hvad mangler vi så?

Hermed en hurtig opremsning. Der er mange ting, som vi elsker ved at bo her, men der er også ting vi mangler. Convenience, generelt, f.eks. Der er ikke ret god take-away, synes jeg, så vores køleskab er fyldt konstant og vi bruger flere penge på mad. Eller det gør vi nok egentlig ikke, men vi handler mere og vores bon’er er større. Skal jeg dog være helt ærlig, så efter et langt Corona år, hvor vi brugte for mange penge på take-away, så er det lidt dejligt at være tvunget til at lave mad selv. BUT! Sommetider, så ville det være nemmere med en omgang take-away. Derudover, så mangler der en god kaffebar i byen. Der er godt nok åbnet en kaffebar, men åbningstiderne er lol. Jeg savner også forresten, at man kan svinge forbi 7-Eleven klokken 23 om aftenen, når man mangler et eller andet dumt.

Læs også: Indisk curry med kylling *din nye yndlingsret sgu*

fra by til forstad

Så at gå fra by til forstad er…

…ikke så slemt som forventet. Det er faktisk ret fedt! Hmm. Det er svært fordi, at jeg synes, at det godt kan lyde som om, at jeg forsøger at argumentere for hvorfor det er er så *nice* indtil videre, og jeg skriver det ikke overtale nogen, men altså… vi er bare pokkers glade og det har været en meget mindre omvæltning end forventet. Vi har boet i Aarhus i så mange år og jeg har oplevet alt hvad der er at opleve i den by, så nu var det helt rigtige tidspunkt at prøve noget andet.

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
50% færdigbagt (og en lille life update)
Min fødselsberetning (del 3)
Pandestegt laks med teriyaki marinade
De 20 bedste serier på Netflix (guide til gode serier i 2022)
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet)
Opskrift på nem limetærte (med meget få ingredienser)
Vores erfaring med Odder VVS (så har vi sgu været *husejere* i 1 måned)
Opskrift på nem chiliolie (som du kan og VIL hælde den på ALT) #1