Fokus på penge – er man kun en god blogger hvis man tjener penge på sin blog? – STONEMUSE

Fokus på penge – er man kun en god blogger hvis man tjener penge på sin blog?

Det her bliver nok verdens mest rodede indlæg, men det skal der helt sikkert også være plads til herinde. Især fordi, at jeg følger en kalender og har en idé om, hvad der skal op på bloggen hver eneste dag – men sommetider – så er det altså bare dejligt, at skrive og så udgive med det samme. Det kan ligesom noget andet!

 

I mandags udgav Danica og jeg ugens podcast afsnit og i tirsdags, skrev jeg et par tanker ned til det. I afsnittet taler vi om troværdighed på blogs og på sociale medier generelt og til det indlæg, så fik jeg en ret fin kommentar, hvori der stod: “Som I også siger, er der intet problem i at tjene penge på sin blog, men jeg synes personligt, at blogland er ved at svømme over af sponsorerede indlæg. Nogle er, som jer, blevet gode til at vælge de indlæg, der passer ind, men andre tager desværre alt for meget random ind og det mener jeg, går ud over bloggeres generelle troværdighed. Jeg er selv en af de hobby-bloggere, som I nævner i starten og jeg har faktisk i dag udgivet et indlæg om det med ikke at tjene penge på at blogge. Har det interesse, kan det læses herog det indlæg klikkede jeg selvfølgelig ind på.

 

Fra hendes gode indlæg, hvor hun skriver om det med at tjene penge på sin blog (som jeg helt sikkert synes, at I skal gå ind og læse) vil jeg gerne fermhæve denne sætning: Jeg synes, at det er fint, at man gerne vil tjene på sin blog og det er da sejt, at nogle endda kan leve af det, men jeg synes, at det er ærgerligt, at bloggere ikke længere måles på, om de laver godt indhold, men på, hvor meget de tjener…” og der føler jeg mig lidt ramt, på den gode måde, for det har jeg oplevet så meget og jeg er også selv hurtig til at fortælle, at det er en god forretning for mig. Jeg har også skrevet flere indlæg om min indtjening, både hvordan jeg tjener penge på min blog og selve beløbene, som jeg tjener hver måned.

 

Hvorfor fokuserer jeg så på penge, på min blog? 
Det her spørgsmål har jeg tænkt lidt over og jeg er kommet frem til, at der er flere forskellige grunde til det. Den største grund er nok fordi, at jeg gerne vil bevise noget. Jeg vil gerne bevise, at det jeg bruger så ufatteligt meget af min tid på, rent faktisk giver mig noget i sidste ende. Jeg har har en legitim business, som jeg tjener penge på og som rent faktisk betaler min husleje og det vil jeg gerne vise – især fordi – at jeg, ligesom Nadia, hele tiden får spørgsmål om penge, når jeg møder folk for første gang og fortæller disse, at jeg er blogger. Jeg er skidestolt af det jeg producerer, og ofte er den nemmeste måde at legitimisere det jeg gør, at dele min indtjening.

 

En anden grund til, at jeg fokuserer på penge på min blog, er simpelthen fordi, at jeg gerne vil inspirere og vise, at man rent faktisk kan tjene penge og leve godt, selvom man ikke har et ‘rigtigt’ arbejde. Jeg tror på, at vi i fremtiden kommer til at have mange forskellige indkomster fra mange forskellige steder – og blogs eller sociale medier – bare er nogle af de steder.

 

Jeg håber, at bloggere ved at de har værdi (uanset størrelse) og vil de gerne tjene penge på deres hobby, så det altså muligt! Det kræver meget arbejde og en hulens masse selvdisciplin, men det sgu muligt.

 

Er man så kun en god blogger hvis man tjener penge på det? 
Til det er mit svar, helt sikkert, nej. Overhovedet ikke. Jeg synes faktisk, at det er flot at man kan få en blog til at køre rundt imens man har et ‘rigtigt’ arbejde, går i skole, har børn osv. osv. og jeg ville aldrig se ned på en blogger, som har valgt at drive den uden at tjene penge på den. Jeg synes faktisk bare, at det er imponerende, især fordi jeg ved hvor pokkers tidskrævende det er.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED.

Hi, I’m Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you’ll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

12 Comments
 1. Jeg har stor respekt for bloggere, der kan leve af at blogge – i hvert fald for nogen af dem. Nogen arbejder hårdt og er virkelig dygtige – dem har jeg respekt for – meget! Så er der andre, der har et navn i forvejen – er lidt semikendte – de kan ofte leve af en blog, som langtfra er velskrevet- Det synes jeg er lidt ærgerligt – og der halter min respekt en anelse.
  For nogen tid siden skrev jeg lidt om emnet og sammenlignede kendisblogs med en slags moderne sladderblade. Jeg lægger et link til mit indlæg – du fjerner det bare, hvis det strider mod dine regler her på bloggen:
  http://www.randiglensbo.dk/2016/10/26/blogland-i-stedet-for-sladderblade.

 2. Interessant indlæg. Der er bloggere som jeg har fuldt i flere år, som jeg desværre er stoppet med at følge på grund af en følelse af utroværdighed, så det synes jeg er vildt ærgerligt. Men med det sagt, synes jeg det er virkelig virkelig flot at opbygge en blog med så meget trafik at man får tilbudt penge for den fra forskellige kilder, og endnu flottere at så mange forskellige melder sig at man har frihed til at vælge hvad der lige passer til ens blog. Selvom jeg ved at jeg vil holde mine indlæg “mig”, kan jeg virkelig godt sætte mig ind i at pludselig få tilbudt penge for sine indlæg efter mange års hobby-blogging, at det kan være lidt svært at sige nej tak..

 3. Interessant indlæg. Det er bloggere som jeg har fuldt i flere år, spm jeg desværre er stoppet med at følge på grund af en følelse af utroværdighed, så det synes jeg er vildt ærgerligt. Men med det sagt, synes jeg det er virkelig virkelig flot at opbygge en blog med så meget trafik at man får tilbudt penge for den fra forskellige kilder, og endnu flottere at så mange forskellige melder sig at man har frihed til at vælge hvad der lige passer til ens blog. Selvom jeg ved at jeg vil holde mine indlæg “mig”, kan jeg virkelig godt sætte mig ind i at pludselig få tilbudt penge for sine indlæg efter mange års hobby-blogging, at det kan være lidt svært at sige nej tak..

 4. Jeg har ligeledes stor respekt for bloggere, der kan leve af at blogge. Dog følger jeg ikke mange af dem. Det gjorde jeg engang, men efter de blev fuldtidsbloggere, følges mange indlæg forcerede og alt hvad de lavet, bliver der blogget om. Det er sgu ikke altid så interessant.
  Og ja, synes også at de bloggere der ofte har sponsorede i indlæg mistet deres troværdighed.

  Men ikke dig Michelle, du er god

 5. Hej Michelle
  Tak for dette indlæg.
  Jeg har de sidste par måneder prøvet at lave noget freelance – faktisk meget inspireret af typer som dig – og indset at det er fucking hårdt, og faktisk heller ikke det jeg vil!
  Men i den process har jeg også ladet min manglende evne til at tjene penge gå ud over mit selvværd som blogger – som om jeg ikke kunne skabe værdi for læserne i perioden hvor jeg ikke kunne skabe monitær værdi for mig selv.
  Og det føltes helt forkert, fordi jeg faktisk tror at jeg skaber det bedste indhold til bloggen, når jeg ikke skal tænke over om netop det der kommer ud, skaber monitær værdi for mig.

  1. Det er noget af et paradoks. Jeg synes du er fantastisk, Johanne. I min bog hører din blog til blandt de allerbedste. Men din målgruppe er måske mindre end de store bloggeres. Og så er der selvfølgelig også sådan noget som held, timing, netværk m.v., der spiller ind. Mit indtryk er i øvrigt, at de professionelle bloggere enten poster hver dag eller har haft en vældig lang startperiode, hvor de gjorde det (og hej, Michelle! – så highjackede jeg lige dit kommentarfelt til at skrive til Johanne…).

 6. Jeg synes du bruger enormt meget tid på at snakke om bloggere og løn?? Altså du har virkelig lavet mange indlæg på det seneste……

 7. Jeg synes det er helt okay at bloggere tjener penge og jeg læser glædeligt med hos folk(som dig), hvor de sponsorede indlæg giver mening, er gennemarbejdet og hvor jeg ikke på næste blog også kan læse om det samme brand.. På nogle måder synes jeg godt man kan lave en kobling mellem en blogger og et dameblad/journalister, da i jo er med til at formidle forskellige emner.

  Jeg er dog selv begyndt at læse langt færre blogs, som Danica og dig også selv nævner i et af jeres podcasts. Jeg har mine favoritter, hvor jeg synes personen bag har et interesant brand og hvor jeg ikke føler man drunker i dårlige sponsorede indlæg.

  Lige lidt tanker fra mig :) God dag!

 8. Super godt indlæg! Jeg driver selv en blog, og håber, at jeg kan begynde at tjene lidt flere penge på den, når jeg er færdig med min uddannelse. Lige nu tjener jeg nogle måneder 400 kr og andre måneder 0 kr. Det svinger meget. Jeg må indrømme, at det irriterer mig en lille smule, når nogle store bloggere kan leve af at smide et par billeder af dem selv op om dagen uden nogen tekst og mening (det skal der selvfølgelig være plads til engang imellem). Og så er der små blogs, som skriver helt fantastiske indlæg, men som ikke tjener en øre. Men sådan er gamet nok bare. Jeg er vild med dine indlæg om, hvor meget du tjener – jeg synes det er vildt inspirerende. Og så er det bare SÅ fortjent, at du tjener det du gør, for dine indlæg er så velskrevne, og man kan virkelig fornemme, at du bruger rigtig meget tid på bloggen.

 9. Tak for det her indlæg Michelle!! Og jeg vil bare sige, at jeg er pisse glad for, at du netop er én af dem der har åbnet op og delt nogle helt konkrete ting og tal ift det med at gøre sin blog til sin levevej. Det har været sådan lidt hemmeliggjort de sidste mange år og jeg fatter det egentlig ikke. For blogging er jo et legitimt arbejde som så meget andet! Jeg har netop selv opsagt min stilling sim designassistent, for at fokusere 100% på min voksende Youtube kanal, der lige har rundet 700.000 samlede views. Jeg tjener stort set ingen penge på hverken den eller bloggen endnu (ikke nok til at jeg kan leve helt af det hvertfald) men det er helt klart dét jeg gerne vil! Mit budskab er, at man sagtens kan forene bæredygtighed og mode, og lige nu tror jeg selv mega meget på det. Om det lykkedes aner jeg ikke, men som du skriver så er det bare virkelig tidskrævende at skulle få en blog op at køre, og det duer bare ikke at have et “rigtigt” fuldtidsjob ved siden af. Ved egentlig ikke helt hvor jeg bil hen med min kommentar, andet end jeg synes det er megasejt at du deler ud af dine tips og det er en kæmpe hjælp for folk der drømmer om at kunne leve af det – som mig :-) så TAK fordi du har sat nogle virkelige tal på og været så ærlig omkring din indtjening!

Leave a Reply

Your email address will not be published.