Min fødselsberetning (del 1)

Fødselsberetning

Opdateret indlæg:

Min fødselsberetning del 2
Min fødselsberetning del 3

Min fødselsberetning. Let’s do this. Det blev lidt længere end forventet, så jeg blev nødt til at dele indlægget op i flere dele. Det er ikke for at være en tease men jeg kunne simpelthen ikke holde mig tilbage. Det blev bare langt og jeg har vist savnet at skrive. Anyway! Hvordan starter man lige med at skrive et indlæg som det her? Jeg har simpelthen læst og hørt så mange gode fødselsberetninger (bla.a. hos To The Moon og på diverse blogs) og har brugt dem som en form for fødselsforberedelse, så det er lidt ‘nervepirrende’ for mig, at skrive det her indlæg. Eller. Nervepirrende er måske for meget sagt, men jeg vil gerne lave et godt indlæg, som indkapsler oplevelsen på en god måde – og som du, måske kan bruge til noget, hvis du selv er gravid. 

Min fødselsberetning

Så ja. At jeg har kunnet bruge alle de beretninger, som en form for forberedelse er nok egentlig den største grund til, at jeg gerne vil skrive det her indlæg. Havde du spurgt mig om jeg ville dele min beretning inden fødsel, så havde jeg sagt “hell no” og at det var for privat, men havde simpelthen så positiv en oplevelse, på trods af nogle bump på vejen, at jeg gerne ville dele min egen fødselsberetning.

Læs også: Fyld til bao buns (en guide simpelthen)

Fødselsberetning

Jeg fødte fredag d. 5. November (due date) men når jeg tænker tilbage, så startede det hele onsdag aften, d. 3. Andreas og jeg spiste aftensmad på nyåbnede Hanzo, som en form for (måske) final meal inden baby’s ankomst. Jeg havde det lidt underligt i min mave og skulle lige trække vejret lidt dybt under de mange retter, Andreas så lidt presset ud undervejs lol, men vi kom igennem måltidet og jeg gik i seng som normalt. Dog med et lille håb om, at der snart ville ske something. 

Der skete ikke en skid og om torsdagen, så havde jeg egentlig forventet og håbet, at den stærke ‘murren’ i maven, som var der onsdag aften ville tage til, men jeg mærkede absolut ingenting. Det var ligesom gået i sig selv. Kedeligt. Jeg var dog ekstremt doven, som i, at jeg kun orkede at skyde lidt billeder og ikke vende retur på én eneste af mails, som hastede i min indbakke. Jeg havde ingen energi og gik bare trisset rundt i mit eget tempo og spist god mad. Tror min krop fortalte mig at jeg skulle slappe helt af. Tog dog ikke en lur selvom jeg var træt, hvilket jeg godt kunne ha’ brugt, nu hvor jeg tænker tilbage!

Læs også: Asiatiske restauranter i Aarhus (7 steder som du SKAL kende)

Fødselsberetning
Tog det her billede lige inden vi skulle mod Skejby.

Om aftenen, så lagde vi os til at sove som normalt. Eller Andreas gjorde. Jeg skulle lige gå lidt rundt om mig selv. Jeg ville også lige tage et par billeder af min mave foran spejlet inden jeg hoppede i seng, don’t ask me why, og så skulle jeg lige, hmm, på toilettet. Andreas sov, da jeg lagde mig ind i sengen klokken 1 om natten. Det er senere end normalt, men jeg havde åbenbart brugt lidt længere tid end jeg troede på at gå rundt om mig selv. Nå, ja, tog også et hurtigt skyl under bruseren, fordi jeg havde et lidt varmt.

Et knæk i maven

Da jeg lagde mig i sengen, så lød der et ‘knæk’ inde i min mave. Det er den bedste måde, som jeg kan beskrive det. Det gjorde ikke ondt, men føltes super underligt. Jeg tænkte dog ikke videre over det og lagde mig godt til rette – og så fossede det bare ud med vand. Jo mere jeg bevægede mig, jo mere kom der. Vandet var gået og jeg trykkede let til Andreas og spurgte om der mon var noget på sengen. Det var der og jeg syntes selv, at det var en god joke. Jeg var underligt rolig, hvilket jeg ikke havde forventet. Han sprang op. Farven på vandet var lidt uklart, så Andreas ringede til fødegangen for at høre hvad vi skulle gøre. Han fik fat i en jordemoder.

Hun syntes, at vi skulle komme ind og kigge på det, hvis nu vandet var grønt. Vi skulle ikke skynde os, men bare få samlet vores ting og så komme afsted. Mine veer begyndte at tage til der og efter vi havde pakket bilen (jeg havde et håndklæde mellem benene, så læg gerne sådan et i bilen, hvis du er gravid) så blev jeg nødt til at tage nogle pauser og trække vejret dybt, da det begyndte at gøre ret ondt. Ikke uudholdeligt ondt, men pauser skulle der til.

Læs også: Sådan foregik vores rådhusbryllup *she’s married*

Fødselsberetning skejby

Heldigvis, så var klokken næsten 2 om natten her, så det gik hurtigt med at komme til Skejby. Ved modtagelsen, så blev jeg tjekket og vandet var desværre grønt, så vi fik en stue med det samme. Faktisk fik vi den sidste ledige stue, fik vi af vide, hvilket jeg var SÅ lettet over. En af de ting, som jeg frygtede ved fødslen, var nemlig, at vi ville blive sendt videre til Horsens eller Viborg pga. pladsmangel, hvilket skete for nyligt med et af vores vennepar. Jeg var 3 centimeter åben på det her tidspunkt. 

Vi blev taget imod af den sødeste jordemoder, som var i højt humør og jeg følte, at vi bare klingede så godt sammen. Jeg havde ‘kun’ taget den offentlige fødselsforberedelse, som man bliver tilbudt på Skejby så jeg havde ikke øvet nogle øvelser med vejrtrækningen, og hun hjalp mig virkelig med at trække vejret rigtig godt under veerne. 

Give me the drugs

I 3 timer arbejdede jeg med veerne og jeg husker ærligt talt ikke så meget. Jeg husker kun, at jeg tænkte på min vejrtrækning – og på epiduralblokaden, som jeg gerne ville have. Da jordemoderen kom ind og tjekkede til os omkring klokken 5, så sagde jeg, at jeg ikke havde mange ‘krav’ til selve fødslen, fordi jeg stolede på jordemødrene og lægerne, men jeg vidste, at jeg gerne ville have epiduralblokade på et tidspunkt. Derfor jeg gerne ville vide, hvornår der var sidste udkald ift. at få den. Hun sagde, at jeg kunne få den nu, hvis jeg ville, og at man ikke rigtigt kunne få den for tidligt heller – så jeg sagde, ja tak. 

Læs også: 50% færdigbagt (og en lille life update)

Fødselsberetning stonemuse

Jeg havde ikke åbnet mig ret meget mere på de 3 timer, var kun sådan 4-5 cm, så jeg trængte til en pause. Jeg havde også forsøgt at bruge lattergas (som jeg plejer at synes er dejligt, lol) men jeg blev simpelthen for ‘skæv’ og fik en underlig ud-af-kroppen-oplevelse, imens det stadig gjorde pokkers ondt. Så en epiduralblokade skulle der til.

Anæstesilægen kiggede forbi

Vi gik alle fordele og ulemper ved epidural igennem, og kort tid efter, så kom der er anæstesilæge (han var mega chill hvilket gjorde at jeg blev mega chill) ind på stuen og lagde den i min ryg. Jeg kan huske forkert men tror at hele den proces tog omkring 10 minutter. Det gjorde ikke ondt, synes jeg, men han kunne ha’ gjort hvad som helst nærmest, hvis jeg bare kunne få en pause fra de veer. Den begyndte at virke med det samme følte jeg, og efter 30-40 minutter, så vi fik besked på at forsøge at sove. Så det gjorde vi. Jeg i sengen og Andreas i stolen, som kunne lægges lidt ned. Jeg sov vildt godt.

Læs også: 5 overvejelser vi gjorde os inden vi købte hus

Fødselsberetning Michelle Castillo Kristensen

Min fødselsberetning (del 1)

Jordemoderen som havde taget imod os om natten havde fri klokken 7 om morgenen, så der mødte vi den jordemoder og jordemoderstuderende, som forhåbentlig skulle tage imod Vera, når hun valgte at dukke op. De var nogle helt andre typer og jeg tog mig selv i at være lidt skuffet over at hende den anden havde fri, men mere om det senere. Spoiler: Vi endte med at være et supergodt team, alligevel!

Således. Det var del 1 af min fødselsberetning. Jeg sagde jo at det blev langt! Jeg skal nok linke det hele sammen, når den næste del er oppe og ellers, så husk at holde øje på min Instagram, hvor jeg helt sikkert også kommer til at linke til det næste indlæg.

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Opskrift på nem fried chicken
Opskrift på nem og HURTIG pho suppe (kun 15 minutter)
Opskrift med østerssauce ( feat. *meatballs* og champignon)
Min nemme opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so damn good)
Søvn rutine for baby på 4 måneder
Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)
Opskrift på nem chiliolie (som du kan og VIL hælde den på ALT) #1
Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish)