Min billedvæg + de 10 bedste steder at købe plakater og kunst (online & IRL)

Vores billedvæg i den ene stue er næsten færdig og helt fyldt ud. At der så mangler noget på væggene i næsten alle andre rum taler vi så ikke om. Vi tager kun ét rum ad gangen! Okay. Nu til indlægget. De fleste spørgsmål, som lander i min indbakke, handler om min billedvæg og de billeder som hænger derpå, så hermed… Et indlæg om vores enorme billedvæg. Og et par andre vægge.

Billedvæg

Jeg tænker, at fylde på det her indlæg løbende, da der helt sikkert kommer flere billeder til – og så kommer jeg helt sikkert også til at støde på endnu flere fysiske butikker og webshops med smukke billeder, kunst og plakater, som skal med på listen. Gem evt. det her indlæg, hvis du også er billede og plakat jagt. Fået gemt? Okay, så er det bare med at få scrollet ned. Phew, det er nogle lange indlæg, som jeg får udgivet disse dage. Læs med!

Læs også: Den fineste vægfarve (som er perfekt til en stor billedvæg)

Billedvæg(gen) in all it’s glory.

Plakaten

Denne butik (de har også en webshop) har været i Aarhus i 100 år. Eller det ved jeg faktisk ikke om den har, men den har i hvert fald været her ligeså længe, som jeg har boet i byen, så den har i hvert fald et årti på bagen. Selvom jeg altid har kendt til butikken, så er det først efter at vi er flyttet ind i den nye lejlighed, at jeg sådan rigtigt har besøgt den – og wow, de har altså nogle fine sager! De har bla.a. en masse fine plakater fra Galleri Maeght, som jeg elsker.

Galleri Lyrum

Her købte jeg Andreas’ fødselsdagsgaver tilbage i august og er altid et besøg værd – om ikke andet så for at få fyldt lidt op på inspirationskontoen. Jeg er ofte derinde bare for at snuse lidt rundt og så laver de vildt fine rammer.

Stilleben

Hos Stilleben går alt op i en højere enhed. Deres butik (ker) i København er fantastisk smuk, det samme kan siges om deres Instagram og hjemmeside – og så har de, de fineste prints og billeder. Jeg holder altid øje med deres Instagram for at blive inspireret og for at jeg hurtigt kan klikke ting som jeg bliver forelsket i, hjem.

Læs også: De 10 skridt (som man skal igennem når man får besøg af en håndværker)

Billedvæg. Yndlingsbilledet fra genbrug.

Lille kig på billedevæggen i soveværelset. De fleste billeder er fra Plakaten.

Billede fra Galleri Lyrum, som jeg gav til Andreas i fødselsdagsgave. Bolia ramme.

Det store billede her, købte vi på et museum, da vi var i Chicago. Ikea ramme.

Desenio

Vi kender alle sammen Desenio efterhånden, gør vi ikke? Jeg synes, at de har de fineste plakater til meget fine priser – og er gode til at være hvad Andreas og jeg kalder for ‘fyld billeder’. Dét kalder vi billeder, som hænger ved siden af unikke billeder, som vi virkelig elsker. Giver det mening?

Vi har også nogle billeder derfra, som vi virkelig godt kan lide, så det er ikke kun ‘fyld’ billeder, som vi har på væggen. Jeg sørger for at besøge deres webshop ofte, da de hele tiden kommer nye billeder til – og så har jeg bestilt mange af vores rammer derfra. De er nemlig i god kvalitet i forhold til prisen og så er leveringen lynhurtig. Jeg har forresten skrevet et indlæg om at lave den perfekte billedvæg med Desenio, som kan læses lige her: Sådan laver du den perfekte billedvæg (inkl. 7 gode tips og tricks fra jer).

Genbrug (det store kvadratiske maleri)

Det store kvadratiske billede til højre er ‘desværre’ et genbrugsfund, som Andreas og jeg fandt i Ikast, for små 5 år siden, må det være efterhånden. Den flinke herre i butikken ville have 100 kr. for det, men vi fik forhandlet ham ned til en halvtredser. Man kan ikke tyde hvad der står på det – så hvis du kender til det, eller ved hvem der har malet det, så skriv. Jeg tænker, at billedet sagtens kunne være fra et billedkunst projekt eller noget i den dur. Let me know! Jeg elsker at kigge på kunst i genbrug og i den blå avis, da man virkelig kan finde nogle skatte – vores sofabord er fundet på DBA for kun 250 kr. og er også et fund, som vi er meget, meget glade for.

Læs også: Før og efter – et par billigekøkken opdateringer som har gjort en KÆMPE forskel

Blåt billede + ramme, som er en gave fra en lille, spansk Instagram profil.

HAY plakat, som jeg har klippet lidt mindre. Bolia ramme. 

Nummereret illustration af Gabriella. Desenio ramme.

Instagram (Aarhus illustration)

Vores fine Aarhus tegning har jeg købt på Instagram – og det er lavet af seje Gabriella, som jeg har kendt i et par år efterhånden. Hun har lavet 150 stk. og jeg ved ikke om der er flere tilbage, men det kan I helt sikkert finde ud af på hendes Instagram. Så fin, ikke? Generelt, så følger jeg ret mange lokale kunstnere på Instagram – og jeg synes, at det er så fedt at Instagram har gjort det nemt at finde disse. Det blå billede er en gave fra en spansk butik fra Madrid, som skrev at de havde et billede, som ville passe så fint ind hos os – og det gjorde det!

HAY

De to sorte billeder med teksten we are hidden behind curtains og we are coming out har jeg købt i HAY butikken i Aarhus. Faktisk, så synes jeg at HAY har vildt fine plakater og fotografier, som ikke koster det store – så deres butik er helt klart et besøg værd, hvis man er på jagt efter noget til væggene.

Læs også: Budget, savsmuldstapet og endnu mere budget

Gråt H&M billede i en sort ramme, som også er fra H&M.

Kvium plakat, som er købt i Plakaten.

Det lille billede er fra fantastiske Wall of Art. Fiskebilledet er fra herfra.

H&M

I forrige uge, så købte jeg billeder og et par rammer fra H&M for første gang og jeg er overrasket hvor god kvalitet både billede og ramme, er. De grå billeder er meget simple og jeg synes, at de komplimenterer de andre billeder vi har, rigtig godt. Billederne bruger vi også som ‘fyld’ billeder, men de er stadig så fine.

(Reklamelinks) Wall of art 

Min nye yndlingsside! Intet mindre! Jeg faldt over denne svenske webshop forleden og jeg går lidt og venter på, at vi har plads til et nyt billede eller to herhjemme, så kan jeg klikke lidt nyt hjem. Hvis du følger mig på Instagram, så har du helt sikkert oplevet mit excitement for denne smukke shop med smukke billeder. Besøg Wall of Art lige nu!

På ferie

JA SELVFØLGELIG skal man købe plakater og billeder på ferie, men altså, vi kom først i gang med det for et års tid siden. Jeg ville sådan ønske, at vi var startet tidligere! Det er nemlig de billeder, som vi elsker allermest og så er jeg VILD med at der automatisk er knyttet en historie og et godt minde til billede. Vores store, røde billede f.eks. er et portræt af Ho Chi Minh – og er købt i Ho Chi Minh til ingen penge. Det er altid irriterende at slæbe tunge ting og billeder med hjem fra ferie, men det er altid så worth it. Altid!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Welcome to my humble abode and little part of the internet where I write about making a career in blogging, great food and travels.

21 Comments
 1. Super fint og inspirerende blogindlæg – tak! Må jeg spørge hvor streg tegningen af kvindekroppen er fra (den, der hænger til højre for Kvium)?

 2. Du er sgu så sød Michelle! Tak for pæne ord.. -Og sikke et par lækre genbrugsfund!! Det sofabord har jeg tit kigget missundeligt på. Hvor er det et vildt køb!

 3. Hej Michelle, må jeg spørge om, hvor du har købt rammen til Ubac billedet fra Maeght? Er den lavet efter specielle mål? :)

  1. Jeg skal være HELT ærlig at sige, at jeg klippede lidt i det, så jeg kunne få det til at passe i en 100×70 ramme, som jeg havde stående – så det ved jeg desværre ikke :/

 4. Hvor er den fine vase der står på spisebordet fra? :)
  Jeres blå væg er virkelig blevet flot!

 5. Sååå flot billedvæg. Må jeg spørge hvad farve din væg er? Jeg er nemlig ret vild med den :)

 6. Nu har jeg læst din indlæg igennem 2 gange, og jeg kan stadig ikke gennemskue, hvor den røde plakat “1890-1970” er fra. Kan du hjælpe mig? :)

 7. Det er bare en super flot billedevæg du har fået sammensat. Virkelig misundelig! Helt enig med Wall of art laver smukke plakater.. Bare en træls porto på 120 kr til Danmark Kender du til en rabatkode dertil?

 8. Hej,

  dejligt med et fedt blogindlæg der kan guide folk til mere og bedre original kunst. Det kan være svært at orientere sig og finde det rette og det kan være ret så grænseoverskridende at bevæge sig ind i et galleri.

  Jeg er selv billedkunstner og laver unikke kunsttryk og plakater, med linoleumstryk og træsnit. Al min kunst indeholder budskaber og meninger og for tiden beskæftiger jeg mig meget med miljøet som tema. Førhen har jeg lavet en serie som beskriver fødslen af min søn, og de faser min kæreste gik igennem. Mine tryk kan ses hér-

  https://jakob-i.com/moderne-kunst/kunst-tryk/

  I forhold til hvor man skal finde kunstnere kan jeg anbefale at klikke lidt rundt på Instagram, og måske finde et par favoritter man kan følge, som der er nævnt.. Kunstnere følger ofte hinanden også, så man kan også tjekke kunstnernes egne venner ud. Men super fed artikel og dejligt med en guide, der kan hjælpe folk igennem en lidt svært tilgængelig kunstverden!

  Kunst og karma

  Jakob i

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.