Min rejseguide til Flensborg (her skal du spise og overnatte)

Hvad skal man se i Flensborg? Hvor skal man bo? Hvor skal spise? Jeg svarer på det hele i denne mini-guide til den lille by i Tyskland, som Andreas og jeg besøger et par gange om året. Vi plejer at tage på en forårs-tur derned og så sørger vi altid for, enten at tage på julemarked i Flensborg eller i Hamborg, i december måned.

Rejseguide til Flensborg

I år nåede vi begge byer på samme tur og det kan helt sikkert anbefales at svinge forbi begge byer, hvis man har tid til det. Det var slet ikke meningen, at vi skulle til Hamborg på denne tur, men jeg faldt over en spændende, japansk restaurant på Instagram, og så måtte vi lige forbi køre Hamborg, efter vi havde tjekket ud fra Alte Post. Nå, nu til min lille guide!

Læs også: Rejseguide til Berlin (her skal du spise god mad, bo på hotel og hænge ud)

rejseguide til Flensborg

rejseguide til Flensborg

Hotel Alte Post (sponsoreret ophold)
Andreas og jeg har været på ret mange hoteller i Tyskland (Hamborg, Berlin, Hannover, Bad Durkheim og Frankfurt for at remse et par stykker op) og Hotel Alte Post er hands down det smukkeste, som vi har boet på. Mange hoteller har en meget ‘tysk’ stil, i mangel på bedre ord, men Hotel Alte Post er meget minimalistisk, meget skandinavisk og meget smukt. Faktisk er det et gammelt posthus, som de har renoveret, så det er en god blanding af både nyt og gammelt. Placeringen er også perfekt til en tur i Flensborg, da den ligger lige midt i det hele. Du kan nemlig gå til vandet, strøget og julemarkedet fra hotellet. På få minutter.

Går man op i morgenmadsbuffeten, så kan jeg vist godt afsløre, at den er meget tysk (altså jeg elsker ægte tysk mad, men kunne sagtens forestille mig, at det ikke var for alle) og det er der masser af. Heldigvis er den ret stor, så er man ikke til det tyske køkken, så er der også meget andet.

Læs også: En spise- og rejseguide til den fedeste bydel i Los Angeles, Echo Park

Gå tur på havnen

Ingen tur i Flensborg uden en går tur nede ved deres flotte havn. Om sommeren kan man komme på ture på vandet og når det er jule-tid, kan man finde en masse hyggelige jule-boder ved vandet, flere forskellige steder. Der er også et jule-tivoli i den ene ende, når det er nærmer sig jul og det er klart et besøg værd.

Læs også: 10 gode restauranter i Tokyo (en stor rejse- og spiseguide til Tokyo)

Hansens Brauerei (Hansens Bryggeri)

The classic. Vi har ikke forbi denne gang, men vi plejer at lægge et besøg forbi, da det er autentisk tysk mad man får og portionerne er store. Om sommeren, kan man sidde og hygge sig udenfor og kigge ud over vandet. Det er ret skønt!

Læs også:

Nordsee

Også et classic sted. I hvert fald for mig. Jeg besøger næsten altid Nordsee, når jeg er i Flensborg – da den kombinerer mine to yndlingsting – som er god fisk og sprøde og tykke pomfritter.

Læs også: Den ultimative spise- og rejseguide til Chicago

Flensburg Galerie

Ikke det bedste center, da butikkerne er lidt stenede, men de har en ret god food court allernederst i centeret, hvor de serverer noget lækkert (men ikke insta-venligt) mad til gode priser. Jeg spiste på Superfood Heroes imens Andreas fik noget asiatisk mad. Min ret kostede 5 euro og Andreas’ kostede 6, så der er god value for money.

Læs også: En guide til Falkenberg i Sverige – her skal du bo, shoppe amok og spise

Reklame. Strandhotel Glücksburg

Havde umiddelbart ikke nogen forventninger til dette sted, da jeg aldrig havde hørt om det før, men da vi fandt det og det gik indenfor, så blev vi nærmest blæst bagover. Det idylliske strandhotel var simpelthen så smukt og havde sådan en skøn og rolig stemning, som man virkelig kunne mærke, når man trådte ind. Det hele var hvidt og luksuriøst – og så havde restauranten en meget, meget interessant menu.

Vi fik gås, lever, ål, skum og meget mere. Og det var så godt. Det her var nok den fineste restaurant og klart et besøg værd, hvis man har lyst til lidt fancy food, efter man har spist frokost i Flensburg Galerie.

Læs også: En rejseguide til Milano – det skal du opleve, her skal du bo og her skal du spise

Julemarkeder

Det er jo så sejt, at Tyskland fejrer julen ved at tage på julemarked i løbet af december og julemarkederne (ja, der er flere)  i Flensborg skuffer heldigvis ikke. Maden og drikkevarerne er billige og er man foodies, som Andreas og jeg, så bliver man ikke skuffet. Man går bare fra bod til bod og vælger lige det, som man gerne vil have!

Læs også: Et postkort fra Milano og lidt om den fineste kjole

Hamborg

Det tager kun 1 time og 45 minutter at køre til Hamborg og den by helt sikkert et besøg værd. Hvis du har ekstra tid! Jeg har lavet en rejse-guide til Hamborg, som jeg kommer til at opdatere i næste uge, men den er stadig et besøg værd indtil da. I Hamborg finder man blandt andet Matsumi. Jeg siger det bare!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Welcome to my humble abode and little part of the internet where I write about making a career in blogging, great food and travels.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.