En rejseguide til Milano – det skal du opleve, her skal du bo og her skal du spise

Milano, Milano, Milano. Milano er en smuk by, som overraskede på mange punkter og så var det faktisk også en by, som jeg ikke havde på listen over steder, som jeg gerne ville besøge. Heldigvis fik jeg chancen for at komme afsted – og det er jeg simpelthen SÅ taknemmelig for! Vejret vidste sig fra sin bedste side, byen var smukkere end jeg turde håbe på, det var nemt at finde rundt i byen og så var maden god.

 

Milano ligger kun 1 time og 45 minutter væk og er vitterligt den perfekte destination til en weekendtur. Katrine, Danica og jeg, brugte en hel weekend i byen og det kom der denne lille guide ud af. Den er billedtung, men sådan er det jo, når man tilbringer weekenden i sådan en smuk by. Læs med!

 

Læs også: Et postkort fra Milano og lidt om den fineste kjole (som kan bruges året rundt)

Her skal du bo:

Det var overraskende nemt at finde et sted at bo i Milano – også selvom vi bookede kun få dage inden vi skulle afsted! Valget endte med at blive Viu Hotel Milan, som er et 5-stjernet hotel i China Town området (som forresten er verdens hyggeligste bydel) og jeg følte mig godt tilpas blandt mine fellow asians. Jeg fik ikke taget nogle billeder af selve hotellet (god blogger, jeg ved det) men billederne nedenfor er taget på og fra hotellets fine tagterrasse.

 

Læs også: Skal du have væsker med i din håndbagage? Så læs med lige her!

Hotel VIU Milan

Vi boede på verdens fineste hotel, som ikke kostede det store selvom det var helt nyt og havde 5 stjerner. Det er langt fra hver gang, at jeg gider at bruge penge på 5-stjernet luksus men denne gang følte jeg, at det var godt givet ud. Hotellet havde den flotteste udsigt (virkeligt, den flotteste og I kan se et par billeder ovenfor) og der var også en pool. Vi drak cocktails og så solen gå ned, hvilket helt sikkert er noget, som man skal gøre, hvis man bor på det hotel.

 

Adresse: Via Aristotile Fioravanti, 6, 20154 Milano, Italien

 

AirBnb

Som I måske kan gætte, så boede vi ikke med Airbnb denne gang, men vi undersøgte det nøje og man kan komme ret langt med ret få penge. Jeg tror måske, at jeg er på Airbnb næste gang jeg skal til Milano, da jeg godt kan lide at have muligheden for at lave lidt mad. Også selvom jeg kun er afsted i få dage.

 

Læs også: En rejseguide til New York – 3 gode og pæne morgenmadsteder


Det havde jeg på:

Hotellet havde som sagt en skøn tagterrasse og der skulle vi naturligvis tage nogle seje billeder! Vi skulle ud og spise aftensmad og drikke cocktails aftenen inden vi skulle hjem, så jeg var hoppet i mit nye jumpsuit fra Pieces med spaghetti stropper. Ligesom den anden kjole jeg havde pakket, så er det bare smart at pakke hele sæt, som ikke fylder så meget, hvis man kun rejser med håndbagage. Den er også bare nem at have med og tage på. I ved, man tager den bare over hovedet og så har man helt sæt, som man enten kan bruge med sneakers eller pæne sko, alt efter hvad man skal. Denne aften blev det lidt finere sko, da den stod på cocktails på det fine hotel, men ellers ville jeg bruge den med sandaler eller sneakers.

 

Man kunne også style den med en t-shirt under. Jeg havde taget en ret sej én med af slagsen, men jeg måtte ofre mit outfit, så jeg kunne få lidt sol på skuldrene i stedet! Kjolen er som sagt fra Pieces og den nåede jeg også at modtage lige inden afrejse. Jeg kan umiddelbart ikke finde den på deres hjemmeside lige nu – så enten er den ikke i butikkerne endnu eller også er den ikke online – men jeg skal nok finde ud af hvor den kan findes!

 

Læs også: Et postkort fra Milano og lidt om den fineste kjole (som kan bruges hele året rundt)

Fancy toast

Epic toast from west coast! Navnet på denne lille cafe siger vist det hele – det var – fancy toast for alle pengene. En sjov lille oplevelse, som man skal forbi. Kaffen er god og billig, og så er det bare et fint lille måltid, når man er på farten.

 

Adresse: Via Alessandro Volta 8, 20121 Milano, Italien

Luca e Andrea

En fantastisk lille perle, som vi fandt i ‘Venedig’ området. Mit indtryk er at der var ret mange turist-fælder i dette område, men vi fandt et sted, som serverede god pasta, god vin og god omgang fish’n’chips italien style.

 

Adresse: Alzaia Naviglio Grande 24, Milano, Italien

Fabbrica Pizzeria con Cucina

Ikke den bedste pizza jeg nogensinde har spist, men det var et nemt sted at tage hen efter en lang dag på benene. Overskuelig priser, en skøn indretning og portioner, som er til at forstå. Det er vist en kæde i Milano, da vi spottede det flere steder i byen.

 

Adresse: Viale Pasubio 2, 20154 Milano, Italien

 

Det skal du se:

Der er mange steder som skal ses i Milano, og nedenfor har jeg samlet nogle af de steder som vi fandt og syntes var interessante. Generelt, så er gaderne virkelig smukke og det er bare med at gå ned igennem de smalle gader og smukke baggårde, for at finde de unikke steder.

Duomo di Milano

Et must see når man er i Milano. Det er et flot syn, men det koster penge at komme ind og der er virkeligt mange mennesker. Vi valgte derfor at besøge Aperol’s tagterasse i stedet – og det er altså en ret god idé hvis I spørger mig – for man kan nemlig se kirken derfra! Der er mange om buddet og vi måtte også stå lidt i kø (et kvarter ca.) for at komme ind, men det car helt sikkert oplevelsen værd. Husk at kigge forbi Galleria Vittorio Emanuele II, som ligger lige ved siden af; her ligger alle de store, fine butikker såsom Gucci, Louis Vuitton og meget mere. Det er noget af et syn!

 

Læs også: En rejseguide til Budapest – 10 steder man kan spise skøn (og billig) mad

Aperols terasse

Et par billeder fra terrassen. Vi var meget heldige med vejret og vi skulle selvfølgelig nyde en lille Aperol Spritz alle sammen! Det er ikke det pæneste sted, men udsigten er god og når solen står helt rigtigt, så er det bare et helt fantastisk sted.

 

Adresse: Piazza del Duomo, 20121 Milano

 

Læs også: En guide til Falkenberg i Sverige – her skal du bo, shoppe amok og spise burgere

Milano’s svar på Venedig

Et sejt lille område, som skulle besøges og det var også her vi endte med at spise frokost på Luca e Andrea, som jeg har skrevet om ovenfor. Der er nogle fantastiske gyder (måske I kan finde det her sted?), flotte boder, fine restauranter og vand. Masser af vand. Brug tid på at gå rundt og opleve området, da der er masser af ting, at se. Området hedder Navigli og er nemt at komme til med sporvogn.

 

Læs også: Få to jakker i én du – se min nye vendbare jakke fra Munthe

10 Corso Como

 

Hvis Katrine ikke kendte dette sted, så var jeg gået lige forbi! Den fine gårdhave ved Corso Como 10, ligger nemlig gemt lidt væk i en lille passage. Når man kommer ind, bliver man mødt af et stort og frodigt område, som huser en cafe og en sej, sej butik. Butikken er kendt for sit udvalg seje brands, såsom Balenciaga, Céline og Stella McCartney, just to name a few, og selvom vi ikke havde pengepungen fremme, så er butikken bestemt et kig værd. Den er bare smuk. Vi afsluttede vores besøg i den tilhørende gårdhave, hvor vi nød turens første glas vin!

 

Adresse: Corso Como 10, 20154 Milan, Italien

 

Udgivet i samarbejde med Pieces.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.