En sej plante som kan passe sig selv imens man er ude og rejse

Reklame | … og alle andre tidspunkter. Godmorgen derude og god lørdag. Det var da den mørkeste morgen længe, er det ikke? Klokken er snart halv elleve der er ikke noget lys at ane – så jeg prøver at holde mig frisk med kaffe nummer to i koppen og Mads & Monopolet i højtalerne. Der er meget, som skal nås denne weekend, men vejret giver mig lyst til at blive under dynen – dog har Andreas har lovet mig en fastelavnsbolle – så vi skal i hvert fald udenfor mindst én gang i dag. Ugh, sikke et vejr.

Okay, nu skal I se noget sejt. Der er nemlig rykket en ret sej ting ind hos os og jeg har glædet mig til at vise den til jer – vi har nemlig fået et 8 år gammelt bonsai træ, som lever i en stor glaskrukke, i vores stue. Den er, som I måske kan fornemme på billederne her, lidt stor til vores lejlighed på små 58 kvm, men forhåbentlig får vi mulighed for at flytte i noget større i år, så den passer endnu bedre ind.

Læs også: Et kig ind i vores ‘nye’ køkken – nu med super flotte metrofliser

Reklamelinks: Normann rullebord, Terrarium

Er den ikke sej? De smukke terrarier, som fås i store og små størrelser, kommer alle sammen fra Paris og bliver opbygget helt fra bunden ved gammeldags håndkraft – og derfor er de alle sammen helt, helt forskellige. Jeg overvejer en lille én også, men nu hvor der ikke er helt styr på boligsituationen, så må jeg hellere holde mig lidt tilbage.

De kræver dagslys hver dag, dog ikke direkte sol, og når de bliver ramt af solens stråler i løbet af en dag, så aktiveres fotosyntesen. Det er altså et lille, lukket økosystem, hvor planterne selv danner den ilt og vand, som de skal bruge for at leve. Der er nok vand i glaskrukkerne til at de kan klare sig 6-12 måneder – og man skal derfor ikke vande hele planten tiden, men kun en sjælden gang når de stopper med at kondensere. Så sejt! Især til typen som ikke har de grønneste fingre. Myself included. 

Læs også: EBAY SCOOP – et par ‘hurtigbriller’ til at par hurtige penge

Det er faktisk lidt sjovt… Den første plante vi købte til vores lejlighed, der tilbage i 2009, var også et bonsai træ. Nu har vi sat lejligheden til salg og der er rykket endnu et bonsai træ ind. Et træ, som er endnu større og som passer endnu bedre ind i en større lejlighed.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.