En pakke- og huskeliste til Japan (de 8 ting du skal vide inden du tager afsted)

Det er ved at være et par uger siden at vi kom hjem fra Japan og udover at. Jeg. Stadig. Ikke. Er. Kommet. Mig. Over. Den. Fantastiske. Tur. Så… er jeg klar til andet indlæg i rækken af indlæg om Japan. Mit yndlingsland. Intet mindre. Det første indlæg og guide handlede om Kyoto: “Rejseguide til Kyoto (sådan skal du tilbringe en dag i den smukke kejserby)” som var en by, som jeg troede at jeg ville hade, men jeg som endte med at elske. Hvis man kan sige det om en by!

Pakke- og huskeliste til Japan

Nå. Nu til det, som det her indlæg, skal handle. 10 ting som du skal huske før du tager til Japan. Og et enkelt ting, punkt nummer 1, som du skal købe imens du er derhenne. Det er en lille ting, som du skal have i tankerne imens du pakker det tøj, som du skal have med i kufferten. Læs med!

Læs også: 20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked

De famøse varmepuder som jeg havde kufferten fuld af

Varmepuder

Jeg havde sådan glædet mig til at prøve de her varmepuder men (og man skal selvfølgelig ikke brokke sig for meget over det her) så havde vi ikke nogen dage, som har helt kolde. Jeg har dog købt et KÆMPE lager med hjem, så jeg kan bruge dem, når det bliver koldt herhjemme.

Ok. Hvad er det så? I alle butikker så man kan købe de her små puder som klæber. De er engangsbrug – og når man pakker dem ud, så begynder de at varme ligeså snart de får luft og når man begynder at rode med dem. De bliver meget varme! Fidusen er så at man kan klæbe dem på mit tøj eller på indersiden af jakken, et par steder på kroppen, og så kan man holde sig varm i 6-8 timer. Så smart, især hvis man er turist, og er udenfor hele dagen. Nogle af dem kan genbruges og andre er uden klister, så man kan have dem i lommen og have lune fingre.

Pocket wifi

Good luck med at komme rundt uden internet. Jeg ved ikke hvordan det lykkedes os at finde hen til vores AIRBNB (ps. tjek lige denne bolig, som vi boede i da vi var i Los Angeles) første gang vi var i Japan, men det kunne vi åbenbart. Vores AIRBNB dengang havde en pocket wifi til os når vi ankom til boligen, så vi blev nødt til at klare os derhen uden. Not easy! 

Nå men altså. Denne gang, sørgede vi booke det hjemmefra, så det lå klart til os i lufthavnen. Vi brugte denne hjemmeside. Der var en god guide til hvor vi skulle hente den – med billeder og det hele – og vi fandt vores internet uden problemer. Da vi rejste hjem, så var der også en NEM guide til aflevering, det kunne vi gøre imens vi tjekkede ind, og da vi landede i Danmark, så havde vi allerede fået en mail om de havde modtaget vores pocket wi-fi. Det var så nemt at bruge og så billigt!

Google Maps

Ja, du kender sikkert Google Maps, men under denne tur, så lærte vi en ny funktion at kende. Når du ligger hjemme i Danmark inden turen, eller imens du ligger og stener på dit hotelværelse, inden du skal ud, så kan du bruge. Det er funktion, hvor du kan plotte ting ind i et kort (kaffebarer, ting du vil se, shopping, the works) og så kan du tage telefonen frem, hver gang du er i et nyt område og så viser den alle de steder du gerne vil se.

Du kan selvfølgelig bare gemme adresserne på de ting, som du gerne vil se og så gå derhen – men vi kunne godt lidt at besøge et område og så bare gå rundt – og støde på de ting, som vi havde gemt på vores kort.

Læs også: Rejseguide til Kyoto (sådan skal du tilbringe en dag i den smukke kejserby)

Seje youtubere

Der bliver set mange rejseguides på Youtube inden vi rejser og de her er mine favoritter. Find dem på youtube her: Mike Chen i Japan, Paolo from Tokyo og Kim Dao. Elsker at se videoguides, da de kan køre i baggrunden, imens man laver noget andet, og så kan man stoppe når de fortæller noget interessant.

Ninja Food Tours

Reklame | Da vi havde været i Tokyo i en dag, så tog vi på en food tour, så vi kunne lære byen at kende. Vi havde selvfølgelig allerede været i Tokyo et par år tidligere, men vi ville gerne opleve de japanske izakaya’er (izakaya er barer som serverer mad) som vi ikke rigtigt gjorde os i sidst. Vi bookede hjemmefra på deres hjemmeside og det hele spillede bare – både med booking, da vi skulle mødes med guiden og så var det bare en god tour. Vi fik set en masse områder, som vi ikke kendte og så blev vi mætte.

Da touren var færdig tog vi ud for at drikke flere øl med en australsk gut, som rejste alene, da han lige var blevet skilt. Et nygift indisk par, som var stenrige og som havde nogle meget underlige meninger om alt. Og. Et amerikansk par som grinede af alt. Det var en spøjs gruppe mennesker, men det er en spændende måde at møde mennesker, som man normalt ikke ville støde på!

Suica Kort

Når man er i Japan, og især i Tokyo, så kan man ikke rigtigt komme rundt uden at bruge deres offentlige transport. Det er dog helt i orden, da det hele bare fungerer – og så er det rent, sikkert og pænt. Åh, det er bare dejligt, at de har styr på de ting! Anywho, skal du køre med offentlig transport, så skal du have et suica kort (der er også andre lignende kort, men vi brugte suica) som deres rejsekort. Det er nemt at bruge og tanke op – og så er hver strækning billigere når du bruger det. Det koster 500 yen at oprette og så fylder du bare på løbende. De 500 får du tilbage når du returnerer kortet på en JR station.

Læs også: Opskrift på lyn (20 min) wok, kage med THE WORKS og lidt om… Becel

Aflevering af Suica kort

Underligt hack når det kommer til aflevering af Suica. Når du skal hjem, så kan du aflevere dit kort i lufthavnen. Vi fløj fra Haneda lufthavn, så skal ikke sige om det også er muligt i Narita. Når man opretter kortet, så koster 500 yen, som man får tilbage, når man returnerer det. Det koster dog  220 yen i administrations gebyr – men – koster det kun, hvis det beløb du har tilbage på kortet, som overstiger de 220 yen. Det vil sige, at hvis du har 300 yen tilbage på dit kort, så får du kun 610 yen tilbage (300-220 + de 500) så kan du ligeså godt tømme det inden du afleverer det.

Heldigvis, så kan kortet bruges en lille butik tæt på stedet hvor du afleverer kortet. Der man kan bruge sine sidste yen på snacks, souvenirs og drikkevarer. Det er ikke verdens højeste beløb det drejer sig om, men jeg vil hellere betale for snacks og souvenirs i stedet for på et gebyr. Det var forresten hende bag skranken på suica kontoret, som fortalte os om ‘hacket’.

Pose til skrald

Ja, det er en god ide at finde små poser, som du kan opbevare dit ‘skrald’ i, når du går rundt i Japan’s gader. Der er ikke mange skraldespande og det er normalt at man slæber rundt på dit indtil man kommer hjem. Det lyder underligt, men der er så rent over det hele, og jeg elsker det.

Pakke- og huskeliste til Japan

Det var min pakke- og huskeliste til Japan. Vi ses ovre på Instagram, hvor jeg har delt en masse highlights fra Osaka, Kyoto og Tokyo på forsiden af min Instagram. Jeg kommer til at dele endnu flere guides til det fantastiske land, men indtil da, så kan du læse de her indlæg:

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

12 Comments
 1. Tak for de gode råd til Japan :)
  Jeg skal dertil med min søster på søndag – og NØJ, jeg glæder mig.
  Der er ikke noget link ved pocket wifi. Hvilket firma brugte I?
  x Emilie

  1. Ah, det kan jeg da godt se! Det er tilføjet nu. Det var så nemt at hente og finde i lufthavnen (i hvert fald i Haneda)
   GOD TUR JEG ER MEGET JELLY!!!

   Tjek evt. mine highlights, hvor jeg er delt en MASSE fra Japan.

 2. Gode Japanguides!

  Er ved at planlægge mit allerførste beg i Japan og vi begynder i Tokyo. Har du tip til hotel/Airbnb eller hvilke områder, der er gode at bo i?

  Vi er et par, der rejser alene og har ca. 10 overnatninger i Tokyo :)

  Kh

 3. Det er nogle virkelig fine guides, du har lavet :)
  Jeg drømmer meget om at søge orlov fra mit arbejde og tage alene en måned til Japan – ved ikke om det er for crazy at gøre det alene, men noget i mig har brug for at bryde ud af hverdagen og gøre noget godt for mig selv. Med dine erfaringer med Japan, vil du så mene, det er et land, der er OK at rejse alene i? Jeg tænker at være en del i Tokyo, men også besøge andre destinationer i landet.

  1. Yay Katrine! Skønt at høre! Hvis jeg skulle rejse alene, så kunne det godt være Japan. Det er det sikreste land at besøge (der er ingen farlige bydele der eller andet) men jeg synes, at det kan være et svært folkefærd at ‘komme ind på’ da de er meget lukkede. Det er det eneste som jeg synes at Japan mangler. Der er ikke noget smalltalk eller andet :) Heldigvis så har vi SoMe, så det er ‘nemmere’ at komme i dialog med ligesindede i hele verdenen, hvis det giver mening. God tur når du kommer så langt!

 4. TAK for svar, Michelle :) Jeg er stadig i tænkeboks omkring det – jeg må se, hvad det ender med!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.