Virkelig intim og frisk frokost på Tsukiji fiskemarked (en Tokyo anbefaling)

Kender du Tsukiji fiskemarked? Det kommer du til nu! Endnu engang, så hej fra Shinjuku og vores lille lejlighed! Hermed det allerførste rigtige indlæg i min kommende serie om verdens største (og sejeste by) Tokyo. Jeg tænker lidt, at jeg vil dele et par anbefalinger til byen løbende. Imens Andreas snorkbobler ved siden af mig. Når vi så er hjemme igen, vil jeg lave en STOR guide, hvor jeg samler alle de her indlæg fra byen, samt et par anbefalinger, som ikke får et helt indlæg dedikeret til sig. Der kommer nok til at blive meget Tokyo-agtigt herinde det næste stykke tid. Jeg håber dog at du vil læse med alligevel! men jeg synes alligevel, at I skal læse med!

Hvor skal man spise på Tsukiji fiskemarked?

Første sted, som jeg vil anbefale og dele en røvfuld billeder fra er Shou. Det er en sushi-restaurant på det berømte Tsukiji fiskemarked i Tokyo. Vi ville have spist et andet sted, men der var 5 (!) timers kø, så det nægtede jeg, og vi tog nabo-restauranten, hvor der stadig var kø, men som vi kom ind på efter en lille halv time.

Læs også: Her skal du drikke god kaffe i Tokyo (og kigge på hipsters)


Tsukiji fiskemarkedTsukiji fiskemarkedTsukiji fiskemarkedTsukiji fiskemarked

Tsukiji fiskemarked

Jeg er ikke verdens bedste til at spise sushi, skal jeg lige skynde mig at sige. Altså. Jeg elsker sushi, men jeg er mest på rullerne. Da Andreas så ville have mig med ind på en af de mange intime sushi restauranter, så var jeg faktisk ret nervøs. Mange af sushi-restauranterne på Tsukiji markedet er nemlig så små, at man skal krybe sig henad væggene for at komme hen på sin plads. Der er kun meget få stole (der var otte på den vi var på. Og så spiser man lige foran sin kok, som klargør en ny servering sushi imens man spiser det, som han lige har serveret for en. Meget nervepirrende!

Sushi frygt

Heldigvis var vores kok så sød, så min frygt for at spise foran kokken forsvandt ligeså snart vi satte og ned og fik en øl serveret. Sushien var vildt god og helt vildt frisk. Jeg havde ikke nogen problemer med at spise de store stykker sushi i én mundfuld. Jeg plejer at bide dem over. Big no-no at bide dem over, jeg ved det, men det er åbenbart ikke et problem for mig, at spise stykkerne i én bid når fisken er så frisk og mør. Mums!

Læs også: Her skal du drikke god kaffe i Tokyo (og kigge på hipsters)

En af de mange køer til de forskellige sushi-restauranter. Denne gik endda hele vejen rundt om hjørnet og ud på vejen.

Fine, billige skåle og tallerkner på markedet.


Grillede kammuslinger med søpindsvin, anyone? 

Vi måtte slippe 200 kr. hver inkl. øl, så prisen er helt i orden, selvom det var en lidt dyrere frokost end vi plejer at vælge her i Tokyo. Det var en stor, STOR oplevelse. Før vi vidste af det, så stod vi ude på gaden igen. Det gik hurtigt, men vi var mætte og glade!

Sjove boder, masser af fisk og mærkelig mad i massevis! Tsukiji fiskemarkedet skal simpelthen besøges, hvis du nogensinde er i Tokyo. Der er mange, som også besøger tun auktionen som foregår virkelig tidligt morgenen. Som i klokken 3 om natten. Men vi valgte at droppe den og jeg synes helt sikkert at markedet er et besøg værd – også selvom man dropper auktionen. Tokyo er virkelig et mekka, hvis man elsker mad ligeså meget som vi gør!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

2 Comments
  1. Glæder mig SÅ meget til at følge med her. Min kæreste og jeg skal tre uger til Japan til sommer, og vi er allerede så småt begyndt at se på overnatning i Tokyo. Men holy shit, det er uoverskueligt. Har efterhånden læst mig frem til, at Shinjuku er the place to stay. Det koster så også kassen. Lejer i via Airbnb? Håber, du laver en lille guide med jeres erfaringer og diverse tips – markedet lyder i hvert fald som et hit! :)

    1. Ej, det er jeg glad for at høre!, og fedt med turen til Japan! Glæd jer!

      Ja, det er dyrt at bo på hotel og du får nærmest ingen plads for pengene – så ja, vi har nemlig valgt Airbnb, da det nærmest var det eneste som kunne svare sig. Jeg laver et indlæg om det hele når jeg er tilbage :)

      Er vild med at bo i Shinjuku, så det kan helt sikkert anbefales :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.