Den ultimative spiseguide til Budapest (her kan du få god mad i Budapest)

Det lyder måske vildt at kalde noget for ‘ultimativt’ men vi tilbragte 7 hele dage i Budapest og det bliver altså til rigtigt mange måltider. På denne ferie, besluttede vi os for at slappe helt af, bruge tid på at finde alle de bedste spisesteder i byen og sove længe. Alle vigtige ting når man skal lave en spiseguide til Budapest!

Spiseguide til Budapest

Det er noget som vi slet ikke plejer at gøre når vi er på storbyferie i Europa – der handler det nemlig om at stå tidligt op, se så mange seværdigheder som muligt og få gået byen tyndt. Vi fik også gået byen tyndt denne gang men hold nu kæft, hvor har vi spist meget god mad imens. Læs med:

Læs også: Det bedste hotel i Chania – hvis I nogensinde skal til Kreta så skal I altså bo her

Den ultimative (mad) guide til Budapest 17Guide til Budapest

Mazel Tov

Adresse: Akácfa u. 47

Det her er et virkeligt populært sted, som alle rejseguides til Budapest anbefaler – og det er også ganske forståeligt for maden er god og det er prisen også. Jeg vil dog vove at påstå, at det er de fandens lækre lokaler og skønne stemning, som trækker folk til –  det er nemligt et virkeligt smukt sted at tilbringe sin aften! Lyskæder i loftet, musik og en skøn stemning. Yes!

Læs også: God ramen i København (få skøn japansk ramen lige midt i København)

Den ultimative (mad) guide til Budapest 3 Den ultimative (mad) guide til Budapest 1

Hummus Bar

Adresse:Október 6. u. 19 (findes flere steder i byen)

Vi hoppede af flyveren og tog direkte herhen. Jeg havde sgu savnet min hummus! Det er, som navnet antyder, en hummus bar hvor de serverer den bedste hummus og en masse forskelligt tilbehør til – det skal simpelthen bare prøves hvis man er Budapest. Det er billigt og er virkeligt god mad.

Læs også: En rejseguide til Manila (en af mine yndlingsbyer)

Den ultimative (mad) guide til Budapest 6

Guide til Budapest 5

Den ultimative (mad) guide til Budapest 10

Costes Downtown

Adresse: Vigyázó Ferenc u. 5

En morgen faldt jeg over dette sted på min computer. Det er en nyere restaurant, så der var ikke skrevet om den særligt mange steder, men de som havde skrevet om den, havde kun gode ting at sige. Prisen var dyrere end de fleste steder vi havde besøgt tidligere men menuen så bare virkeligt god ud, så det ville jeg altså bare prøve.

Vi prøvede så at kigge forbi samme dag (uden at booke bord) og vi fik en plads med det samme – hvilket så skulle vise sig at være den bedste beslutning længe! Imens vi spiste, så snakkede vi kort om det mon var en Michelin restaurant og det var det sgu. Costes havde lige fået stjernen ugen før, så jeg mistænker lidt at det var derfor det ikke stod på deres hjemmeside endnu. Det var en fantastisk frokost med en fantastisk service! Vi kom af med 260 kr. hver for en 3-retters Michelin frokost med vin og kaffe.

Læs også: En rejseguide til Milano – det skal du opleve, her skal du bo og her skal du spise

Den ultimative (mad) guide til Budapest 2 Den ultimative (mad) guide til Budapest 4

Espresso Embassy

Adresse: Arany János u. 15

Her var vi forbi flere gange for at drikke kaffe. God stemning, god wi-fi (jo, det er også vigtigt) og bare en virkeligt god kop kaffe. Det var lidt ligesom at være på en populær cafe i København eller på La Cabra i Aarhus og er helt sikkert et besøg værd.

Læs også: Godt hotel i Los Angeles – en anderledes måde at overnatte i LA

Den ultimative (mad) guide til Budapest 15 Den ultimative (mad) guide til Budapest 16

Tuk Tuk Bar

Adresse: Paulay Ede u. 31

Her fik jeg de bedste cocktails, som jeg nogensinde har smagt. Som i nogensinde. Andreas fandt denne lille perle (hvor jeg selvfølgelig har glemt at tage billeder af indretningen) og det var simpelthen det mest gennemførste sted jeg længe har set. Røde vægge, originale, asiatiske billeder på væggene, en anderledes indretning og nærmest den bedste service i Budapest. Cocktails her koster 1400 forint (ca. 30 kr.) hvilket er en fantatisk pris for de drinks. Prøv det!

Læs også: Rejseguide til Berlin (her skal du spise, bo på hotel og hænge ud)

Den ultimative (mad) guide til Budapest 5Guide til Budapest 4

Vapiano

Adresse: Váci út 1-3 (findes flere steder i byen)

Når det skal være nemt, så ender vi altid på Vapiano. Det italienske/tyske fastfood kæde findes i de fleste europæiske storbyer og smager virkeligt godt. Når man først har været på Vapiano, så vender man altid tilbage – og det er i alle byer den ligger i. Deres carbonara er for vild, forresten!

Læs også: Godt hotel i Los Angeles – en anderledes måde at overnatte i LA

Den ultimative (mad) guide til Budapest 7 Den ultimative (mad) guide til Budapest 8

Ramenka

Adresse: Kazinczy u. 9

Omg, det her skete og jeg faldt nærmest bagover. Stedet lå i et fedt kvarter, alle gæsterne derinde var sådan nogle ægte hipster-typer (som man ikke kunne lade være med at grine lidt af), maden var fantastisk og det var bare en stor oplevelse. Jeg skulle bare have ramen i Budapest og det her levede fuldt op til mine forventninger. Kæmpe anbefaling herfra!

Læs også: En guide til Falkenberg i Sverige – her skal du bo, shoppe amok og spise (burgere)

Den ultimative (mad) guide til Budapest 12 Den ultimative (mad) guide til Budapest 11

The Box Donut

Adresse: Teréz krt. 62

Lidt sjovt sted, som vi boede lige ved siden af. Jeg skulle selvfølgelig lige prøve dem inden vi skulle hjem (nu hvor jeg var gået forbi så mange gange) og jeg var lidt træt af at jeg ikke kiggede forbi noget før. Normalt bliver jeg træt af donuts efter to bidder men de her smagte virkelig godt – og så kunne man få noget af det bedste kaffe derinde, også.

Læs også: AirBnb i Los Angeles – sådan finder du den perfekte feriebolig

Den ultimative (mad) guide til Budapest 18 Den ultimative (mad) guide til Budapest 13

Budapest Bisztró

Adresse: Vécsey u. 3

Leder I efter et godt morgenmads sted, så kan jeg anbefale Budapest Bisztró, som ligger i en hyggelig gade, tæt på parlamentet. Der er alverdens slags morgenmad på deres menukort: jeg prøvede en ‘croque madame’ og Andreas fik en english breakfast’ som begge var gode. Der er også god kaffe og friskpresset grapefrugtsjuice til ingen penge.

Læs også: En rejseguide til Manila (en af mine yndlingsbyer)

Den ultimative (mad) guide til Budapest 9Guide til Budapest 2Den ultimative (mad) guide til Budapest 14 Guide til Budapest 3

Det Jødiske kvarter

Alle billederne her er fra det jødiske kvarter, som er en af mine favorit områder i byen. Der er masser af spise-steder, seværdigheder, vi stødte på et street food marked, en (pisse sej) arkade hal, der er gode ruin barer og generelt, så er det bare et meget ungt kvarter, som er spændende at gå rundt i.

Det var mit bud på en spiseguide til Budapest. Puh, det blev en lang liste. Jeg håber, at I kunne bruge den til noget og mange tak til jer, som kom med nogle seje anbefalinger. Både nu her og sidste gang vi skulle afsted!

16 Comments
 1. Jeg skal til Budapest til sommer med min kæreste, så den her guide kommer på et belejligt tidspunkt! Tak :)

  1. Yay, det er jeg SÅ glad for at høre. Det er en skøn by :)

 2. Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg skal til Budapest til August – var der mon nogle steder, hvor de også serverede vegetarmad?

  Prøv forresten pastaen med grøn pesto på Vapiano – MUMS! :)

  1. Ih, jeg kiggede faktisk ikke efter vegetar-mad men det slår mig heller ikke som en vegetar-by, ligesom Berlin er :)

   1. ELLER VENT, på Hummus bar er der jo vildt mange vegetariske valg – hummus, salat, falafel osv. Det er mega godt, så lov mig at I prøver det ;)

 3. Mega god guide med gode billeder. 1000 tak for det! (:

 4. Åh, nu får jeg lyst at tage tilbage igen, selvom jeg lige var afsted! Skønne steder du fundet :)

  1. Tak! Var inde og lure på din blog for at finde alle de goder steder. Så mange tak for det! :)

   Mangler du rejsemakker engang, så skriv ;)

 5. Hvor lyder det bare skønt med 7 dage i Budapest! Vi var der en forlænget weekend og nød det i fulde drag. Den by har så meget at byde på.

  Vi var også meget glade for Mazel Tov og så kan vi anbefale cafe A la Maison Grand, der nok var en af vores favoritter som morgenmad. Et hyggeligt sted, hvor vi sad udenfor. Vi vil helt sikkert afprøve nogle af dine forslag, næste gang turen går til Budapest.

  Vh Christina
  Rejsestien

 6. Super fin guide. Var der selv sidste år med en kammerat, hvor vi spiste på en fin michelin restaurant, og endda til billige penge. Den by kan klart anbefales Nu får jeg lyst til at tage afsted til sommer igen :-) Til de mere klimabevidste kan man også rejse dermed med tog:-)

  Thomas – https://interrailguide.dk/

 7. Tak for det! Phew, hvor langt tid tager det med tog?
  Og er det en ‘sikker’ tur?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.