Den idiotsikre måde at lave fried rice (som er den lækreste måde at bruge de fleste rester)

Opskrift på fried rice. Det her er egentlig en basis opskrift. Sådan er de fleste af mine opskrifter nu hvor jeg tænker over det. Mine opskrifter er et godt udgangspunkt. Jeg er stor fortaler (who isn’t, but you know what I mean…) for at få tømt køleskabet og fryseren flere gange om ugen. Denne opskrift delte jeg i mine stories i går og jeg tænkte ikke, at jeg ville dele den herinde også, da den ikke var sådan helt køn. Ikke at opskrifter skal være kønne. Men! Min indbakke blev lagt ned, så hermed opskriften.

Opskrift på fried rice

Der er smør i denne opskrift. Jeps du læste helt rigtigt. Der er smør i. Kun en lille smule, holy moly, det gør bare så meget godt for denne ret! Dengang jeg begynde at lave fried rice, så brugte jeg ikke smør, men efter et par ture til USA (hvor jeg spiste på Benihana, altså THIS PLACE og fik fried rice med smør) så begyndte jeg at bruge det og uhm, det gør en kæmpe forskel. Ville blot lige nævne det. Jeg synes det er et vigtigt trin. Ligesom sesamolien er vigtig! Opskriften er til to personer, men alt kan flekses. Brug den mængde du har. Den allervigtigste ting er soja- og sesamolieblandingen, i min optik.

Læs også: 15 ting som du også kan gøre for at spare lidt i hverdagen)

Opskrift på fried rice

Opskrift på fried rice

Opskrift på fried rice

Du skal bruge:

300 g kogt ris (koldt eller fra dagen før)
1 håndfuld rejer
1/2 broccolihoved, i fine buketter
1 alm. løg, i grove skiver
1 fed hvidløg, finthakket
2 æg, rørt sammen
1 spsk sesamolie
1/2 spsk revet ingefær
1 spsk god soja
1 spsk smør
Olie

Sådan gør du:

Kom lidt smagsneutral olie på en stor pande og varm op. Rør æggene sammen i en lille skål og hæld over den varme pande eller wok. Lav en lille omelet som holder formen. Rør ikke rundt og vend den én gang. Tag omeletten af varmen efter et par minutter. Du kan ‘ødelægge’ den i panden eller på en tallerken. Jeg kan godt lide at ødelægge den i firkanter på en tallerken, da jeg er mere sikker på at få store, mundrette stykker. Hold panden varm og kom broccoli, løg og hvidløg i. Steg hårdt i et minut eller to, imens du rører rundt. Kom rejer i og rør det godt rundt igen.

Kom risene i samme pande. Brug din spatel eller hvad du bruger til at bryde risen, som godt kan klumpe sammen efter at have været på køl. Imens det hygger i panden blander du sesamolie, revet ingefær og soja i en lille skål. Når du føler at risene er brudt helt op (de må gerne nå at blive lidt crispy på den ene side) så hælder du sojablandingen i. Rør godt rundt. Kom smørklatten i. Rør rundt igen. Server med det samme.

Læs også: 5 gode genbrugsbutikker i Aarhus (hvor jeg har haft held til at finde gode sager)

Opskrift på fried rice

Hermed min opskrift på fried rice. Kunne du følge med? Det kan virke indviklet, men ligeså snart du har de forskellige trin nede, så bliver det simpelthen så nemt at bikse en lækker og fyldig ret sammen. Koriander forresten udsolgt for tiden. Why? Jeg ville spise retten her med koriander, men det var umuligt at få. Jeg har lavet min egen chilisauce, som er så god at hælde over, men den opskrift må du få en anden god gang. Bon appetit!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Welcome to my humble abode and little part of the internet where I write about making a career in blogging, great food and travels.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.