Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)

Den bedste dyppelse til friske forårsruller. Ja tak! Dyppelse og saucer er mit liv. Er det ikke til stede på min tallerken, så synes jeg sgu, at det er lidt kedeligt. Kan du følge mig? Anyway. Det her indlæg har jeg haft liggende alt for længe, så jeg tænkte, at det var på tide at jeg delte det. Først og fremmest. Jeg kan ikke tage æren for denne opskrift. Det var en opskrift, som Andreas og jeg, lærte på et (mega sejt) madlavningkursus in the middle of nowhere, da vi var i Vietnam forrige år.

Den bedste dyppelse til friske forårsruller

Jeg skal også lige nævne chilien i denne opskrift. Der er meget chili i skålen på mit billede, men det er fordi, at jeg købte den i et dansk supermarked. Den smagte ikke af så meget. Normalt så bruger jeg bird’s eye chili, som jeg køber i asiatiske supermarkeder. Når jeg bruger den, så skal jeg kun 1/4 før jeg brænder tungen af mig selv. Så prøv dig frem med din chili!

Læs også: De 5 bedste podcasts som jeg har hørt i 2020

Den bedste dyppelse til friske forårsruller
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham) 2
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham) 4

Min version af Nuoc Cham

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min

Ingredienser

  • 3 spsk limesaft
  • 2 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1/2 rød chili (finthakket)
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 dl vand

Tilberedelse

  • Bland alle ingredienser sammen i en skål.
  • Smag til med fiskesauce.

Kom alle ingredienser i en skål og bland godt sammen. That’s the recipe. Smag til med lime og fiskesauce. Dyppelsen kan holde sig en lille uges tid i et køleskab. Den smager fantastisk med friske forårsruller. Den smager også godt sammen med denne peanutsauce: Opskrift på asiatisk peanutsauce (som kan spises til ALT).

Hvad kan jeg bruge nuoc cham til?

2 gange dyppelse til dine friske ruller? Yes please! Den smager også godt sammen med denne smukke og ret fantastiske opskrift: Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS). Til den opskrift, havde jeg brugt en anden chili, så der er meget mindre i, som du kan se på billederne i det indlæg.

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Seværdigheder i Tokyo (5 ting du SKAL opleve)
20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)
De 7 bedste true crime podcasts (der er så meget mere end SERIAL)
De 10 bedste film på Netflix (ifølge mig of course)
Opskrift på nem ketchup med friske tomater og masser af krydderier og spiciness
En huskeliste til Japan (de 8 ting du skal vide)
Den bedste erstatning for kokosmælk *ikke flere dåser*