Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)

Den bedste dyppelse til friske forårsruller. Ja tak! Dyppelse og saucer er mit liv. Er det ikke til stede på min tallerken, så synes jeg sgu, at det er lidt kedeligt. Kan du følge mig? Anyway. Det her indlæg har jeg haft liggende alt for længe, så jeg tænkte, at det var på tide at jeg delte det. Først og fremmest. Jeg kan ikke tage æren for denne opskrift. Det var en opskrift, som Andreas og jeg, lærte på et (mega sejt) madlavningkursus in the middle of nowhere, da vi var i Vietnam forrige år.

Den bedste dyppelse til friske forårsruller

Jeg skal også lige nævne chilien i denne opskrift. Der er meget chili i skålen på mit billede, men det er fordi, at jeg købte den i et dansk supermarked. Den smagte ikke af så meget. Normalt så bruger jeg bird’s eye chili, som jeg køber i asiatiske supermarkeder. Når jeg bruger den, så skal jeg kun 1/4 før jeg brænder tungen af mig selv. Så prøv dig frem med din chili!

Læs også: De 5 bedste podcasts som du SKAL høre

Den bedste dyppelse til friske forårsruller
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham) 2
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham) 4

Min version af Nuoc Cham

Ingen stemmer endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min

Ingredienser

  • 3 spsk limesaft
  • 2 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1/2 rød chili (finthakket)
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 dl vand

Tilberedelse

  • Bland alle ingredienser sammen i en skål.
  • Smag til med fiskesauce.

Kom alle ingredienser i en skål og bland godt sammen. That’s the recipe. Smag til med lime og fiskesauce. Dyppelsen kan holde sig en lille uges tid i et køleskab. Den smager fantastisk med friske forårsruller. Den smager også godt sammen med denne peanutsauce: Opskrift på asiatisk peanutsauce (som kan spises til ALT).

Hvad kan jeg bruge nuoc cham til?

2 gange dyppelse til dine friske ruller? Yes please! Den smager også godt sammen med denne smukke og ret fantastiske opskrift: Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS). Til den opskrift, havde jeg brugt en anden chili, så der er meget mindre i, som du kan se på billederne i det indlæg.

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish)
Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)
Nem iskaffe med kondenseret mælk
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering)
50% færdigbagt (og en lille life update)
Hele vores flytteproces (salg af ejerlejlighed) del 1
Opskrift med østerssauce ( feat. *meatballs* og champignon)
9 gode loppemarkeder i Aarhus (og omegn)