Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)

Den bedste dyppelse til friske forårsruller. Ja tak! Dyppelse og saucer er mit liv. Er det ikke til stede på min tallerken, så synes jeg sgu, at det er lidt kedeligt. Kan du følge mig? Anyway. Det her indlæg har jeg haft liggende alt for længe, så jeg tænkte, at det var på tide at jeg delte det. Først og fremmest. Jeg kan ikke tage æren for denne opskrift. Det var en opskrift, som Andreas og jeg, lærte på et (mega sejt) madlavningkursus in the middle of nowhere, da vi var i Vietnam forrige år.

Den bedste dyppelse til friske forårsruller

Jeg skal også lige nævne chilien i denne opskrift. Der er meget chili i skålen på mit billede, men det er fordi, at jeg købte den i et dansk supermarked. Den smagte ikke af så meget. Normalt så bruger jeg bird’s eye chili, som jeg køber i asiatiske supermarkeder. Når jeg bruger den, så skal jeg kun 1/4 før jeg brænder tungen af mig selv. Så prøv dig frem med din chili!

Læs også: De 5 bedste podcasts som jeg har hørt i 2020 (uhyggelige, varme og svære at slukke for)

Min version af Nuoc Cham. Du skal bruge:

3 spsk limesaft
2 spsk sukker
1 fed hvidløg, finthakket
1/2 rød chili, finthakket
2 spsk fishsauce
1 dl vand

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser i en skål og bland godt sammen. Smag til med lime og fiskesauce. Dyppelsen kan holde sig en lille uges tid i et køleskab. Den smager fantastisk med friske forårsruller. Den smager også godt sammen med denne peanutsauce: Opskrift på asiatisk peanutsauce (som kan spises til ALT). 2 gange dyppelse til dine friske ruller? Yes please! Den smager også godt sammen med denne smukke og ret fantastiske opskrift: Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS). Til den opskrift, havde jeg brugt en anden chili, så der er meget mindre i, som du kan se på billeder.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Welcome to my humble abode and little part of the internet where I write about making a career in blogging, great food and travels.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.