De 20 bedste serier på Netflix (min guide til gode serier i 2020)

De 20 bedste serier på Netflix. Opdateret 2020. Jeg elsker serier og jeg ser helt sikkert alt for mange af dem, men jeg elsker at fordybe mig i en ny serie. Hey, Netflix, skal vi ikke lave et samarbejde næste år? Jeg ville simpelthen være den perfekte ambassadør! First og all. Jeg synes ikke, at jeg behøver at nævne Modern Family, How I Met Your Mother og Family Guy, da de er must watches (synes jeg) men måske der er nogle på listen nedenfor, som du ikke kender.

De 20 bedste serier på Netflix

Anywho. Nedenfor har jeg samlet nogle af de allerbedste serier på Netflix. De kommer i en random rækkefølge og listen bliver hele tiden opdateret, så husk endelig at gemme den. Måske du selv har et tip til en god serie? Så let me know! Jeg er altid på jagt.

1. The Haunting of Hill House

Denne serie blæste mig bagover og jeg ville sådan ønske, at jeg kunne se den igen! Uden at vide hvad jeg gik ind til. Det er en ret ny gyserserie, men den indeholder meget mere end bare gys. Serien handler om fem søskende, som tilbragte en sommer i det nu berømte Hill House og som nu døjer med hver deres pga. den sommer. Som voksne, bliver de så genforenet, da den yngste af de fem begår selvmord og så… sker der en masse! Den er så god, så uhyggelig og så smuk. Den skal ses! Også selvom man ikke er til gys.

Sæson 2 er ligeså god. Den er ikke ligeså uhyggelig, hvilket passer mig helt fint, men den er pokkers smuk. Og vi bingede den på weekend.

2. American Horror Story

Serien skifter historie (men beholder mange af skuespillerne) hver sæson, så det er svært at fortælle hvad den egentligt handler om. Sæsonerne hedder Murder House, Asylum, Coven, Freak Show og Hotel og handler om de personer, som befinder sig i de forskellige univers.

Første gang vi afsluttede en sæson og startede på en ny, så kunne vi slet ikke finde ud af hvorfor det var et nyt sted og en ny historie der startede. Vi fandt så ud af at det bare er sådan at American Horror Story er og det er faktisk ret fedt. Så kan man nemlig bare se den sæson, som man synes lyder spændende og springe en anden over. Elsker denne serie og jeg er dårlig til at forklare hvad den handler om, men den skal altså bare ses! Den er uhyggelig, men ikke ALT for uhyggelig.

3. Black Mirror

Elsker, elsker elsker denne serie og det er klart en af de bedste serier på Netflix. Ingen tvivl der. Hvis I ikke kender Black Mirror, så det er ‘teknologi’ serie – og handler om de fordele og ulemper der kan være ved vores brug af teknologi. Alle afsnit står alene så historierne er helt forskellige, men alle afsnit giver stof til eftertanke. A must watch! 

Der er netop landet en ny sæson på Netflix. Andreas og jeg har naturligvis allerede set første afsnit og ugh, det var et fantastisk afsnit. Watch this show and we can be friends! 

4. Big Mouth

Klart en de bedste serier på Netflix. Hands down. En voksen animationsserie. Jeg er normalt ikke til animerede serier, men jeg gav den et skud forleden. Det var efter utallige anbefalinger og jeg blev heldigvis ikke skuffet! Serien handler om en gruppe børn i 7. klasse, som enten er, eller er på tærsklen af puberteten. I serien kommer man igennem alt, som har med puberteten at gøre og det er sjovt! Den er på grænsen, der er vildt gode referencer til amerikansk popkultur og så er den… smuk. På en skør måde.

5. Chefs Table

I Netflix’s egen serie, Chef’s Table, følger man en kendt kok i hvert afsnit. Det lyder måske umiddelbart ikke som noget man skal se (hvis man ikke er foodie) men det er så godt! De har fundet nogle seje og innovative restauranter, hvor det er spændende at følge deres daglige gang og vejen dertil. Det er en pokkers smuk serie, men husk at lade være med at se den imens du er sulten! Ellers kan du tjekke alle mine opskrifter ud lige her: et overblik over alle mine (asiatiske) opskrifter.

6. Mindhunter

Lige nu, så er Andreas og jeg, igang med at se Mindhunter – og den er sgu skyld i at vi begge har været røv-trætte hele ugen. Jeg skal nok komme med en ordentlig anmeldelse og anbefaling af serien på et senere tidspunkt, men lige nu, kan jeg bare sige: “Se den!” Opdatering: det her er nok en af de stærkeste serier, som Netflix har lavet. Helt kort, så handler Mindhunter om den unge FBI agent, som skal undersøge forskellige seriemorderes hjerner ved at interviewe og tale med nogle af de mest kendte og notoriske seriemordere 1970’ernes USA.

7. Brooklyn Nine Nine

Denne serie var et sats en sen aften, hvor jeg ikke kunne falde i søvn. Det var måske dumt at gå i gang med den på det tidspunkt, for jeg slugte den og endte med at se alt for mange afsnit den første aften. Serien handler om en politistation i Brooklyn, hvor de forskellige typer, skal forsøge at få det hele til at fungere. Der er nogle virkeligt sjove typer i serien og når man først er kommet ind i serien, så er det svært at slippe den igen. Den er så sjov og så er Andy Samberg jo bare hilarious!

8. Arrested Development

Arrested Development er ikke en ny serie, men når jeg efterspørger jeres tips til serier herinde, så bliver Arrested Development sgu aldrig nævnt og det er synd. Det er hands down en af de bedste og klogeste serier i hele verden – og det var først, da jeg havde set alle sæsoner, at jeg forstod hvor god den egentlig er. Så. Jeg måtte selvfølgelig se den igen, og igen, og igen!

I serien her, så følger vi den rige Bluth familie, som ofte formår at lave alle mulige ballader for sig selv, hvorefter sønnen, Michael, forsøger at rydde op efter dem. Dette er selvfølgelig meget kort fortalt, men serien er genial  – og man skal se den mindst to gange, for at få de fleste detaljer med og for at forstå de gennemarbejdede jokes. Jeg joker altid til Andreas, at hvis jeg møder en person som forstår og elsker Arrested Development ligeså højt som mig selv,  ja, så skal vi altså være venner for ever. De første sæsoner er ‘originale’ og er klart de bedste.

9. New Girl

En nem, skøn komedieserie, hvor man kommer til at holde af personerne i serien. Winston, Schmidt og Nick, får jeg mig til at grine hver gang. Især mærkelige Winston. Han er altså min favorit. I kender sikkert serien allerede. I serien følger vi Jess, som lige er blevet dumpet af sin kæreste. Derfor er hun tvunget til at flytte ind i et bofællesskab med tre vidt forskellige fyre. Another must watch show! Netflix har efterhånden fået alle sæsoner og de er alle sammen vildt gode.

10. Unbreakable Kimmy Schmidt

Det her en af mine yndlingsserier når det skal være nemt, hurtigt og sjovt. Den er lidt ligesom Modern Family. Der er også lidt New Girl over den og så har den også et twist af Arrested Development. Som jo er VERDENS BEDSTE SERIE. Kimmy Schmidt har gemt sig under jorden i 15 år, fordi hun troede at verden var gået under. Nu følger vi så hendes liv, efter hun er kommet op til overfladen igen. Serien er skidesjov og så er jeg bare vild med intro-sangen. Sådan helt vild med intro-sangen, faktisk. For nyligt er der kommet en (interaktiv) film baseret på serien – og den kan jeg også anbefale, hvis du ikke kunne få nok af Kimmy Schmidt universet.

11. Master of None

Det her er også en god Netflix serie, hvor komikeren Aziz Ansari spiller skuespilleren Dev, som bor I New York. Man følger hans liv og jagten på kærligheden i en række hverdagssituationer og serien er meget meget nede på jorden, hvilket jeg godt kan lide. Jeg læste en kommentar om serien på Netflix, hvori der stod at: “… det er en serie om millennials af millennials” og det synes jeg bare beskriver serien SÅ godt. Jeg synes også, at er ret sjovt, at hans rigtige forældre er med i serien. De er ikke verdens bedste skuespillere men de er altså bare ret nuttede! Opdatering: sæson 2 er så pokkers god, lidt langsommere og meget smukkere end den første sæson. Den skal ses!

Læs også: De 11 bedste og mest binge worthy podcasts som du SKAL lytte til

Bedste serier på Netflix

12. Stranger Things

Denne serie handler om en lille by, hvor der (deraf navnet) sker mange mærkelige og uforklarlige ting. En dreng forsvunder en sen aften og hans 3 venner, hans halvskøre mor og den fulde politichef sætter jagten ind efter ham – alt imens der sker mere og mere mærkelige ting omkring dem. Og nu vil jeg ikke sige så meget mere, i frygt for at afsløre for meget. Bare se den! Opdatering: sæson 1 var god, men sæson 2 er endnu bedre. Alle kender den. Alle skal se den. Ny opdatering efter sæson 3 er kommet ud: det er lidt samme storyline i sæson 3, men vi slugte den alligevel. Jeg elsker 80’er aesthetics.

13. You

Læste bogen i sin tid, så jeg blev meget glad, da jeg fandt ud af at ‘You’ var tilgængelig på Netflix. ‘Lonely boy’ (ja, det er en Gossip Girl reference, som btw, også ligger på Netflix) bliver forelsket i Beck og langsomt begynder hele hans liv at handle om hende. Han går langt over stregen og han er pisse usympatisk, men det er entertaining nonetheless.

14. Santa Clarita Diet

Jeg havde store ikke forventninger til denne serie med Drew Barrymore i hovedrollen, men Santa Clarita Diet kunne bare et eller andet! Serien handler om en familie i forstæderne, hvor moren (Drew Barrymore) pludselig bliver til en zombie. Vi får ikke forklaret hvorfor, men hun vågner op en morgen, og brækker sig over det hele (som forresten er en sjov og virkelig ulækker scene) og nu er hun så, blevet forvandlet til en slags zombie. Resten af sæsonen følger vi så familien, imens de forsøger at finde en konstant forsyning af menneskekød og samtidig også forsøger at finde en kur, så hun kan blive sig selv igen. Den er sjov, den er (lidt) klam og ret hyggelig.

15. The Good Place

Det her er en god og let serie, som Andreas og jeg kalder for en sove-serie. Det er nemlig en sjov, lille komedie serie, som man kan sætte på, hvis man gerne vil se noget nemt inden man skal sove. The Good Place handler om Eleanor. Hun er en nyligt afdød kvinde fra USA, som vågner op i efterlivet. Hun er endt i ‘the Good Place’ pga. alle de gode gerninger, som hun gjorde dengang hun levede. Der er bare ét lille problem. Hun finder hurtigt ud af at de har blandet hende sammen med en anden Eleanor. Har hun overhovedet lov til at være der, nu? Imens jeg skriver det her, så kan jeg godt høre at det lyder meget dystert. Det er dog en let og hyggelig serie med en masse sjove karakterer.

Opdatering: denne serie er vokset på mig og det er ikke bare en sove serie længere. Den tager ‘dybere’ ting op og får en til at tænke på efterlivet. Hvornår er man god og hvornår er man mindre god? Den er seriøst en af de bedste serier på Netflix. Jeg venter spændt på nyere sæsoner.

16. RuPaul’s Dragrace

Serien som giver mig et smil på læben og som bare gør mig så underligt glad. I det her konkurrence program, så skal drag queens konkurrere med hinanden om at være den bedste til det de gør. Det lyder måske kedeligt og der gik også lidt for langt tid før, at jeg gad at se den, men hold nu op. Hvor jeg blevet vild med den! De er pokkers smukke, det er sjovt og så er serien krydret med gode og politiske budskaber.

17. Random reality serier

Jeg har altid elsket amerikanske realityserier. Jeg tror, at det er pga. mine rejser til USA. Tænder du hotel TV’et i baggrunden, så bliver der banket reality ind i hovedet på dig. Jeg elsker det. Anyway! For nyligt er der landet de ALLERFØRSTE

Du skal se:

18. Riverdale

Serien som jeg elsker og hader. Jeg hader den nok mest. Hø hø. Hate watching is a thing and I can’t stop watching. Jeg har fået anbefalet denne serie, af jer, tusind gange. Og jeg nægtede at se den. Men nu. Ja. Der sidder jeg og venter på nyt afsnit hver torsdag. Det havde jeg alligevel ikke troet! Serien handler om byen Riverdale, hvori der er det HELE… som i, at der er bandekrig, familiedrama, old school stridigheder, alle er sammen med alle og så er der selvfølgelig et overnaturligt twist. Der er det hele, men jeg er hooked på teen serien alligevel. Især de seneste sæsoner er helt over the top og ret latterlige, men jeg kan ikke lade være med at se med alligevel.

19. Dead to me

Helt kort, så handler serien om to kvinder, Jen og Judy, som møder hinanden i en sorggruppe efter begge deres partnere er døde. Jen’s mand blev kørt ned imens han var ude og løbe, imens Judy mistede sin mand pga. et heart attack. De bliver hurtigt veninder men det viser sig hurtigt, at den ene af de to ikke er hvem de udgiver sig for at være. Den har lidt Big Little Lies vibes over sig og cliffhangerne i slutningen af hvert afsnit får en til at afspille næste afsnit med det samme.

Læs også: Liste med farvekoder (som du måske kender fra the ‘gram)

Bedste serier på Netflix

20. Bojack Horseman 

Jep, der er sgu sneget sig endnu en animationsserie ind på listen. Denne gang, er det Netflix serien Bojack Horseman, som jeg havde prøvet på at se 100 gange (sådan føltes det i hvert fald) og som jeg aldrig kom helt i gang med.. until now. Jeg ved ikke hvad den kan, men jeg synes bare, at den er smuk. Det er Gob fra Arrested Development (look above) som liggers stemme til Bojack, så hvorfor jeg var så længe om at komme i gang, aner jeg ikke.

Serien handler om den tidligere sitcom stjerne, Bojack, som forsøger at navigere rundt i tilværelsen som skuespiller i Los Angeles. Han hader sig selv, er halv alkoholiker og selvom man prøver at holde med ham, så bliver man oftest slemt skuffet. Faktisk er serien ret dyster, men jeg elsker den – og den skal ses! Giv den et par afsnit, da den er lidt langsom i optrækket.

Læs også:

De bedste serier på Netflix

Således! Det var mit bud på den de bedste serier på Netflix. Ovre hos Ditte, så kan du også læse en god serieguide. Vi har helt forskellig smag, så hvis min liste ikke lige var hvad du er på jagt, så kan du tjekke hendes guide ud her: Netflix guide: serie anbefalinger.

46 Comments
 1. Elsker når du anbefaler serier, podcasts mv. Kort og præcist.

  Har lige set begge sæsoner fra Happy Valley – det kan virkelig anbefales. Absolut blandt de bedste serier. Der er to sæsoner af 6 afsnit hver.
  Er startet på The Designated Survivor. Den er også ok, men slet ikke på niveau med Happy Valley.

  Ser frem til at følge med i 2017 :-)

  1. Tak Trine! Det er jeg SÅ glad for at høre.
   Happy Valley har jeg ikke set før, men nu er ikke den første der anbefaler den… Den ser bare ikke vildt spændende ud på billederne, der på netflix ;)

  1. Ej, det er jeg SÅ glad for at høre!

 2. Som altid har du utrolig god smag, også når det handler serier ;)

  Jeg har lige set Dear White People og den kan klart anbefales.
  Selvom den handler om et forholdsvis tungt emne, er den let og humoristisk.

 3. Greenleaf er virkelig også et kig værd. Sæson 2 kommer den 28/7 og jeg kan ikke vente!!

 4. God liste – er enig langt hen ad vejen. Er dog faldet af Kimmy Schmidt på seneste sæson, den blev bare mærkelig (efter min mening). Glæd dig til Girlboss – den er god!!!!
  Mht tidsrejser, så bliver du nødt til at få set Dirk Gently’s holistic Detective service – Elijah Wood bliver involveret i mærkelige hændelser, da han møder den skøre “detektiv” Dirk Gently :-)

  1. Ej, Kimmy er stadig så god! :)

   Girlboss var jeg derimod ikke fan af, den var lidt for pæn til mig. Sidste serie kender jeg ikke, så den vil jeg helt sikkert tjekke ud. Tak for tippet!

 5. Hej Michelle, tak for en god stor guide, nu er der lidt at gå i gang med! Må jeg høre hvor du har set slutningen af Pretty Little Liars henne, jeg har både været på det britiske netflix og utallige ulovlige sider uden held haha!

 6. Hvad med The Crown? Den fangede mig mere end jeg havde regnet med og jeg glæder mig allerede til sæson 2 til december :) Og så glæder jeg mig til at høre hvad du synes om Girlboss, personligt synes jeg at historien om Sophia Amoruso er spændende, men hold nu op hvor var serien åndssvag og ligegyldig efter min mening… Og synes heller ikke at jeg kan spotte House of Cards på din liste? ;)

  1. Uh, den tror jeg BARE ikke er mig, men måske en dag, hvor jeg ikke har andet ;)

   Og ja, Girlboss failede for hårdt. Desværre. Hun er sej IRL og bogen kunne jeg godt lide, så det er sgu lidt ærgeligt!

 7. Hold kæft en lorte liste!
  Du som menneske må være definitionen af cancer, siden din lille hjerne kan mene dette seriøst. Føj

 8. God liste men har du overvejet at se Teen Wolf?

  1. Tak og ja! Synes de første sæsoner var virkelig gode men så blev det lidt vildt og underligt :)

 9. Hvad med Riverdale?? Den serie er seriøst Gud allerede efter første afsnit haha

 10. Du er nødt til, at se “how to get away with murder” samt “jane the virgin”! Og kan se at der er nogle der også skriver riverdale, og jeg er SÅ enig! bedste serier virkelig!!

  1. Er man ikke for gammel til Riverdale hvis man er over 25? ;)
   Synes det ligner en teen serie, he he

 11. Jeg har fornylig set pll (pretty little liars) og jeg synes at den er ubeskrivelig god og jeg tror ikke at jeg finder en anden serie der er ligeså god som pll eller bedre end pll på netflix. Men jeg er igang med at se Riverdale og den er også ubeskrivelig god. Så jeg vil anbefale jer til at se dem!!!!

  1. UH, der er mange som mener at Riverdale kan noegt, men ÅH, føler virkelig bare at den ikke er noget for mig….. Men du er langt fra den første som har anbefalet den, så måske den er et skud værd ;)

 12. Haha… Hvor vildt. Roanoke er uden sammenligning den allerværste sæson af AHS. Superkedelig, hvorimod Freakshow som du ikke gad, er en af mine absolutte yndlings – mest pga. de fantastiske karakterer, og fordi Jessica Lange var ypperlig i den serie.

  Til gengæld var Cult ret god, så den rettede op på den frygtelige 6. sæson. ;)

  1. Hej Safira! WHAT! Nej, Roanoke var sgu da en af de bedste! Og Freak Show kunne jeg ikke udstå – sjovt ;)
   Har ikke set Cult endnu, men den er faktisk på listen denne weekend. Håber jeg kan lide den nu hvor vi vist har HELT forskellig smag når det kommer til AHS :D

 13. Når nu du skriver at Stranger Things er din yndlings – det troede jeg også var min, indtil jeg så DARK. Det er en netflix germany original, stranger things vibe, blot mere uhyggelig og med teenagere (og voksne) – Så nice, og den slår simpelthen stranger things.

  1. Tak for din kommentar, men DARK kan altså slet ikke måle sig med ST ;)
   Og sådan er det!

 14. Izombi er en fantastisk serie og jeg håber snart der kommer sæson 3 og 4.

 15. Super fin liste. Jeg har noget at indhente, kan jeg se, selvom jeg efterhånden føler, jeg har været igennem alt på Netflix med alle de timer, jeg har brugt.

  Savner lidt Better Call Saul på listen i øvrigt ;)

 16. Arrested development ER den bedste serie! :D <3 En anden, undervurderet serie er Misfits. Skør, engelsk humor!

  1. JAAA!!!! Let’s be friends!!!
   Uh, den kender jeg faktisk ikke. Når du kan lide Arrested, så må jeg hellere give den et skud ;)

 17. Selv om jeg ikke har helt samme smag i serier er jeg altså vild med du liste det er ca 50/50 men jeg vil lige anbefale den nye serie der er landet på netflix chilling adventures of Sabrina. Den er virkelig god!

  1. TAK FOR TIPPET! Jeg kaster mig over den nu her (især fordi den er en del af Riverdale universet ;))

 18. Hvor er sofabordet på øverste billede fra? :-)

 19. Ej! Du mangler Orphan Black, Orange is the New Black og Outlander!! Måske i nævnte rækkefølge? Tror det meget du ville elske Orphan Black i hvert fald! Måske du bare skal se den uden at læse beskrivelsen af den først? Den afslører nemlig lidt, og så kan den måske skræmme dig væk, da den lyder mere “out there” end serien egentlig er.. God fornøjelse!

 20. Russian Doll har lige (1. februar) fået premiere på Netflix.
  Natasha Lyonne som havde hovedrollen i “Orange is the New Black” spiller Nadia i denne komedieserie på 8 afsnit.
  Hun bliver efter en festfuld aften, kørt ned af en taxa og dør, men vågner op næste morgen og dagen starter forfra! Et tema man har har set før, men se den. Jeg blev positivt overrasket

 21. Uh hvor du frister med en dag i sofaen
  Jeg selv går og venter på ny sæson af the affair – den var jeg ret vild med. Men der er jo så mange gode – tak for input

 22. Er helt klart enig i #21. Stranger Things
  Fantastisk serie, tror jeg har set den 3 gange nu :D

  Tusinde tak for oversigten

 23. Fedt indlæg!

  #22. Dexter!!! Ja daa, hold kæft en serie og endelig en med en ordenligt afslutning.

 24. Mangler lidt Grimm og Chilling Adventures of Sabrina på din liste – og evt The Blacklist (best serie ever!) og Marvel’s Jessica Jones … men man kan jo blive ved :P

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.