Cookies med kardemomme (som bare blir’ bedre og bedre)

Cookies med kardemomme. Oh yes. This is good. Når du først tager dem ud af ovnen, så tænker du måske: “Det her er sgu da ikke cookies” og det ligner de måske heller ikke. Men giv dem lige en dag i en pose på køkkenbordet, så sker der ting og sager! Selvfølgelig skal du spise et par stykker ligeså snart de kommer ud af ovnen, men det er slow burns med de her basser. De er gode på dag to. De endnu bedre på dag tre. Og hvis der er flere tilbage på dag fire, så er du heldig! De bliver nemlig blødere og smagen bliver bare… Bedre.

Cookies med kardemomme

Dermed ikke sagt, at du ikke skal lade være med at lave denne opskrift, hvis du ikke kan vente. Jeg siger bare, at de bliver endnu bedre med tiden. Er det normalt med cookies? I am no baker, som du ved, men… Bare glemt det. Lad os komme direkte til opskriften! De her er med mørk chokolade men jeg er på vej ned efter både mørk og lys chokolade til næste gang. Som bliver i aften.

Læs også: 5 asiatiske opskrifter du skal prøve denne uge (#yummy)

Cookies med kardemomme
Cookies med kardemomme
Cookies med kardemomme
Cookies med kardemomme

Cookies med kardemomme

3 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min

Ingredienser

Cookies

  • 6 spsk smør (stuetemperatur)
  • 1 stk æg
  • 6 spsk brun sukker
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 125 g hvedemel (el. lidt over 2 dl)
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk kardemomme pulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 pinch af seasalt

Noter

  • Du får ca. 10 cookies ud af denne opskrift.
  • Husk at alle ovne er forskellige så hold godt øje. Min somewhat limited erfaring med bagning siger, at cookies er færdige hurtigere end du lige tror. Så i min optik, er det bedre at tage dem ud tidligere end senere.

Tilberedelse

  • Kom bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 180 grader.
  • Bland mel, bagepulver og kardemomme i en skål. Stil til side.
  • I en anden skål blander du sukker og smør indtil det er cremet og luftigt. Tilføj æg og rør godt sammen. Kom til sidst vaniljepulver i og rør godt sammen, inden du hælder mel-blandingen i. Pas på at du ikke rører for meget rundt.
  • Bland hurtigt chokoladen i og brug en spiseske til at lave cookies på bagepladen. Der skal ca. 2 spiseskeer til hver cookie. Drys med havsalt.
  • Bag i ovnen i ca. 12 til 15 minutter. De skal være gyldne og lidt chewy. Mums!

Hvad siger du så? Det var min opskrift på cookies med kardemomme. Det er ikke mange opskrifter i *dessert hjørnet* som du kan finde hos mig, men de få, som jeg har, er ret gode. Hvis jeg selv skal sige det. De er lækre og ikke alt for indviklede. Igen. Hvis du spørger mig. Bedøm selv her: “Opskrift på frisk cheesecake (som passer til enhver sæson)“, “Nem iskaffe med kondenseret mælk” og “Nemme karameller med kondenseret mælk“.

Husk også at tagge mig på Instagram, @stonemuse, hvis du skal lave cookies med kardemomme!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Sådan kan du slukke for Instagram stories (uden at unfollow’e)
Rejseguide til Kyoto (sådan kan du bruge en dag i den smukke kejserby)
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering)
Et rodet indlæg (flyttetanker, moNey og et velkommen til)
Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish)
5 gode og gratis apps (som har gjort mit liv SÅ meget lettere)
9 gode loppemarkeder i Aarhus (og omegn)
Aubergine med szechuan sauce *a must try*