Blogger, uanset hvad, så skal du huske din værdi (for du HAR altså værdi)

Blogger, husk din værdi! Dette er en genudgivelse af et indlæg, som jeg skrev og udgav, i februar 2016. Forleden, imens jeg ryddede op i mine gamle indlæg, så faldt jeg over indlægget. Jeg skal forresten nok fortælle mere om hvorfor jeg rydder ud og hvorfor du også skal gøre det, hvis du har en blog, men mere om det en anden god gang. Når jeg læser indlægget igennem igen, så er det vildt, at det efterhånden er så længe siden, at jeg skrev det indlæg – det startede nemlig en masse god debat i blogland – og lige så vildt er, at det kunne være skrevet i dag.  Hermed indlægget, som jeg skrev i 2016. Husk at læse min opfølgning også!

Blogger, husk din værdi!

Jeg er lige blevet inviteret til New York og det var en tur, hvor det meste ville være betalt. Udover det, så ville jeg komme til at møde en masse seje mennesker og være en del af en sej kampagne for et stort udenlandsk brand. Jeg havde endda tid til at tage afsted, men jeg blev altså nødt til at takke nej den fine opgave. Min kompensation for at komme med på denne tur var nemlig… Ingenting. Det var jo nok med med den flotte og store tur til en værdi af mange tusind kroner, som de sagde.

Læs også: 11 gode take-away steder i Aarhus (som du SKAL prøve mindst én gang)

Husk din værdi

Husk din værdi blogger

Det er mit ansigt

Til gengæld måtte de bruge billederne af mit ansigt til lige hvad de ville. Der skulle skydes videoer, som de ligeledes havde hele retten til. Derudover, så skulle jeg tage næsten en uge ud af min kalender for at være med og arbejde hele dagen. Jeg har været med de disse slags ture før og selvom det er fedt og sommetider sjovt. Ja. Så er det altså bare hårdt arbejde at være på sådan en tur. Det er ikke ferie selvom det foregår i New York. Jeg har vendt dette med en masse forskellige personer, både bloggere og ‘almindelige mennesker’ og der er skiftevis skulderklap og forundring. Forundring over hvordan jeg dog kunne sige nej til sådan et tilbud (det er jo New York for pokker) og skulderklap fordi, at jeg står ved mit princip om at jeg altså ikke arbejder gratis.

Vi bloggere (og influencers generelt) har altså en værdi. Det er både brandmæssigt, vi har en stemme (stor eller lille) og om ikke andet, så kan vi give altid SEO værdi. Det skal der altså betales for. Jeg ved ikke med jer, men jeg er altså ikke tilfreds med bare at modtage en taske, så en virksomhed kan få lidt reklame. Jeg udfører nemlig et stykke arbejde på mine kanaler og det skal jeg kompenseres for. Helt ligesom i alle andre fag.

Læs også: De 11 bedste og mest binge worthypodcasts som du SKAL lytte til

Husk din værdi blogger

Husk din værdi

Hvad er formålet så med det her indlæg?

Ja, det ved jeg så ikke helt, men jeg synes bare at vi skal huske på, at vi faktisk er noget værd. At vi godt kan som influencers (som det så grimt hedder) tillade os at tage penge for det vi gør. Vi må simpelthen begynde at stå lidt sammen og sige nej, til disse slags, sammen. Det kan godt være at nogle er tilfredse med et par sko mod noget reklame, men det er jeg ikke. Langt fra.

Det her gælder forresten ikke kun bloggere og influencers. Der er mange jeg kender som, for eksempel, er vildt gode til at arbejde i Photoshop eller illustrator – og som bliver lige bedt om at lave et stykke arbejde for en hund. Hvis overhovedet noget. Jeg kender fotografer, som bliver bedt om at skyde nogle billeder mod en flaske vin. Det kan godt være vi er i et kreativt og sommetider flyvsk fag, men vi er altså noget værd.

40 Comments
 1. You are so right! We shouldn’t sell ourselves short and unfortunately I got already often the impression that this happens not only sometimes in the blogger world …
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv! Du kender min mening og hvis bloggerne står sammen og takker nej, bliver de også nødsaget til at betale på sigt. De har om nogen budget ;)

  1. Præcis, det er sgu det, som det handler om! Kom nu!

 3. Rigtig godt indlæg Michelle og er helt enig med dig. Det er noget jeg personligt selv skal blive bedre til, for ja vi udfører et arbejde og det bør der gives betaling for:)

  1. Tusind tak :)
   Ja, og jeg tror også at jo mere man står fast – jo nemmere bliver det. Det kan godt være svært i starten at misse ting, men det er sgu vigtigt at man huske sin værdi :)

 4. Mega godt indlæg! Flere af disse slags ‘opråb’ (:

 5. Hørt! Der er så meget arbejde, der bliver underbudt. Hvis vi synes, det er den forkerte udvikling, er vi nødt til at stå sammen og sige nej.

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Præcis! Og det alle – ellers kommer vi aldrig på niveau med dem i udlandet.

 6. Jeg tror også det er nemt at lade sig rive med. Dejligt du husker din værdi! :)

  1. Yay! Kommer til DK eller min BDAY (please)?

 7. Dejligt indlæg! Har ikke indtryk af, at alle i blogland følger dit princip – så sejt. Jeg tror godt, at jeg selv kunne glemme, at tage mig betalt. Heldigvis er min blog så lille, at det ikke er aktuelt ;)

  Marie

  1. Tak skal du have! Og ja, det er også mit indtryk. Dog er flere blevet bedre til det, her det seneste års tid, synes jeg :)

 8. Tak for det her indlæg! Hvis du aner, hvor ofte jeg bliver bedt om at tage et billede, hvor lønnen er omtale. Det er hårdt at sige nej, og det har jeg ikke altid gjort. Men det er også hårdt ikke at blive anerkendt og lønnet for ens arbejde. Og som min veninde sagde, “du kan altså ikke betale for dine varer i brugsen med “omtale” ‘ og det har jeg virkelig taget til mig.

  1. Selv tak! Tak fordi du kiggede forbi :)
   Åh ja, havde helt glemt, hvor mange der tilbyder omtale for arbejde. Det er næsten dumt.
   Engang fik jeg den: “Nej, vi har ikke så mange likes på Facebook (ca. 90) men al omtale er jo god omtale, ikke sandt?” Nej.

   1. Billedmateriale (uanset om man agerer fotograf, model, blogger, stylist) giver firmaet en merværdi. Billedmateriale er SÅ vigtigt. Det arbejde, det skal man betales for. Tak for dit nye indlæg også, har ikke lige set modsvaret fra pågældende blogger. Men jeg synes din indlæg er meget sagligt, og ikke personligt kritisk mod nogen.

 9. Du har så meget ret! Jeg tænker præcis det samme. Det pisse sejt at du takkede nej til ture! Respekt for det. Meeen, jeg havde måske nok sagt ja, New York er jo en drøm!

 10. Jeg synes, at det er så fint, at du siger fra :-)
  Alt for mange bloggere bliver taget røven på, og bliver bedt om mere end mange tænker mod stort set not a shit.
  Jeg har selv en hobby blog, men når jeg er færdig med mit studie, så får jeg eget domæne og skal til at tjene på min blog, jeg ligger mange timer i at tage fotos, redigere, udtænke det skriftlige, samarbejde med virksomheder og personer mv. samt mange andre usynlige opgaver osv. Der er meget arbejde i at føre blog.
  Så jeg er helt enig med dig :-)

  1. Det er dejligt at høre!
   Men du kan da allerede gå i gang med at tjene penge nu :)

 11. Jeg gætter på at det er Maybelline-kampagnen, du taler om :) Hvad tænker du om de bloggere, der takkede ja? Jeg ved godt at man kan være forskellige steder i livet og sådan. Men stadig?

  Jeg forundres over hvor langt folk vil gå for at få gratis crap. Det ene slutty outfit efter det andet, jeg synes godt nok det er hult og tomt. Så er det jo et eller andet brand eller PR-bureau, der bestemmer hvad der skal på bloggen, og det er så pisse upersonligt. Der er langt mellem snapsene mht de danske modeblogs, for de er alle ens fordi de er sponsoret af de samme brands. Rart at jeg endelig fandt en god en ;)

  1. Jeg synes faktisk det er synd at tage med; det er jo en HEL uges arbejde hvor man ikke får noget for det. Og fair nok hvis man tager afsted med virksomhed, man lærer dem at kende, får en masse af deres produkter, har det fedt.. Fint nok. Men når de skal bruge dig, dine billeder, dit ansigt til en kampagne, så er det virkeligt dumt. De kommer til at tjene penge på dig og du får intet.

   Og ang. det sidste, så er det jo et helt indlæg for sig selv, men jeg forstår virkeligt godt hvad du mener og kan sagtens følge dig. Og mange tak! :)

 12. Hej Michelle. Jeg er normalt ikke en af dem der kommentere men jeg bliver faktisk lidt provokeret! Det er ikke fordi jeg skal forsvare nogen bloggere eller hænge nogle andre ud som i overhovedet men ift at man skal kende sin værdi har jeg blot lige et spørgsmål!… Hvordan har du det med at en del af de likes bloggere (dig bland andet) har på insta og facebook skyldes faktisk konkurrencer og ikke inholdet af selve blogen/insta… Jeg synes man også skal huske sin værdi når det kommer til måden man får følgere… Blot lidt stof til eftertanke!

  1. Hej Teodora. Jamen, tak for din kommentar :)
   Forstår til dels hvad du mener men det er jo langt fra alle som følger mig på diverse sociale medier, som er kommet pga. konkurrence. En konkurrence er en god måde hvorpå man kan komme ud og blive set – det ser jeg ikke noget problem i? :)

 13. Jeg er vild med dette indlæg! Jeg synes dog selv at det kan være virkelig svært at vide, hvor meget jeg som blogger er ‘værd’. Især når man så efter at have takket nej til en masse, kan se at andre bloggere tager de kampagner. Men fedt at du råber op :-)

  1. Tak fine du! Og jeg forstår 100% hvad du mener – selv har jeg forsøgt mig frem og givet forskellige priser til forskellige brands for at se hvordan og hvorledes. Nu har jeg en fast pris, som jeg går ud med og så må de sige ja eller nej :)

 14. Godt emne at tage op! Jeg er stadig rimelig ny indenfor blogger verden, men fik for nogle måneder siden tilbudt en rejse. Jeg vil også rigtig gerne tage penge for at deltage i rejsen, da man jo bruger sin tid på det. En tid, som man kunne have brugt andre steder. Men jeg synes virkelig at det er svært for hvor meget er jeg egentlig værd? Jeg kender jo intet til priser indenfor pr, så synes virkelig at det er svært at fastsætte en pris!

  1. Det er også svært og jeg har bare prøvet mig frem! Det er jo en forhandling hver gang :)
   Måske jeg skulle lave et indlæg om det?

   1. Det må du meget gerne Michelle! Jeg tror at der er mange som kunne få gavn af det :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.