De 11 bedste podcasts (hvad er binge worthy i 2022?)

Min guide til nogle af bedste podcasts derude. I hvert fald ifølge mig. Er man ikke altid på jagt efter endnu en god podcast? Det er jeg. Every single day. Faktisk så lytter jeg til dem hver eneste gang jeg får muligheden for det. Bare spørg Andreas. Jeg lytter også til mange lydbøger. Faktisk er det ikke ret meget musik, som jeg får hørt, da jeg bliver træt af at høre det samme hele tiden – så podcasts og lydbøger it is! 

De 11 bedste podcasts

Nå men altså. De bedste podcasts. Jeg lytter til podcasts når jeg er i bad. Når jeg skal fra a til b. Når jeg gør rent. Just to name a few. Min liste med gode podcasts er faktisk meget længere end de her 11, men man skal jo starte. Hermed mine bud på nogle af de bedste podcasts i podcastland. lige nu. Jeg kommer til at opdatere indlægget løbende, så det er med at gemme linket et sted, hvis du godt kan lide podcasts. Læs med!

Læs også: De 20 bedste serier på Netflix (guide til gode serier i 2021)

Bedste podcasts

1. My Favorite Murder (den bedste podcast)

Det her er min absolutte yndlings-podcast. Intet mindre. Jeg glæder mig til mandag og torsdag hver eneste uge, da det er de dage, hvor de kommer ud med nye episoder! Podcasten er meget ‘amerikansk’ og jeg gik faktisk i gang med den flere gange inden jeg blev hooked. Nu er jeg dog blevet ægte hooked og elsker den. Husk at give den et par afsnit, hvis du overvejer at gå i gang med den.

I podcasten, så skiftes de to værter til at fortælle hinanden om mord, som enten kan være gamle eller helt nye. Opklarede eller uopklarede. Imens de fortæller, så blander de true crime og comedy i en smuk blanding og jeg tager mig selv i at grine højt. Også selvom emnet er lidt, ja, underligt. Hør den! Det er seriøst en af de bedste podcasts lige nu.

2. Startup

Det allerførste afsnit fik mig til at krumme tæer men efter det, så var jeg bare hooked. Startup handler om Alex Blumberg, som vil starte sit eget podcast firma. Vi følger ham så på hans vej, imens han prøver at bygge denne virksomhed op. Det lyder måske kedeligt, hvis man ikke er til iværksætteri. Han er dog så god til at fortælle og man bliver bare draget med på hans rejse. Update. Efter at jeg delte det her indlæg første gang, så er der kommet flere sæsoner til. Jeg er helt klart mest vild med den første.

3. Ghosts in the Burbs

Denne podcast har jeg allerede skrevet om i det her indlæg: “De 5 bedste podcasts (som jeg har fundet i 2021)” og jeg er bare vild med den! Glæder mig til at der kommer nye afsnit. Det er en uhyggelig podcast, men jeg synes bare, at den er skøn. Giv den et lyt og læs evt. mere om den i indlægget, som jeg har linket til.

Læs også: Før og efter – et par billige køkken opdateringer, som har gjort en KÆMPE forskel

Bedste podcasts nye

4. Mørkeland

Ligesom i ‘My Favorite Murder’ så skiftes de to danske værter til at fortælle hinanden om mord – og det som jeg især synes er godt ved denne podcast er, at de tager mange danske historier op. Eller historer som har et eller andet tilhørsforhold til Danmark. Det er ikke en sjov podcast ligesom MFM, som er mere ovre i comedy genren, men er klart et lyt værd. Jeg er i hvert fald klar hver mandag! Som jeg kom ind på i denne video ovre på Instagram, så er det imponerende at to kvinder har kunnet stable så populær en podcast sammen.

5. Mystery Show

Det her er en dejlig lille podcast og jeg er så ked af at der ikke findes særligt mange afsnit af den. I bund og grund, handler podcasten om Starlee Kine, som har sat sig for at løse hverdagens små mysterier. Mysterier, som ikke kan løses ved en foretage en Google søgning. I hvert afsnit, kommer man vidt omkring for at finde svaret og svarene overrasker altid. Jeg kan godt fornemme, at jeg ikke sælger den alt for godt, men det er altså bare en hyggelig podcast, som du SKAL høre! Det er også en af bedste podcasts, som man kan finde derude.

6. The Skinny Confidential

Det var faktisk Danica, som fik mig til at lytte til denne podcast og selvom det tog lidt tid, så kan jeg faktisk godt lide den. Jeg skulle vist lige lære værterne, blogger Lauryn og hendes mand Michael, at kende, før den blev god for mig. De snakker nemlig til lytterne (og til hinanden) på en helt bestemt måde, som jeg lige skulle vænne mig til! Podcasten handler om branding, blogging, iværksætteri, relationer, rejser, marketing og sociale medier. Lauren er nemlig kvinden bag the Skinny Confidential, som er jo en kæmpe forretning – og det er simpelthen bare super inspirerende at høre hendes tanker. Der er altid ret mange reklamer, men det synes jeg, er en generel ting i amerikanske podcasts.

Læs også: Min spiseguide til Aarhus – her er de 15 bedste cafeer og restauranter

Anmeldelse af Lore

7. Serial

Det her er en klassiker i podcastland og det var nok også denne, som fik de fleste med på bølgen i sin tid. Jeg har hørt alle afsnit af denne podcast igennem to gange – og sidst Andreas og jeg tog til København, gik tiden bare så hurtigt fordi vi sad og lyttede til næsten alle afsnit, sammen. Serial er en (true crime) krimi, hvor fortælleren forsøger at løse et gammelt drab udfra en masse dokumenter fra dengang drabet blev begået – og gennem nye interviews med den fængslede, Adnan Syed. Det er som sagt en klassiker og helt sikkert en af de bedste podcasts, som man kan lytte til.

8. S-TOWN

Den bedste podcast. Det her er nok noget af det smukkeste jeg nogensinde har lyttet til. Intet mindre. Dem, som står bag både ‘Serial’ og ‘This American Life’ har lavet S*TOWN, som er en enkelt men gennemarbejdet sæson. Den handler om John. John er en spøjs type, som har kontaktet ‘This American Life’ produceren, Brian Reed, for at få ham til at undersøge en søn af en velhavende familie.

Sønnen har angiveligt pralet om at han er sluppet afsted med et mord, i den by, som de bor i – og det kan John ikke tage! Brian tager til den lille by i Alabama, hvor John bor og så begynder mysteriet. Podcasten her er smuk, fyldt med twist og får virkelig en til at tænke. Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet.

9. Lore

Det her er nok den uhyggeligste podcast på listen. Der er spooky underlægningsmusik, som man ikke skal høre alene, i mørket, og fortælleren kommer ind på alt mellem himmel og jord. Ordet Lore har jeg lidt svært ved oversætte, men det er en masse historier og fortællinger, som går way back på en spændende måde. Alle afsnit handler om noget forskelligt, men har alle sammen noget mystik og noget uhygge over sig – på den gode måde.

Læs også: 5 gode genbrugsbutikker i Aarhus (hvor jeg har fundet LABRE sager)

Bedste podcasts lime town

10. Limetown

Denne podcast har jeg også anbefalet for mange år siden efterhånden, men fordi at der ikke er kommet flere afsnit siden 2015 (!) så har jeg ikke rigtig tænkt på den, længe. Jeg kiggede dog mit arkiv igennem for at finde uhyggelige podcasts til listen her – og der så jeg, at der sgu kommer nye afsnit lige om lidt.

I podcasten, som er scriptet, følger man Lia Haddock, som undersøger hvad der skete med byen Limetown, hvori alle forsvandt for små 10 år siden. Man ved endnu ikke hvorfor de er forsvundet og man følger hende så, imens hun afsnit for afsnit prøver at finde ud af hvad der skete. Det er så spændende og vildt godt lavet. Update: jeg faldt fra da jeg begyndte at lytte til den seneste sæson, men sæson 1, holy moly, den er god!

11. The Bitch Bible

Hvis jeg havde en podcast, så ville den nok lyde lidt ligesom denne. Værten Jackie kommenterer på alt hvad der foregår i celebrityland og især – realityland! Jeg ser vildt mange realityshows på HAYU og det er fedt, at hun samler op på hvad der er sket og hvad hun synes om afsnittet, som der lige er blevet vist. Hun er en so-called bitch og er virkelig grineren. Hun går lige til grænsen og hun støder mange sensitive amerikanere. I am here for it! 

Mit bud på de 11 bedste podcasts

Så er der lidt at gå i gang med! Let me know hvis I også kender nogle gode, seje, sjove podcasts som jeg har misset. For nyligt har jeg udgivet det her indlæg med endnu flere gode podcasts, som jeg synes, at du også skal lytte til. Ingen tvang, men du ved hvad jeg mener: “De 5 bedste podcasts (som jeg har fundet i 2021)“.

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

47 Kommentarer
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Opskrift på nem fried chicken
Vores erfaring med Odder VVS (så har vi sgu været *husejere* i 1 måned)
50% færdigbagt (og en lille life update)
Opskrift på nem limetærte (med meget få ingredienser)
De 5 bedste podcasts i 2022 *both new and old*
Panko nuggets (med soja mayo) *oMg* #1
7 gode take-away steder i Aarhus (som du SKAL prøve mindst én gang)
Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre)