De 11 bedste og mest binge worthy podcasts som du skal have lyttet til i 2020

Min guide til nogle af bedste podcasts derude. I hvert fald ifølge mig. Er man ikke altid på jagt efter endnu en god podcast? Det er jeg. Every single day. Faktisk så lytter jeg til dem hver eneste gang jeg får muligheden for det. Bare spørg Andreas. Jeg lytter også til mange lydbøger. Faktisk er det ikke ret meget musik, som jeg får hørt, da jeg bliver træt af at høre det samme hele tiden – så podcasts og lydbøger it is! 

De 11 bedste podcasts

Nå men altså. De bedste podcasts. Jeg lytter til podcasts når jeg er i bad. Når jeg skal fra a til b. Når jeg gør rent. Just to name a few. Min liste med gode podcasts er faktisk meget længere end de her 11, men man skal jo starte. Hermed mine bud på nogle af de bedste podcasts i podcastland. lige nu. Jeg kommer til at opdatere indlægget løbende, så det er med at gemme linket et sted, hvis du godt kan lide podcasts. Læs med!

Læs også: De 29 bedste serier på netflix – den største guide til netflix (2018)

Bedste podcasts

1. My Favorite Murder (den bedste podcast)

Det her er min absolutte yndlings-podcast. Intet mindre. Jeg glæder mig til mandag og torsdag hver eneste uge, da det er de dage, hvor de kommer ud med nye episoder! Podcasten er meget ‘amerikansk’ og jeg gik faktisk i gang med den flere gange inden jeg blev hooked. Nu er jeg dog blevet ægte hooked og elsker den. Husk at give den et par afsnit, hvis du overvejer at gå i gang med den.

I podcasten, så skiftes de to værter til at fortælle hinanden om mord, som enten kan være gamle eller helt nye. Opklarede eller uopklarede. Imens de fortæller, så blander de true crime og comedy i en smuk blanding og jeg tager mig selv i at grine højt. Også selvom emnet er lidt, ja, underligt. Hør den! Det er seriøst en af de bedste podcasts lige nu.

2. Startup

Det allerførste afsnit fik mig til at krumme tæer men efter det, så var jeg bare hooked. Startup handler om Alex Blumberg, som vil starte sit eget podcast firma. Vi følger ham så på hans vej, imens han prøver at bygge denne virksomhed op. Det lyder måske kedeligt, hvis man ikke er til iværksætteri. Han er dog så god til at fortælle og man bliver bare draget med på hans rejse. Update. Efter at jeg delte det her indlæg første gang, så er der kommet flere sæsoner til. Jeg er helt klart mest vild med den første.

3. Ghosts in the Burbs

Denne podcast har jeg allerede skrevet om i det her indlæg: “De 5 bedste podcasts (som jeg har hørt i 2020)” og jeg er bare vild med den! Glæder mig til at der kommer nye afsnit. Det er en uhyggelig podcast, men jeg synes bare, at den er skøn. Giv den et lyt og læs evt. mere om den i indlægget, som jeg har linket til.

Læs også: Før og efter – et par billige køkken opdateringer, som har gjort en KÆMPE forskel

Bedste podcasts nye

4. Mørkeland

Podcasten her er en liiidt kopi af ‘My Favorite Murder’. Jeg ved ikke om det er fordi, at jeg har været i blogland så længe, at jeg synes, at man kan give credit where credit is due – eller også, så kan jeg selvfølgelig have misset det? Anywho, Ligesom i ‘My Favorite Murder’ så skiftes de til at fortælle hinanden om mord – og det, som jeg synes er godt ved denne podcast, er at de alle sammen er danske eller i hvert har et tilhørsforhold til Danmark på en eller anden måde. De er ikke sjove ligesom MFM, men det er meget interessant at høre om mord i Danmark, som man ofte ikke har hørt om, eller har glemt.

5. Mystery Show

Det her er en dejlig lille podcast og jeg er så ked af at der ikke findes særligt mange afsnit af den. I bund og grund, handler podcasten om Starlee Kine, som har sat sig for at løse hverdagens små mysterier. Mysterier, som ikke kan løses ved en foretage en Google søgning. I hvert afsnit, kommer man vidt omkring for at finde svaret og svarene overrasker altid. Jeg kan godt fornemme, at jeg ikke sælger den alt for godt, men det er altså bare en hyggelig podcast, som du SKAL høre! Det er også en af bedste podcasts, som man kan finde derude.

6. The Skinny Confidential

Det var faktisk Danica, som fik mig til at lytte til denne podcast og selvom det tog lidt tid, så kan jeg faktisk godt lide den. Jeg skulle vist lige lære værterne, blogger Lauryn og hendes mand Michael, at kende, før den blev god for mig. De snakker nemlig til lytterne (og til hinanden) på en helt bestemt måde, som jeg lige skulle vænne mig til! Podcasten handler om branding, blogging, iværksætteri, relationer, rejser, marketing og sociale medier. Lauren er nemlig kvinden bag the Skinny Confidential, som er jo en kæmpe forretning – og det er simpelthen bare super inspirerende at høre hendes tanker. Der er altid ret mange reklamer, men det synes jeg, er en generel ting i amerikanske podcasts.

Læs også: Min spiseguide til Aarhus– her er de 15 bedste cafeer og restauranter

Anmeldelse af Lore

7. Serial

Det her er en klassiker i podcastland og det var nok også denne, som fik de fleste med på bølgen i sin tid. Jeg har hørt alle afsnit af denne podcast igennem to gange – og sidst Andreas og jeg tog til København, gik tiden bare så hurtigt fordi vi sad og lyttede til næsten alle afsnit, sammen. Serial er en (true crime) krimi, hvor fortælleren forsøger at løse et gammelt drab udfra en masse dokumenter fra dengang drabet blev begået – og gennem nye interviews med den fængslede, Adnan Syed. Det er som sagt en klassiker og helt sikkert en af de bedste podcasts, som man kan lytte til.

8. S-TOWN

Den bedste podcast. Det her er nok noget af det smukkeste jeg nogensinde har lyttet til. Intet mindre. Dem, som står bag både ‘Serial’ og ‘This American Life’ har lavet S*TOWN, som er en enkelt men gennemarbejdet sæson. Den handler om John. John er en spøjs type, som har kontaktet ‘This American Life’ produceren, Brian Reed, for at få ham til at undersøge en søn af en velhavende familie. Sønnen har angiveligt pralet om at han er sluppet afsted med et mord, i den by, som de bor i – og det kan John ikke tage! Brian tager til den lille by i Alabama, hvor John bor og så begynder mysteriet. Podcasten her er smuk, fyldt med twist og får virkelig en til at tænke. Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet.

9. Lore

Det her er nok den uhyggeligste podcast på listen. Der er spooky underlægningsmusik, som man ikke skal høre alene, i mørket, og fortælleren kommer ind på alt mellem himmel og jord. Ordet Lore har jeg lidt svært ved oversætte, men det er en masse historier og fortællinger, som går way back på en spændende måde. Alle afsnit handler om noget forskelligt, men har alle sammen noget mystik og noget uhygge over sig – på den gode måde.

Læs også: 5 gode genbrugsbutikker i Aarhus (hvor jeg har fundet LABRE sager)

Bedste podcasts lime town

10. Limetown

Denne podcast har jeg også anbefalet for mange år siden efterhånden, men fordi at der ikke er kommet flere afsnit siden 2015 (!) så har jeg ikke rigtig tænkt på den, længe. Jeg kiggede dog mit arkiv igennem for at finde uhyggelige podcasts til listen her – og der så jeg, at der sgu kommer nye afsnit lige om lidt. I podcasten, som er scriptet, følger man Lia Haddock, som undersøger hvad der skete med byen Limetown, hvori alle forsvandt for små 10 år siden. Man ved endnu ikke hvorfor de er forsvundet og man følger hende så, imens hun afsnit for afsnit prøver at finde ud af hvad der skete. Det er så spændende og vildt godt lavet. Update: jeg faldt fra da jeg begyndte at lytte til den seneste sæson, men sæson 1, holy moly, den er god!

11. The Bitch Bible

Hvis jeg havde en podcast, så ville den nok lyde lidt ligesom denne. Værten Jackie kommenterer på alt hvad der foregår i celebrityland og især – realityland! Jeg ser vildt mange realityshows på HAYU og det er fedt, at hun samler op på hvad der er sket og hvad hun synes om afsnittet, som der lige er blevet vist. Hun er en so-called bitch og er virkelig grineren. Hun går lige til grænsen og hun støder mange sensitive amerikanere. I am here for it! 

Mit bud på de 11 bedste podcasts

Så er der lidt at gå i gang med! Let me know hvis I også kender nogle gode, seje, sjove podcasts som jeg har misset. For nyligt har jeg udgivet det her indlæg med endnu flere gode podcasts, som jeg synes, at du også skal lytte til. Ingen tvang, men du ved hvad jeg mener: “De 5 bedste podcasts (som jeg har fundet i 2020)“.

47 Comments
 1. Jeg hører altid Mads og Monopolet, det er simpelthen så hyggeligt ;)

  1. Den hører jeg også og jeg har nok hørt alle afsnit – så god!

 2. Tak for gode tips!
  En af mine yndlingspodcasts er Savage Lovecast. En amerikansk “brevkasse” med Dan Savage. Tænk Mads og Monopolet, men kun om forhold og sex og langt sjovere og mere fordomsfrit. Og så er amerikanerne også bare lige lidt længere ude i hvad de kan finde på.
  En anden er Dårligdommerne. 3 værter der anmelder virkeligt dårlige film som Rich Kids og Midsommer. Selv de afsnit der omhandler film som jeg ikke har set er vanvittigt sjove.
  Jeg elsker musik og der er Song Exploder ret fed. Musikere taler om hvordan en enkelt af deres sange blev til.
  Techsistens kan også bestemt anbefales, hvis man er interesseret i tech. Godt formidlet og egentlig også ret hyggeligt.
  Og så podcaster jeg altid Formiddagen på P6 Beat, Harddisken og nogle gange bagklog på P1, hvis jeg ikke får hørt programmerne.
  Elsker podcasts!:)

  1. Hej Heidi tak fir din liste. Jeg giver Savage Lovecast et lyt i denne uge, så den lyder god og sjov ;)

   Når det kommer til danske podcasts har jeg IKKE gode erfaringer (udover Mads og Monopolet), så Dårligdommerne vil jeg give et forsøg.

   Jeg elsker sgu også podcasts, så tak for tipsne!

 3. Jeg var også på serial, super godt. Hører nu undisclosed som tager samme sag op i mere detalje og arbejder videre på det grundlag serial har lagt, klart et lyt værd.

  Et par andre jeg bruger tiden på er happier with gretchen Rubin – life hacks til et gladere liv :)

  Fup i farvandet – det er bare hyggeligt og sjovt.

  Og for nyligt gamle mænd i nye medier – god blanding af SoMe og historier :)

  Det var bare nogen af dem, og kan se på din post at der nok lige skal addes et par stykker mere, tak for inspiration :)

  1. Jeg hoppede også på undisclosed fordi jeg ikke kunne få nok af Serial, men jeg sprang fra igen, da jeg fortælleteknikken bare ikke var ligeså god som hos Serial.

   Tak for alle dine tips – jeg er hoppet på Happier with gretchen Rubin lige nu :)

 4. Uuh gik faktisk igår og ville gerne lytte til andet end musik på mine løbeture, men var sådan i tvivl om, hvad jeg skulle og så læser jeg dette indlæg i dag! Hvor heldig har man lige lov at være! :)
  Må jeg spørge hvor man kan få disse podcasts ned på sin mobil henne? Itunes-store?
  Hav en dejlig dag!
  XO Amanda //
  http://www.theawayblog.wordpress.com

  1. Der er en app, som hedder podcasts, som er gratis. Der er lister, du kan søge osv osv :)

 5. Hejsa,

  Har kigget på Podcasts og der er et par stykker ved navn ‘Serial’, hvilken skal man gå efter? :)

  Julie

  1. Uh, det husker jeg næsten ikke, men det er den der er en del af ‘this american life’ :)

 6. Jeg vil gerne anbefale “Man kan aldrig vide”-podcasten :-) Den synes jeg er ret spændende, og det er en behagelig fortællerstemme.

  1. Andreas forsøger også at få mig på den, så på dagens gåtur, så kommer den i ørene! :)

 7. YES! Jeg klikkede faktisk kun her ind, fordi jeg ville komme med en tilføjelse til dine anbefalinger, indtil jeg så, at du jo allerede havde den med på listen ;-) Nemlig Serial!
  Når det så er sagt, så kan jeg stærkt anbefale at høre “Undisclosed” som omhandler netop samme sag om Adnan Syed, blot efter afslutningen på Serial-podcasten. Jeg er selv helt bidt, og der går de lidt mere i dybden med nogle af detaljerne :)

  1. Nu er det ved at være længe siden at jeg hørte Serial første gang, men ja, den var fantastisk og den fik jeg seriøst hooked på hele podcast mediet! Undisclosed tror jeg også, at jeg startede på – men er det ikke den, som Adnan familien havde lavet? Hvis det er den, så synes jeg at den blev lidt for pro Adnan :)

  1. Fedt at høre! Vi er snart tilbage forhåbentligt. Vi skal bare have det her grej til at virke :)

 8. Hvis du er til podcast så kan jeg varmt anbefale Fries Before Guys :-)

 9. Kongerækken er ret sjov! Og man lærer samtidig, så det er vel et plus :)

  1. Uh, den kender jeg faktisk slet ikke. Den bliver hentet og lyttet til senere i dag. Tak for tippet!

 10. Ved ikke om du har lyttet til den – ellers er Politikens “Third ear”s podcast absolut værd at lytte til. Bl.a. “Ringbindsattentatet” og “Kvinden med den tunge kuffert” er fantastiske!

  1. Tak for tippet, men åh, jeg har kastet mig over Third Ear mange gange og de er bare ikke mig. Tror de går lidt for langsomt til mig-ish :)

 11. Jeg kan ikke finde Binge i podcast appen, ved I om den er fjernet?
  Og er der andre apps, som er gode at bruge- jeg synes nemlig standart podcast appen kan være lidt rodet?

  1. Jeg bruger den almindelige lilla podcast app, og jeg kan godt finde den :/
   Meget underligt.

 12. Jeg ville lige tilføje en anbefaling du måske allerede har hørt: death in ice Valley som er et samarbejde mellem NRK og BBC tror jeg nok. Det er true crime og den er mega mystisk!

  1. Tak Laura! Den kendte jeg ikke. Er gået lidt død i dem, som jeg lytter til lige nu, så det er bare perfekt!

 13. Jeg kan virkelig anbefale Strangers som er en podcast lavet af en dansker bosat i USA. Hendes stemme/måde at fortælle på er ret speciel og kræver måske lidt tilvænning. De første par afsnit var efter min mening ikke de bedste, men jeg gav den en chance og blev helt hooked.

 14. Tak for tippet! Har godt lyttet til et par afsnit, men blev aldrig helt helt fanget. Må give det et forsøg igen! :)

 15. Tak for alle dine gode tips til både podcasts og serier.
  Jeg kan anbefale Crime junkie, Dr. death, Myrdet og Man kan aldrig vide, som allesammen er nogle virkelige gode og spændende podcasts.
  Jeg er ikke enig med dig i, at Mørkeland kan sammenlignes med My favourite murder og jeg ser ingen grund til, at de skal sige de har fået inspiration derfra. Den eneste sammenligning jeg ser er, at de er to til, at fortælle en true crime historie hver.
  Personligt synes jeg de pladrer for meget i My favourite murder og til tider bliver de også lidt usammenhængende, men sådan kan man jo have delte meninger og heldigvis er der så mange podcasts derude, så der gerne skulle være noget for enhver smag :)

 16. Hej Lone. Tak for tippet! Jeg henter Crime Junkie as we speak (de andre har jeg lyttet lidt til) :)

  Jeg er lidt enig og er måske blevet omvendt lidt angående Mørkeland pigerne. Det er nok pga. den ‘branche’ at jeg er i. Jeg ser helst at man “Giver credit hvor credit is due” og jeg har på fornemmeren at det er der, hvor de har deres inspiration fra. De gør det dog godt og har fundet deres egen stil her over et år senere – og jeg lytter troligt med hver mandag.

  Elsker MFM 4 eva he he

 17. Hej, Michelle
  En af mine favorit True Crime podcasts hedder Unresolved… Det er en meget mørk podcast om (som titlen siger) kriminalsager der stadigvæk er uopklarede.
  Og hvis du er til gyserfilm, så er Horror Movie Podcast (where they’re dead serious about horror movies) måske noget for dig…

 18. Hej Michelle . fed liste. Hvis man må anbefale sig selv, har jeg besluttet mig for at forsøge at give den et skud på Podcast trenden. Målet er at lave en føljeton i stil med Morten Resens Startup, men med bæredygtighed for tema. Man kan derfor følge min families jagt på et bæredygtigt liv, imens vi flytter i økosamfund, bygger vores eget halmhus, køber en elbil og i det hele taget går på jagt efter hvad der giver et godt eller bæredygtigt liv. https://podcasts.apple.com/dk/podcast/jagten-p%C3%A5-et-b%C3%A6redygtigt-liv/id1476794011?mt=2&app=podcast

 19. Jeg bliver simpelthen nødt til at skrive min all time favourite podcast her! For jeg misunder folk som stadig har den til gode! Den er fra 2016, så muligvis kender du den allerede? Men ‘kvinden med den tunge kuffert’ er SÅ god!
  En norsk kvinde der bedrager alt og alle på sin vej – den er lavet af Third Ear som generelt laver gode podcasts!!
  Hør den, hvis du ikke kender den!! Den er mega binge worthy!

 20. Vil anbefale Spirits Podcast! Podcastens tema er: To kvinder blander sig en drink og fortæller og diskuterer mytologiske legender. De fortæller om alt fra Ragnarok til Bigfoot. Podcasten er en stor cocktail hvor ingredienserne består af stærke kvinder, grin, (u)hygge, refleksioner og kærlighed til de historier vi har fortalt hinanden i flere hundrede år! – hører den forresten på Spotify. Knus :)

 21. Hej Julie Marie.
  EJJJJ HVOR LYDER DEN GOD!!! Den ryger på listen i dag. Den kendte jeg ikke. Tak!

 22. “…Imens de fortæller, så blander de true crime og comedy i en smuk blanding og jeg tager mig selv i at grine højt. Også selvom emnet er lidt, ja, underligt…”

  Ja, haha, herre underligt det der med at folk bliver slået ihjel og at deres efterladte må leve i dyb sorg resten af livet, haha, men det er skide sjovt.

  1. Du må hellere give podcasten et lyt. De (eller jeg som lytter) gør ikke grin med de forfærdelig ting, som der bliver fortalt om i denne podcast. Det kan være underligt forklaret af mig i det her gamle indlæg (som jeg udgav i 2015) og giver klart mere mening, hvis du giver podcasten et lyt.

 23. Kan på det varmeste anbefale Dolly Partons America.
  Det har vist sig at Dolly er noget af det eneste der kan samle amerikanere på tværs af parti, sexualitet, alder, religion, feminister og ikke feminister. Hvilket jo er ret vild af en spinkel dame på omk halvanden meter.
  Uanset om man er til hendes musik eller ej er det et spændende indblik i dagens USA og en dame med mange talenter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.