Lidt om barsel som selvstændig (en tankestrøm om penge og offline tid)

Barsel som selvstændig

Barsel som selvstændig. Nu er det ved at være tid. Det her indlæg har været i mine kladder længe – og det hele er ærligt lidt underligt, fordi jeg hopper på barsel inden alt for længe, men så alligevel ikke. Det er nemlig en lidt unik situation, som vi bloggere og influencere (ja, vel egentlig bare freelancere) står i, når vi skal på barsel. Skal man arbejde lidt (fordi man kan og måske har lyst) eller skal man lukke helt ned for biksen, og bare lukke ned? Det er noget, som jeg har tænkt meget over og jeg er stadig ikke kommet frem til… hvad jeg vil. Endnu. Det kommer også an på hvilken baby, som jeg får og det ved man desværre ikke på forhånd. Ugh.

Barsel som selvstændig

Okay. Det øverste del af det her indlæg skrev jeg for et par måneder siden og nu her, hvor jeg sådan ægte hopper på barsel lige om lidt, så er jeg kommet frem til at jeg gerne vil lukke biksen mere eller mindre ned. Trække stikket i en periode. Jeg har snakket med mange. Nogle i samme situation som mig, andre i en helt anden. Og jeg er kommet frem til at jeg ligeså godt kan tage denne ‘mulighed’ og bare være i nuet uden at have telefonen limet (alt for meget i hvert fald) til hånden.

Jeg mangler ikke pengene (har lavet en ret stor opsparing i min virksomhed) så hvorfor ikke gå ud fra, at jeg gerne vil være hjemme og offline – og skulle energien og lysten til at gøre noget andet komme, så gør jeg bare det. Jo, det er det jeg gør. Det føles rigtig godt og jeg glæder mig til et lille afbræk, selvom jeg elsker min hverdag. Jeg kan få barselsdagpenge og det regner jeg med at få 3 måneder til at starte med – jeg vælger dog kun at få 75% i stedet for 100% så jeg har muligheden for at arbejde. Skulle lysten til det komme. Beløbet i forskel (hvis jeg forstår det rigtigt) er også så lavt alligevel, at 100% eller 75% er nærmest det samme.

Læs også: 5 overvejelser vi gjorde os inden vi købte hus

Barsel som selvstændig
Barsel som selvstændig

Okay. Det er det, som jeg vælger at gøre og nu hvor jeg har taget beslutningen, så glæder jeg mig helt vildt! Alt er gået så hurtigt her de seneste 6 måneder med salg af lejlighed, køb af gammelt hus hvor vi har været igang med så mange projekter (vi er langt fra færdige, jeg mener det køkken har taget… for evigt, så tak for det Corona), en surprise pregnancy, forlovelse, planlægning af stort bryllup (og aflysning af samme), mindre rådhusbryllup, babyshower og masser af arbejde. Puh. Så ja. Jeg glæder mig.

Det der med økonomi

Det var mit indlæg om barsel som selvstændig. Agtigt. Det var vist mest af alt bare en tankestrøm. Det med økonomien (sådan helt konkret) tænker jeg skrive et længere indlæg om på senere tidspunkt. Jeg skal selv lige finde ud af hvordan at det hele fungerer og hvor mange penge, som jeg kan få, hvis nogen. Tænker at det er relevant for mange – og jeg har selv manglet noget konkret at kigge på. Men det kommer senere! Nu vil jeg fylde fryseren med en masse mad bla. a. denne opskrift, som jeg tror er god efter at have været frosset: “Indisk curry med kylling *din nye yndlingsret sgu*“og så en kæmpe røvfuld dahl: Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre).

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)
Pandestegt laks med teriyaki marinade
Det har været en rejse (og jeg gik lidt amok i Hunkemöller)
De 5 bedste podcasts i 2022 *both new and old*
5 gode serier på Amazon Prime Video
Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre)
Verdens lækreste dressing med sambal oelek
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering)