Aubergine med semi spicy szechuan sauce (a must try!)

Aubergine med szechuan sauce. Vegetarisk, nemt og lækkert! Der er mange måde at stave til szechuan/sichuan peber og jeg ved ikke hvad der er den rigtige, men here we go! Er du klar til en opskrift, som måske ikke er den smukkeste, men som smager helt fantastisk? Så bare læs med her. I min Grimbox (spar 20% her) denne uge, så fik jeg en KÆMPE aubergine og den skulle selvfølgelig bruges. The asian way. 

Aubergine med szechuan sauce

Du skal desværre forbi et asiatisk supermarked for at lave denne opskrift. Nogle ting kan du bytte ud, men du skal både have fat i szechuan peber, mirin og five spice krydderi (kan dog fås ‘almindelige’ steder) for at opskriften spiller 100%. Det er dog turen værd. Opskriften har nemlig det hele. Intet mindre. Blød aubergine. Lidt crunchy og lidt ‘brændte’ kanter. Det stærke. Det søde. Det smukke. Det grimme. Det hele!

Læs også: Opskrift på lyn-wok med gul karry og torsk (10 minutter bby)

Aubergine med szechuan sauce

Vegetarisk og lækkert! Szechuan peber er bare lækkert og klart noget, som du have i skabet.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser  

Selve auberginen

  • 2-3 håndfulde aubergine, mundrette stykker (ca. 2 cm)
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 spsk olie til stegning, smagsneutral

Szechuan sauce

  • 1 tsk szechuan peberkorn, (du kan bruge almindelige)
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 cm ingefær, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk mirin
  • 1 tsk five spice, (som denne)
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 tsk brun farin
  • 1-2 spsk vand

Forårsløg til pynt

    Sådan gør du 

    • Bland majsstivelse og aubergine i skål. Stil til side.
    • Kom peberkorn på en tør og varm pande. Varm kornene i 1-2 minutter og kom dem herefter i en morter. Knus og kom kornene i den skål, som du skal bruge til at lave marinaden.
    • I samme pande kommer du olie i og varmer op igen. Kom aubergine i panden. Hvis al din aubergine ikke kan være i panden, så skal du stege det i to omgange. Auberginen bliver ikke sprød hvis du fylder panden.
    • Steg auberginen på medium indtil de fleste sider er blevet sprøde og auberginen er blevet blød indvendig. Det tager ca. 10 min pr. omgang. Saml al auberginen i panden når alt er blevet stegt.
    • Imens auberginen steger, så blander du peberkorn, soja, ingefær, hvidløg, sesamolie, mirin, five spice, chilipulver, brun farin og vand.
    • Når auberginen er færdig, så hældes blandingen over. Steg videre i 1-2 minutter indtil sukkeret er blevet sticky og lækker.
    • Tag af varmen, drys med forårsløg i skiver og server med ris. Kan spises med ris som hovedret eller som tilbehør. Vi havde en oksekødsrest, som vi spiste sammen med, og det var the bomb.

    Noter

    • Der findes sikkert billigere five spice krydderrier i asiatiske supermarkeder, men jeg er vild med den fra Mill & Mortar, som jeg har linket til i selve opskriften.
    • Kend din chili. Jeg har sat en 1/2 tsk på i opskriften, men det er med at kende din egen grænse - og din chili. Der er stor forskel på mærker og hvor længe du har haft den stående i dit skab!
    • Jeg har brugt lige lovligt meget majsstivelse i min opskrift men kom til at hælde for meget op - og hellere bruge det end at hælde ud! Still tasted good though.

    Tjek også de her opskrifter ud: Opskrift på lyn-wok med gul karry og torsk (10 minutter bby). Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (nemme, lækre og alt for smukke). Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS). Som altid, så bliver jeg så pokkers glad når du tagger på mig Instagram så husk endelig, at gøre det, hvis du bruger en af mine opskrifter. Vi ses derinde!

    No Comments Yet

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.