At male fliser på badeværelset (sådan gjorde vi)

At male fliser på badeværelset. En nem og billig opdatering af et rum. Voila! Som jeg viste i det her indlæg: “Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering)” så elsker jeg at male både låger og fliser. Hvis fliserne har det godt, så kommer du virkelig langt ved at give dem en omgang maling. Det synes jeg i hvert fald.

Der er en masse for-arbejde, husk det, så det er ikke ‘bare’ at male fliserne, men det kan virkelig transformere et rum. Nedenfor er et før billede. Det er ikke til at se, men der er mange huller i væggene, som jeg har skjult med den fine hylde bla.a. De nye ejere tog et valg om at bore i de gamle fliser ret mange steder.

Dengang vi flyttede ind i vores lejlighed, så havde de gamle ejere som sagt boret hul i fliserne på badeværelset, så vi var nødt til enten at rive det hele ned eller ‘lappe’ hullerne og male over. Jeg elsker at spare penge, så det blev selvfølgelig det sidste, som vi gjorde.

Apropos at spare penge, så læs gerne det her indlæg: “Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)“. Der er en masse guldkorn at hente, hvis du er ligesom mig. Lol. Det er ved at være længe siden at vi malede badeværelset, men det holder altså stadig. Det samme gør køkkenet btw. Det er ved at være to år siden at jeg malede køkkenet and it stills looks good!

Læs også: Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)

At male fliser på badeværelset
Efter et lag med grunder og fyldte huller.
At male fliser på badeværelset

Reklame • Ligesom alle vores andre vægge, så var malingen fra Jotun, som altså bare laver det bedste maling, i min optik. Intet mindre. Jeg ser ikke mig selv som en god maler, men jeg har altid fået et godt resultat med Jotun, så det kan jeg virkelig anbefale. Hvis du har set min bolig på Instagram, så kan du forresten finde alle farverne, som jeg har brugt i det her indlæg: “Liste med farvekoder (som du kender fra Instagram)“. Det er også fra Jotun.

Du skal bruge:

Specialvask før maling
Afdækning og malertape
En malerrulle og en mindre pensel
Jotun Grunder til vådrum
Jotun Lady Aqua vådrumsmaling
En fugtig klud

Sådan maler du fliser på badeværelset:

Jeg må hellere starte med at sige, at det var sådan her vi gjorde – og vi fik vejledning i butikken, hvor vi hentede maling, men sørg altid for at undersøge det selv inden du svinger malerpenslen. Vi startede med en grundig rengøring af væggene med Jotun Specialvask. Vi dækkede derefter af på badeværelset og sørgede for at åbne et vindue.

Da væggen var tør, så gav vi hele rummet et godt lag med grunderen, vi brugte rullen, og lod det tørre natten over. Næste dag, så gav vi rummet maling med rulle og pensel. Det lod vi igen tørre til dagen efter, hvor vi gav det sidste lag. Vi endte med at bruge et par timer henover weekenden, men endte med et fantastisk resultet, som har gjort en kæmpe stor forskel på vores badeværelse. Mega nemt!

Læs også: Opskrift med østerssauce ( feat. *meatballs* og champignon)

At male fliser på badeværelset (sådan gjorde vi) 3
Det færdige resultat.
At male fliser på badeværelset (sådan gjorde vi) 5

At male fliser på badeværelset

Jeg har desværre ikke nogle ægte før-billeder, men du kan ane det på det her billede, som kan findes på min Instagram, og som du måske kan fornemme, så er farven ikke grim eller langt fra den som vi valgte at male med. Der var dog en masse huller fra de tidligere ejere af lejligheden, som vi blev “nødt” til at skjule med maling.

Nu skriver jeg nødt til det, men vi kunne nok gave have levet med dem, men jeg er så glad for at vi hev et par timer ud af vores kalendere og gjorde det her. Resultat er nemlig blevet så smukt og selvom det er længe siden, at vi gav badeværelset en overhaling, så bliver jeg stadig så glad, når jeg kigger på væggene.

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
De 7 bedste programmer på HAYU
De 20 bedste serier på Netflix (guide til gode serier i 2021)
Min shoppeguide til Hamborg (med 7 butikker som du skal besøge, hvis…)
Asiatisk agurkesalat *the BEST #1*
7 gode take-away steder i Aarhus (som du SKAL prøve mindst én gang)
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)
Jeg har endelig fundet den bedste frisør i Aarhus (intet mindre)
Nem aftensmad på 20 min (thai-inspireret suppe)