At leve af at blogge (og 6 ting som jeg har lært efter at have blogget i 6 år)

du er kedelig

At leve af at blogge. Kan man det? Ja, det kan man godt. Det bliver dog en del nemmere, hvis du følger nedenstående liste, mener jeg, helt ydmygt. Hvis du følger med ovre på min Instagram disse dage, så vil du kunne se, at jeg er omringet af blomster for tiden. Det er jeg næsten altid, men de seneste par uger, så har der været ekstra mange. Alle mine vaser faktisk bliver brugt for tiden – i håbet om, at jeg skulle komme ud af min lille skriveblokade.

REKLAME: Den smukke Legio Nova vase fra Eva Solo har haft mange placeringer efterhånden. Jeg er vild ned dens rolige og ret klassiske udtryk – vores lejlighed er nemlig ret eklektisk og en smule rodet slash vild, your call, så jeg kan godt lide at nogle få elementer i vores bolig er roligt. Jeg har også de matchende lysestager som passer til vasen da jeg, som I ved, elsker at der er en rød tråd gennem hele vores bolig. Ah, friske blomster hjælper på the writers block. Det er i hvert fald min teori.

Læs også: 5 grunde til at du starte en blog– den er nemlig også vigtig i 2019

At leve af at blogge

At leve af at blogge

Den fineste Legio Nova vase fra Eva Solo

At leve af at blogge

Der foregår lidt bag kulissen disse dage og derfor er jeg også ramt af en mindre skriveblokade. Jeg er ved at opdatere hele min hjemmeside og fordi jeg gør det – så gider jeg ikke rigtig lave noget nyt indhold inden min ‘bagland’ er i orden. Jeg tror i hvert fald, at det er derfor, at jeg er lidt ramt. Efter at have blogget siden 2012 (WHAT) så er der en masse indhold, som bare fylder –  og derfor er jeg gået helt tilbage i mine arkiver for at ændre og slette. En masse!

Jeg har været mine gamle indlæg igennem. Næsten dem alle. Jeg har dog stadig et par ugers arbejde foran mig, så send god energi min vej! Anywho, efter at have læst og cringet lidt over noget af det gamle indhold herinde, så tænkte jeg, at jeg ville dele nogle tanker og erfaringer, som jeg har gjort mig de par seneste år.

Læs også: Blogger, husk din værdi (du KAN tjene penge som blogger og forklaring)

At leve af at blogge

At leve af at blogge

De 6 ting som jeg har lært

Jeg vil forresten anbefale alle med en blog eller hjemmeside at kigge tilbage for at rette. Slette. And what not. Det føles skønt og er lidt ligesom at rydde op i sit skab. Det er så kedeligt imens det står på, men bagefter, så står men med en ‘ahhhhh’ følelse. Husk de friske blomster i flotte vaser på bordet. Hermed 6 ting, som jeg har lært efter 6 år:

Spring ud i det

Ja, det bliver næsten ikke mere simpelt end det, men hvis der er noget, som jeg har lært – så er det, at du skal springe ud i det. Altid. Min egen blog startede tilbage i 2012 fordi min bedste veninde startede en blog, imens vi sad og kedede os i timerne på TEKO. Jeg ville også og 10 minutter senere, så havde jeg også en. Hun stoppede efter et par måneder og jeg spring ud som fuldtidsblogger. Det tog et par år, selvfølgelig. The rest is history. Agtigt. Tak, Christine!

Læs også: Sådan laver du skygger på din tekst i Instagram stories:

Det behøver ikke altid at være perfekt

Lidt ligesom med ovenstående, så har jeg lært, at det er bedre at rykke på det, som man tænker er en god idé. Du ved, i stedet for at dvæle ved ideen for længe. Der er simpelthen så mange gange, hvor jeg ville ønske at jeg havde sagt: “fuck it, jeg gør det” inden det var for sent. Det er altid bedre at komme igang – i stedet for at nusse og vente på at det bliver perfekt. Det bliver det aldrig (!) og dit første udkast af whatever du ender med at lave, er alligevel ikke perfekt. Du kan ligeså godt komme igang!

Lad være med at sige ja til alt

Selvom du skal springe ud i dit (velovervejede) valg inden det er perfekt, så er det også vigtigt at sige nej. Hele ‘nej’ konceptet har jeg skrevet om et par gange, senest lige her: “En guide til starte en god blog (og 15 ting som du skal huske)” og her “Blogger, uanset hvad, så skal du huske din værdi (for du HAR altså værdi)“. Det er så vigtigt at sige nej!

Læs også: 5 ting bloggere og influencere gør (som de skal stoppe med LIGE NU)

At kunne leve at af blogge i dag

At kunne leve at af blogge i dag

Legio Nova vase fra Eva Solo i min stue

Brug ikke al din tid på at skrive

Det kan virke modsigende, når det kommer til en blog, men ikke desto mindre, så er det rigtigt. Hvis du bruger al din tid til at skrive, hvem skal så se dit indhold? Det kunne da være nice, hvis alle så dit indhold ligeså snart du udgiver, men sådan er det bare ikke længere. Der skal reklameres for det på de forskellige og relevante kanaler. Selv, der bruger jeg denne, som jeg læste om på en anden blog, engang: 20% af din tid, skal du bruge på at skrive. De restende 80 % skal du bruge på at pushe dit indhold. Lige dét der lærte jeg først ret sent!

Kvalitet frem for kvantitet

Jeg har skrevet det før, men nu siger jeg det igen. På blogs, så gælder det ikke om at dele mest. Det gælder om at lave det bedste indhold. Indhold, som kan holde længe og have et langt liv. Jeg tror, at jeg alle, som har en blog, har prøvet at skrive indlæg, som fik vildt mange besøg den ene dag – for så slet ikke få nogen igen, dagene efter. Det irriterede mig grænseløst, så de seneste par måneder, så har jeg forsøgt at lave indhold, som kan leve længe – og som jeg kan linke til flere gange, uden at det bliver for gammelt. For mig, så betyder det mindre ‘personlige’ og ‘debatskabende’ indhold, men det har jeg heller ikke lyst til at lave længere.

Læs også: Sådan slukker du for en persons Instagram story (uden at skulle unfollow’e)

At kunne leve at af blogge i dag

At kunne leve at af blogge i dag

Du må gerne genbruge

Apropros ovenstående, så når du har lavet dit gode indhold. Som kan leve længe. Så gør det faktisk ikke noget, hvis du henviser til det flere gange. Faktisk, så vil jeg mene at du SKAL lave indhold, som er så godt, at du vil og kan linke til det flere gange, men det er selvfølgelig bare mig. I starten så tænkte jeg, at man jo ‘havde set’ når jeg delte det en enkelt gang – og at der derfor ikke var behov for at genbruge og dele igen. Men det må du altså godt og så skal du heller ikke bruge al din energi på at lave nyt indhold.

Phew. Tak fordi du læser med. Altid.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.