20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked

Asiatisk supermarked

Hvad skal du lægge i kurven når du besøger et asiatisk supermarked i Aarhus? Eller. I alle byer faktisk. Jeg synes jo, at du skal prøve ALT det du synes ser spændende ud. Men. Er du ikke klar på det, så kommer jeg hermed med mit bud på hvad du skal komme hjem med. Jeg kommer til at nævne min yndlingsbutik i Aarhus flere gange, men jeg er sikker på, at mange de her ting kan findes i dit lokale, asiatiske supermarked.

Asiatisk supermarked i Aarhus

Jeg tror, at jeg besøger ‘Far East Trading‘  på Banegården i Aarhus én gang om ugen for at hente grøntsager – og så supplerer jeg op med ‘almindelige fødevarer’ i min lokale butik. Jeg kan bruge så meget tid derinde, men åh, de har altså så mange gode ting! Okay, let’s begin! 

Friske grøntsager

I Far East Trading, så får de friske grøntsager tre gange om ugen – og jeg forsøger at ramme de dage, når jeg handler ind. Jeg kan ikke huske de præcise dage (i hvert fald ikke godt nok til at skrive det ind i guiden her) men det står over deres køleskab. I deres kølere, så man kan købe store poser af gode sager, som jeg remser op nedenfor. Jeg er sikker på, at du kan finde det samme i dit lokale, asiatiske supermarked.

Koriander, thaibasilikum (verdens bedste), forårsløg, pak choi, og bønnespirer til nogle af de bedste priser, som jeg har set. Derudover, så køber jeg hvidløg, lime og specielle svampe, såsom shiitake og enoki, når jeg er derinde.

Frosne grøntsager

Jeg har altid bird’s eye chili, limeblade og edamame bønner (du skal stadig være i deres pods, ligesom på sushi restauranter) i fryseren. Når jeg arbejder hjemmefra, så koger jeg lidt vand i en gryde og kommer så en stor håndfuld edamame bønner i vandet. Jeg koger dem i et par minutter, dræner dem og så har jeg en snack, som mætter. Jeg kommer lidt soja og citron saft over, og uhm, det er altså bare verdens bedste snack.

Chilien og limebladene bruger jeg direkte fra frost når jeg laver mad. Dej til forårsruller eller gyoza (se min opskrift: “Opskrift på gyoza og dyppelse dertil“) finder du også på frost. Det er altid godt at have i fryseren.

Dej til forårsruller

Hvis der er noget, som jeg er blevet spurgt om tusind gange, så er det hvor jeg køber ‘dejen’ til mine forårsruller. Jeg ved ikke om man kan købe dem i almindelige supermarkeder efterhånden, men jeg køber dem bare i asiatiske butikker. Pakkerne ligger på frost og hermed min opskrift på forårsruller: “Opskrift på nemme forårsruller med østershatte og kål (asian approved)“.

Køb også wonton dej og leg med det, når du har mestret forårsrullerne. Jeg er forresten også begyndt at købe frosne, færdiglavede gyoza’er. Det er fandme godt og nemt, når det skal gå hurtigt med maden og du ikke orker at kaste dig over den opskrift, som jeg har delt på gyoza, ovenfor.

Kokosmælk

Hvem havde troet at der var så stor forskel på kokosmælk? Det vidste jeg ikke før jeg begyndte at handle i asiatiske supermarkeder – og jeg er sikker på, at du hurtigt kan finde din egen favorit. Lige nu er min go-to kokosmælk faktisk tørret kokosmælk. Eller coconut cream powder. Fordi det bare er det nemmeste nogensinde. Jeg har altid tørret kokosmælk stående på køkkenbordet. Altid.

Hvor stor forskellen på den flydende kokosmælk og den tørrede er, aner jeg ikke, men det er 100% nemmere for mig at have et lidt pulver stående, i stedet for hele tiden at skulle købe dåser. Jeg kan nemlig sagtens få sådan en pakke pulver til at række til omkring 10-15 retter. Den koster vist omkring en tyver, alt efter hvilken du vælger, så der er god value for money i sådan en. Note: dengang jeg delte det indlæg, så kostede det 20 kr. men nu koster en pakken 34 kr. Damn you all! Det er ofte udsolgt nu. Lol. Har dedikeret et helt indlæg til det her: Den bedste erstatning for kokosmælk ikke flere dåser.

Læs også: At gå fra by til forstad del 1

Asiatisk supermarked

Curry paste

Nærmest det vigtigste på denne liste! På billedet her er mine favoritter når det kommer til paste. De er basen til ALLE mine asiatiske opskrifter. Intet mindre. Du skal blot bruge et par skefulde af the paste og så din ret pakket med smag. Curry paste er egentlig bare en masse krydderier og urter (chili, thai ingefær, meget mere) som er blandet godt sammen til en pasta. Bøtten kan stå på køl og den kan holde sig meget længe.

Tror vi er igennem sådan en bøtte på… længe. Både fordi man ikke skal bruge så meget men også fordi vi veksler mellem ‘farverne’. MUST HAVE!

All the liquids

Jeg elsker denne soja sauce. Healthy Boy Brand, den gule. Der er et utal af forskelle soja og saucer, men denne soja, må du love mig at tage med hjem i kurven. Den er let, ikke så salt og smagfuld. Derudover, så køber jeg altid kondenseret mælk, tahini (der er mange forskellige slags), mirin, sød eller stærk chilisauce, chiliolie, sesamolie, ponzu og sriracha. Og Kewpie mayo. Selvfølgelig.

Det løse

Husk også at købe sorte, ristede sesam, peanuts, nudler, ris og spicy rejechips. I vinterperioden (eller hvis vi skal på ferie til et sted, hvor der kan komme problemer… med maven, lol) så køber vi masser af Yakult, som du finder på køl. Det er en lækker, lille probiotisk mælke drik, som jeg tror, at alle asiatere kender og drikker.

Asiatisk supermarked i Aarhus

Jeg køber også keramik. Eller hvad man kalder det. De her asiatiske skåle har jeg efterhånden masser af, i store og små størrelser. Jeg køber også spisepinde, suppeskeer og bambusspyd i asiatiske butikker.

Så! Det var mit bud på hvad du skal gå efter når du besøger et asiatisk supermarked i Aarhus. Eller andre andre asiatiske bikse for den sags skyld. Jeg håber listen kan bruges og lad mig endelig høre hvis du synes, at der mangler noget på listen (jeg har helt sikkert glemt noget for jeg køber MEGET i sådan nogle supermarkeder) eller hvis du har fundet noget andet lækkert i en asiatisk biks. Vi ses ovre på Instagram!

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

15 Kommentarer
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Indisk curry med garam masala og oksekød
Opskrift på nemme forårsruller *nr. 1 and asian approved*
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)
Kan man gå fra by til forstad?
Søvn rutine for baby på 4 måneder
Min fødselsberetning (del 2)
Panko nuggets (med soja mayo) *oMg* #1
Min fødselsberetning (del 3)