20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked

Hvad skal du lægge i kurven når du besøger et asiatisk supermarked i Aarhus? Eller. I alle byer faktisk. Jeg synes jo, at du skal prøve ALT det du synes ser spændende ud. Men. Er du ikke klar på det, så kommer jeg hermed med mit bud på hvad du skal komme hjem med. Jeg kommer til at nævne min yndlingsbutik i Aarhus flere gange, men jeg er sikker på, at mange de her ting kan findes i dit lokale, asiatiske supermarked.

Asiatisk supermarked i Aarhus

Jeg tror, at jeg besøger ‘Far East Trading‘  på Banegården i Aarhus én gang om ugen for at hente grøntsager – og så supplerer jeg op med ‘almindelige fødevarer’ i min lokale butik. Jeg kan bruge så meget tid derinde, men åh, de har altså så mange gode ting! Okay, let’s begin! 

Læs også: Indisk curry med garam masala og oksekød (fall I’m so ready for you)

Asiatisk supermarked i Aarhus

Asiatisk supermarked i Aarhus

Asiatisk supermarked i Aarhus

Friske grøntsager

I Far East Trading, så får de friske grøntsager tre gange om ugen – og jeg forsøger at ramme de dage, når jeg handler ind. Jeg kan ikke huske de præcise dage (i hvert fald ikke godt nok til at skrive det ind i guiden her) men det står over deres køleskab.

I deres kølere, så man kan købe store poser af koriander, thaibasilikum (verdens bedste), forårsløg, pak choi, og bønnespirer til nogle af de bedste priser, som jeg har set. Derudover, så køber jeg hvidløg, lime og specielle svampe, såsom enoki, til kun omkring syv kroner.

Frosne grøntsager

Jeg har altid bird’s eye chili, limeblade og edamamebønner i fryseren. Når jeg arbejder hjemmefra, så koger jeg lidt vand i en gryde og kommer så en stor håndfuld edamamebønner i vandet. Jeg koger dem i et par minutter, dræner dem og så har jeg en snack som mætter. Jeg kommer lidt soja og citron saft over, og uhm, det er altså bare verdens bedste snack. Chilien og limebladene bruger jeg direkte fra frost når jeg laver mad.

Læs også: Sådan får jeg råd til at rejse (og 15 tips som du også kan bruge) PART ONE

Asiatisk supermarked i Aarhus

Asiatisk supermarked i Aarhus

Asiatisk supermarked i Aarhus

Asiatisk supermarked i Aarhus

Dej til forårsruller

Hvis der er noget, som jeg er blevet spurgt om tusind gange, så er det hvor jeg køber ‘dejen’ til mine forårsruller. Jeg ved ikke om man kan købe dem i almindelige supermarkeder efterhånden, men jeg køber dem bare i asiatiske butikker. Pakkerne ligger på frost og hermed min opskrift på forårsruller: “Opskrift på nemme forårsruller med østershatte og kål (asian approved)“.

Asiatisk supermarked i Aarhus med kokosmælk (tørret og frisk)

Hvem havde troet at der var så stor forskel på kokosmælk? Det vidste jeg ikke før jeg begyndte at handle i asiatiske supermarkeder – og jeg er sikker på, at du hurtigt kan finde din egen favorit. Lige nu er min go-to kokosmælk faktisk tørret kokosmælk. Eller coconut cream powder. Hvor stor forskellen på den flydende kokosmælk og den tørrede er, aner jeg ikke, men det er 100% nemmere for mig at have et lidt pulver og bruge i min wok end hele tiden at skulle købe dåser. Jeg kan nemlig sagtens få sådan en pakke pulver til at række til omkring 10-15 retter. Den koster vist omkring en tyver, så der er god value for money i sådan en.

Læs også: Rejseguide til Kyoto (sådan skal du tilbringe en dag i den smukke kejserby)

Curry paste

Nærmest det vigtigste på denne liste! På billederne her er den kun den røde, men de findes bla.a. i grøn, gul og lilla. De er basen til ALLE mine asiatiske opskrifter. Intet mindre. Du skal blot bruge et par skefulde af the paste og så din ret pakket med smag. Curry paste er egentlig bare en masse krydderier og urter (chili, thai ingefær, meget mere) som er blendet sammen til en pasta. Bøtten kan stå på køl og den kan holde sig ret længe. Tror vi er igennem sådan en bøtte på … længe. Både fordi man ikke skal bruge så meget men også fordi vi veksler mellem ‘farverne’. MUST HAVE! Et eksempel på en ret med currypaste lige her: Nem aftensmad på 20 min (thai-landsk suppe med currypaste, tahin og svampe).

All the sauces

Jeg elsker denne soja sauce. Intet mindre. Der er et utal af forskelle soja og saucer, men denne soja, må du love mig at tage med hjem i kurven. Den er let, ikke så salt og smagfuld. Derudover, så køber jeg altid kondenseret mælk, tahin (der er mange forskellige slags), mirin, sød eller stærk chilisauce, chiliolie, ponzu og sriracha.

Læs også: Opskrift på lyn-wok med yellow curry paste og torsk (kun 10 minutter)

Asiatisk supermarked i Aarhus

Ja nemlig. Keramik. Eller hvad man kalder det. De her asiatiske skåle har jeg efterhånden masser af, i store og små størrelser. Jeg køber også spisepinde, suppeskeer og bambusspyd i asiatiske butikker. Husk også at købe sorte, ristede sesam, peanuts, nudler og spicy rejechips.

Så! Det var mit bud på hvad du skal gå efter når du besøger et asiatisk supermarked i Aarhus. Eller andre andre asiatiske bikse for den sags skyld. Jeg håber listen kan bruges og lad mig endelig høre hvis du synes, at der mangler noget på listen – eller hvis du har fundet noget andet lækkert i en asiatisk biks. Vi ses ovre på Instagram!

14 Comments
 1. Wauw, inspireret af dig var jeg første gang forbi butikken i sidste uge for at lave ramen. Både min kæreste, min veninde og jeg selv var kæmpe fan af maden, så uden tvivl vi skal lave mere i den dur.

  Nice guide! Har aldrig før hørt om limeblade.

  Dine opskrifter og dette indlæg er virkelig inspirerende. Hvis du en dag kommer med et endnu mere uddybende, fx forskel på nudler eller andet, så læser jeg gerne!

  1. Verdens bedste kommentar! Håber I fandt nogle gode ting! :)
   Det er på todo’en – vildt god ide!

 2. Elsker asiatiske supermarkeder! I København ligger det bedste på Istedgade..
  men hurtige spørgsmål; hvad er ponzu og mirin? Og hvad bruger du det til? Og hvordan fungerer coconut-powder? Blandes det op med vand i retten?

  Køber også altid glas med ingefær-paste, til når det skal gå stærkt, tang-Chips med karrypaste smag, fiskesovs, glas med thai chili-paste, hoisinsauce, peanutbutter og cup-noodles (den røde med rejesmag – seriøst GOD! :D)

  1. Hey Anna! Åh må prøve at hoppe ned i sådan en biks næste gang jeg er i hovedstaden for at se om der er stor forskel! Bruger for det meste ponzu (det er en citrus-agtig soja) de steder hvor jeg normalt bruger soja, men har lyst til et syrligt kick. I marinader, i wok, dressinger, etc :)

   Bruger mirin til teriyaki sauce og hvis jeg skulle lave sushi ris: https://stonemuse.dk/min-opskrift-paa-kylling-i-teriyaki-sauce/ :)

   Godt tip med ingefærpaste. Har jeg overvejet men ikke fået købt. Chips med spicy reje er mere min smag ;)

   Og så kan jeg godt fornemme at jeg har glemt at komme hoisin, fiskesauce, nudler og peanutbutter på min liste for de ryger sgu også med i kurven!

 3. Fedt fedt fedt! :D
  Spændende med kokosmælkepulver!
  Men.. hvilken karrypaste er mildest..?

  1. Puuuhhh, det er svært at sige. Kan godt lide at min tunge brænder.
   Måske du bare skal starte med en halv teske ;)

 4. Lyder interessant med kokosmælkspulver. Men hvad gør du så for at få væde ved din ret?

  1. Jeg kommer vand i retten også :)
   Og så tilføjer jeg pulver, alt efter hvor cremet den skal være.

   Ofte så bruger man en hel dåse, men sommetider, så kan lidt gøre det :)

 5. Skønt at du deler ud af det asiatiske køkken! Har du prøvet Thai Binh Trading på Skanderborgvej? Tror at det ville være en asiatisk forretning lige i din smag, da udvalget også er stort :-)

  1. Nej, det har jeg ikke været forbi men det er kun fordi det er sjældent at vi har bil – og jeg føler at det ligger lidt ude ;)

   Må undersøge!

 6. Hvis man ikke lige bor i nærheden af et asiatisk supermarked, så kan jeg anbefale at tage et kig på https://wakuwaku.dk/
  Det er et online asiatisk supermarked – specielt med mange japanske varer. De leverer i hele landet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.