20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked

Hvad skal du lægge i kurven når du besøger et asiatisk supermarked i Aarhus? Eller. I alle byer faktisk. Jeg synes jo, at du skal prøve ALT det du synes ser spændende ud. Men. Er du ikke klar på det, så kommer jeg hermed med mit bud på hvad du skal komme hjem med. Jeg kommer til at nævne min yndlingsbutik i Aarhus flere gange, men jeg er sikker på, at mange de her ting kan findes i dit lokale, asiatiske supermarked.

Asiatisk supermarked i Aarhus

Jeg tror, at jeg besøger ‘Far East Trading‘  på Banegården i Aarhus én gang om ugen for at hente grøntsager – og så supplerer jeg op med ‘almindelige fødevarer’ i min lokale butik. Jeg kan bruge så meget tid derinde, men åh, de har altså så mange gode ting! Okay, let’s begin! 

Læs også: Indisk curry med garam masala og oksekød (fall I’m so ready for you)

Asiatisk supermarked i Aarhus
Asiatisk supermarked

Friske grøntsager

I Far East Trading, så får de friske grøntsager tre gange om ugen – og jeg forsøger at ramme de dage, når jeg handler ind. Jeg kan ikke huske de præcise dage (i hvert fald ikke godt nok til at skrive det ind i guiden her) men det står over deres køleskab. I deres kølere, så man kan købe store poser af gode sager, som jeg remser op nedenfor. Jeg er sikker på, at du kan finde det samme i dit lokale, asiatiske supermarked.

Koriander, thaibasilikum (verdens bedste), forårsløg, pak choi, og bønnespirer til nogle af de bedste priser, som jeg har set. Derudover, så køber jeg hvidløg, lime og specielle svampe, såsom shiitake og enoki.

Frosne grøntsager

Jeg har altid bird’s eye chili, limeblade og edamame bønner i fryseren. Når jeg arbejder hjemmefra, så koger jeg lidt vand i en gryde og kommer så en stor håndfuld edamame bønner i vandet. Jeg koger dem i et par minutter, dræner dem og så har jeg en snack som mætter. Jeg kommer lidt soja og citron saft over, og uhm, det er altså bare verdens bedste snack.

Chilien og limebladene bruger jeg direkte fra frost når jeg laver mad. Dej til forårsruller eller gyoza (se min opskrift: “Opskrift på gyoza og dyppelse dertil“) finder du også på frost.

Læs også: Sådan får jeg råd til at rejse (og 15 tips som du også kan bruge) PART ONE

Asiatisk supermarked i Aarhus
Asiatisk supermarked i Aarhus
Asiatisk supermarked i Aarhus

Dej til forårsruller

Hvis der er noget, som jeg er blevet spurgt om tusind gange, så er det hvor jeg køber ‘dejen’ til mine forårsruller. Jeg ved ikke om man kan købe dem i almindelige supermarkeder efterhånden, men jeg køber dem bare i asiatiske butikker. Pakkerne ligger på frost og hermed min opskrift på forårsruller: “Opskrift på nemme forårsruller med østershatte og kål (asian approved)“.

Køb også wonton dej og leg med det, når du har mestret forårsrullerne. Jeg er begyndt at købe frosne, færdiglavede gyoza’er. Det er fandme godt og nemt, når det skal gå hurtigt med maden.

Kokosmælk

Hvem havde troet at der var så stor forskel på kokosmælk? Det vidste jeg ikke før jeg begyndte at handle i asiatiske supermarkeder – og jeg er sikker på, at du hurtigt kan finde din egen favorit. Lige nu er min go-to kokosmælk faktisk tørret kokosmælk. Eller coconut cream powder.

Hvor stor forskellen på den flydende kokosmælk og den tørrede er, aner jeg ikke, men det er 100% nemmere for mig at have et lidt pulver og bruge i min wok end hele tiden at skulle købe dåser. Jeg kan nemlig sagtens få sådan en pakke pulver til at række til omkring 10-15 retter. Den koster vist omkring en tyver, alt efter hvilken du vælger, så der er god value for money i sådan en.

Læs også: Rejseguide til Kyoto (sådan skal du tilbringe en dag i den smukke kejserby)

20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked 6
20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked 8

Curry paste

Nærmest det vigtigste på denne liste! På billederne her er den kun den røde, men de findes bla.a. i grøn, gul og lilla. De er basen til ALLE mine asiatiske opskrifter. Intet mindre. Du skal blot bruge et par skefulde af the paste og så din ret pakket med smag. Curry paste er egentlig bare en masse krydderier og urter (chili, thai ingefær, meget mere) som er blendet sammen til en pasta. Bøtten kan stå på køl og den kan holde sig ret længe.

Tror vi er igennem sådan en bøtte på… længe. Både fordi man ikke skal bruge så meget men også fordi vi veksler mellem ‘farverne’. MUST HAVE! Et eksempel på en ret med currypaste lige her: Nem aftensmad på 20 min (thai-landsk suppe med currypaste, tahin og svampe).

All the sauces

Jeg elsker denne soja sauce. Healthy Boy Brand, den gule. Der er et utal af forskelle soja og saucer, men denne soja, må du love mig at tage med hjem i kurven. Den er let, ikke så salt og smagfuld. Derudover, så køber jeg altid kondenseret mælk, tahini (der er mange forskellige slags), mirin, sød eller stærk chilisauce, chiliolie, sesamolie, ponzu og sriracha. Og Kewpie mayo.

Det løse

Husk også at købe sorte, ristede sesam, peanuts, nudler, ris og spicy rejechips. I vinterperioden (eller hvis vi skal på ferie til et sted, hvor der kan komme problemer… med maven, lol) så køber vi masser af Yakult, som du finder på køl. Det er en lækker, lille probiotisk mælke drik, som jeg tror, at alle asiatere kender og drikker.

Læs også: Opskrift på lyn-wok med yellow curry paste og torsk (kun 10 minutter)

20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked 10
20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked 12
20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked 14

Asiatisk supermarked i Aarhus

Jeg køber også keramik. Eller hvad man kalder det. De her asiatiske skåle har jeg efterhånden masser af, i store og små størrelser. Jeg køber også spisepinde, suppeskeer og bambusspyd i asiatiske butikker.

Så! Det var mit bud på hvad du skal gå efter når du besøger et asiatisk supermarked i Aarhus. Eller andre andre asiatiske bikse for den sags skyld. Jeg håber listen kan bruges og lad mig endelig høre hvis du synes, at der mangler noget på listen – eller hvis du har fundet noget andet lækkert i en asiatisk biks. Vi ses ovre på Instagram!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Sådan skal du samarbejde blogger eller influencer (del 2)
Jeg har endelig fundet den bedste frisør i Aarhus (intet mindre)
Min shoppeguide til Hamborg (med 7 butikker som du skal besøge, hvis…)
Min nemme opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so damn good)
Cookies med kardemomme (som bare blir’ bedre og bedre)
Opskrift på nem og HURTIG pho suppe (kun 15 minutter)
Det har været en rejse (og jeg gik lidt amok i Hunkemöller)
Asiatiske restauranter i Aarhus (7 steder som du SKAL kende)