Asiatisk agurkesalat *the BEST #1*

Asiatisk agurkesalat. Jeg kunne ikke finde på et bedre navn. Så læs lige videre! Åh denne asiatisk-inspirerede agurkesalat vækker minder! Da vi var på Filippinerne, åh tænk at det her år er gået så hurtigt, så skulle Andreas og jeg lige have en snack. Du ved, sådan en rigtig ferie snack, en pre-dinner, om man vil omkring klokken 16, selvom vi havde bord på en restaurant allerede klokken 18. Kan du relatere? Vi spiser meget når vi er ude og rejse! 

Asiatisk agurkesalat

Nå men altså. Vi faldt over Din Tai Fung, som er en kæde af restauranter, som kan findes overalt i Manila og hele Asien, nærmest. Vi skulle bare have lidt øl og et par dumplings at snacke på, og selvfølgelig, et par sidedishes. Vi fik serveret de her spicy semi-syltede agurker og jeg var obsessed. Jeg måtte kopiere dem, da jeg kom hjem. Og ja. Hermed opskriften. Det er som sagt en sidedish og vi spiser agurkerne sammen med wok opskrifter. Med forårsruller. Med kylling i teriyaki. Jeg bikser ofte denne opskrift sammen, når jeg har en hel agurk (du får dog det bedste resultat ved at bruge snack agurker eller skoleagurker) som jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til.

Læs også: Indisk curry med garam masala og oksekød

Asiatisk agurkesalat
Asiatisk agurkesalat
Asiatisk agurkesalat
Asiatisk agurkesalat
Asiatisk agurkesalat

Asiatisk agurkesalat

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse1 t

Ingredienser

  • 1- 2 små agurker (skåret i tykke skiver, bruger du almindelig agurker, så læs med nederst)
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk risvineddike
  • 2 spsk mirin
  • 1/2 spsk honning
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk chiliolie (alle er forskellige så prøv dig frem)
  • 2 spsk sambal oelek
  • 1 fed hvidløg (i tynde skiver)

Noter

*Skal spises koldt! 
*Nogle elsker sesamolie, andre hader det. Jeg kan synes hurtigt at smagen bliver overdøvende, så prøv dig frem med din egen olie. Alle er forskellige.

Tilberedelse

  • Kom agurkerne i en skål sammen med saltet og lad det hygge sig i omkring 20 minutter.
  • Imens de står og hygger sig, blander du de resterende ingredienser i en mellemstor skål.
  • Vask hurtigt saltet af agurkerne og dub dem tørre med en køkkenrulle. Pres dem en lille smule, uden at ødelægge dem, så du får så meget vand ud, som muligt.
  • Kom de tørrede agurker i skålen med marinaden og bland det hele godt sammen. 
  • Dæk skålen og dem hygge sig i køleskabet i mindst en time, inden servering.

Hvor længe kan det holde sig? 

Min erfaring er at de kan holde sig lækre i et par dage, sådan en 3 dage, men min erfaring er at de hurtigt er spist, så det er ikke noget problem. Bruger du ‘store’ agurker, så kan du skære dem over og skrabe det midterste ud, inden du skærer dem ud i mundrette bidder. Så får du mere et mere crunchy bid. 

Asiatisk agurkesalat

Det er egentlig en ret simpel opskrift. Især hvis du har alle ingredienserne og det har du jo, fordi du bruger min guide til asiatiske supermarkeder: “20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked“. Husk at tagge mig på Instagram, hvis du kaster dig over opskriften. It makes me so happy!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish)
Panko nuggets (med soja mayo) *oMg* #1
Seværdigheder i Tokyo (5 ting du SKAL opleve)
Den bedste erstatning for kokosmælk *ikke flere dåser*
Nem aftensmad på kun 20 min *wok time*
Cookies med kardemomme (som bare blir’ bedre og bedre)
5 gode og gratis apps (som har gjort mit liv SÅ meget lettere)
5 asiatiske opskrifter du skal prøve denne uge (#yummy)