Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet)

Hermed en opskrift på vietnamesisk pho suppe. Den er god! Andreas og jeg har spist af denne suppe i flere dage og vi er stadig ikke trætte af den. It’s a soup that keeps on giving! Vi var egentligt ret enige om vi ville lave en KÆMPE portion suppe, så vi kunne fryse resterne ned og lave en omgang pho, når lysten lige var det, men som det ser ud nu, så kommer det ikke til at ske. Vi kommer simpelthen til at tømme gryden, men det er også fint nok, for så gør vi det bare igen. Det var heldigvis nemmere at lave end vi havde regnet med!

Opskrift på vietnamesisk pho suppe

Pho, pho, pho. Pho bo tai er en af mine absolutte yndlingssupper og det er pho, som jeg næsten altid bestiller, hvis jeg spiser vietnamesisk mad. Suppen er pakket med smag og så er den mættende, men ikke på den der: “Jeg er så mæt, at jeg bliver nødt til at sove…” agtige måde. Læs med!

Læs også: Min opskrift på kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis man har ondt i halsen)

vietnamesisk pho suppe
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet) 2
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet) 4
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet) 6

Vietnamesisk pho suppe. Du skal bruge:

1 løg, delt i to
1 hel ingefær, skåret over i midten
1 steak i tynde skiver, fåes hos asiatiske supermarkeder
2 stykker osso buco
3 stjerneanis
1 kanelbark
1 tsk peberkorn
1 tsk koriander frø
1/2 dl fiskesauce
2 liter vand (eller oksebouillon)
1 lille ‘rock sugar’ (asiatisk sukker som ikke er ligeså sødt som alm. sukker)
1 pakke risnudler

Angående de ingredienser vi har brugt, så kan de sagtens erstattes med ‘almindelige’ produkter, som kan findes i den lokale butik. Vil man dog gå all in, så skal man besøge et asiatisk supermarked. Der er også andre stykker kød man kan bruge, men vi fandt nogle billige stykker osso buco, så vi valgte dem. Det vigtigste er, at der er nogle ben på det stykke kød man bruger, som kan give kraft og smag til suppen. Vil man erstatte kanelbarken, så kan man bruge pulver, men det kan gå ind og farve suppen og i stedet for ‘rock sugar’ så kan man bruge 2 spsk almindelig sukker.

Læs også: Opskrift på nemme forårsruller *nr. 1 and asian approved*

vietnamesisk pho suppe
vietnamesisk pho suppe
vietnamesisk pho suppe
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet) 11

Sådan gør du:

Kom ingefær og løg på en bageplade. Kom i ovnen ved ca. 250 grader i 10 minutter. Har ovnen grill-funktion, så brug gerne den, men det handler om at brænde de to ting, så de får en sort overfalde. Stil til side. I en stor gryde steger man sine krydderier (stjerneanis, kanel, peberkorn og koriander frø ) af. Det tager kun et lille minut. Herefter hælder man vand/bouillon over og kommer osso buco stykkerne, det lettere brændte ingefær og løg, samt sukkeret og fiskesaucen, over i gryden.

Skru ned og lad suppen stå og simre i 1-2 timer under låg. Suppen her tid at lave, men vi tog en portion efter 3 timer og der kunne den sagtens spises. Næste portion spiste vi efter 12 timer og der var den endnu bedre. Det handler om at udvikle smagen suppen, så jo længere tid den kan stå, jo bedre er det. Bare for at tage kødet op efter de første par timer, så det ikke går i stykker. Skær kødet i skiver, gem og brug til den endelige suppe til sidst. Voila! Vietnamesisk pho suppe!

Læs også: Min simple opskrift på suppe (som er god mod ondt i halsen)

Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet) 13
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet) 15
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet) 17
Opskrift på vietnamesisk pho suppe (ægte asian vibes i køkkenet) 19

Tilbehør:

1 håndfuld bønnespirer
Koriander
1 chili i skiver
Lime
Hoisin sauce og sriracha

Når suppen er klar, så sies den og kommes tilbage på blusset. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, dræn og placer en håndfuld af denne nederst i hver skål. Kog suppen op og kog (meget hurtigt) de tynde og rå stykker oksekød i denne, lige inden servering. Kom suppe og kød op i skålene. Kom de nogle af kogte osso buco stykker i skålene sammen med frisk koriander, bønnespirer, chili og en smule lime i skålene. Spis med hoisin sauce og sriracha – og husk at spise imens suppen er varm!

Vi ses på Instagram bby!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)
En huskeliste til Japan (de 8 ting du skal vide)
Seværdigheder i Tokyo (5 ting du SKAL opleve)
Nem iskaffe med kondenseret mælk
Opskrift på nemme syltede agurker med et asiatisk twist (selvfølgelig)
Min spiseguide til Aarhus (med de 15-ish bedste cafeer og restauranter)
Sådan får jeg råd til at rejse *del 2*
De 10 bedste film på Netflix (ifølge mig of course)