7 nemme ting du kan gøre for at få endnu mere overskud i hverdagen

Få mere overskud i hverdagen! Vi er stadig uden gavl, men leveringsdatoen er på plads og I kan tro, at jeg glæder mig at den ankommer! Min nakke mangler noget støtte når jeg læser bøger, oh yes, jeg er en gammel dame, så den gavl kunne ikke komme på et bedre tidspunkt! I dag, der skal det handle om små og store ting, som du kan gøre for at gå mere energi og overskud i hverdagen. Der kommer til at være fokus på søvn, da jeg er blevet en sleep connaisseur og har i alder af… midt tyverne… fundet ud af hvor vigtig god søvn er. Hermed min liste med ting, som du kan gøre for at få mere overskud i hverdagen:

1. Vær opmærksom på din seng

Der er personlige præferencer når det kommer til ens madras – og det kan være svært at gennemskue hvilken slags madras og type seng, som man skal vælge, så derfor vil jeg til hver en tid anbefale at kigge forbi Sengespecialisten for at få vejledning. Jeg endte med en Dunlopillo seng og jeg (vi) er vildt glad(e) for den! Som jeg kommet ind på, så er det en kæmpe investering at købe en god seng, men hvis man tænker over hvor meget tid man bruger i den – og hvor vigtig den er for ens både ens humør og produktivitet, så er det altså money well spent.

Læs også: 11 gode take-away steder i Aarhus (som du SKAL prøve mindst én gang)

2. Lad være med at snooze

Vidste I, at 7 ud af 10 danskere jævnligt bruger snoozeknappen på vækkeuret eller mobilen og særligt i vinterhalvåret. Jeg er i hvert fald skyldig! Det gør danskere til det næstmest snoozende folkefærd i Norden – kun overgået af nordmændene. Det er lidt vildt for vil man være frisk, så er det bedste råd jo at sove længere – helt uden afbrydelser! I artiklen, som jeg har linket til, så bliver der anbefalet en app, som skulle få en til at stoppe med at snooze og den giver jeg sgu et skud denne uge. Jeg kommer lover at komme med en update og sig endelig til hvis I kender den!

3. Gør søvn en prioritet

Se på søvn, som du ser på arbejde. Prøv at gå i seng på samme tid hver aften, ligesom når du møder på arbejde, så din krop naturligt ved, at det er på tide at gå i sleep mode. Lige præcis det her med at sove på bestemt tidspunkt arbejder vi meget på herhjemme – men de perioder hvor lykkedes, så er ens energi niveau så meget bedre. Alle kloge mennesker siger ingen skærm tid, men jeg slapper altså allerbedst af, når mobilen er lagt væk og der er tændt for netflix, så you do you.

Læs også: Rejseguide til Berlin(her skal du spise, bo på hotel og hænge ud)

4. Ryd op (i det område der irriterer dig)

I stedet for at aftale med dig selv, at du rydder op i hele hytten – det kan være svært at overskue hver gang – så vælg et specifikt område, som du beslutter dig for at rydde op i. For mig, der er det ofte tupperware-skabet, som jeg ikke kan overskue at åbne fordi det hele vælter ud og jeg kan aldrig finde de rigtige låg – så ved at aftale med mig selv at jeg kun rydder op i det skab, i stedet for hele køkkenet, så kan man nemmere overskue det.

5. Beløn dig selv

Det kan lyde så dumt, men husk for pokker at belønne dig selv! Efter at jeg har ryddet op i det pokkers tupperware-skab – så kan belønningen være den solskinspudder, som jeg længe har haft kig på eller den gode bearnaisesauce til aftensmad. Det kan sagtens være de helt små ting.

6. Vågn op 30 minutter tidligere

Selvom man ligger godt i sin seng, så er det ikke noget bedre end de morgener, hvor man står op i god tid og ikke løber rundt for at nå det hele! Igen, så kan belønning være en del af det, hvis man gerne vil blive bedre til at stå op i god tid. Sommetider, så aftaler Andreas og jeg et bestemt tidspunkt at stå op hver dag i en uge – og hvis vi har været gode til at stå op, så spiser vi en god brunch i weekenden. Blot et tip, hvis man er to!

Læs også: Min billedvæg + de 9 bedste steder at købe plakater og kunst(online & IRL)

7. Unfollow alle dem som ikke giver dig noget

Ja, den hører man ofte, men er ikke altid man lige får det gjort. At rydde op i hvem man følger på instagram, føles ligeså godt som at rydde op i sit skab! Der er ikke noget bedre når hvert eneste billede. I ens feed, that is. Faktisk er billede, som man gerne vil se. Try itttt.

Så! Mine bud på mere overskud i hverdagen. Håber at listen kan bruges! Mit kamera er ikke det bedste til wide shots rummet kan ikke hel fornemmes. Her er dog dejligt stort. Og smukt! Hvis jeg selv skal sige det. Det er vildt så anderledes at den lejlighed er – og shit, vi er glade for vores nye sted. Det er første gang vi sådan rigtigt har plads til en stor seng. Hvis vi investerede i denne seng, i vores gamle lejlighed, så ville vores soveværelse være en seng. Den ville fylde hele rummet!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.