Sådan kan du tage bedre billeder + mine 5 tips til et flottere Instagram feed

Flottere Instagram feed

Flottere Instagram feed. Let’s go. Indlægget er ikke så teknisk (det må jeg gemme til en anden god gang, men der er dog alligevel et par gode technical tips) og handler mest om, hvad man skal tænke over, når man skal skyde billeder. Derudover kommer jeg også med en run down af de 5 app’s, som jeg bruger når jeg deler billeder på Instagram.

Tag bedre billeder og få et flottere Instagram feed

Det kan virke super omfattende (det her indlæg er også endt med at blive meget længere end jeg regnede med) men når det sidder på rygraden, så det er bare noget du gør. Uden at tænke over det. Lad mig høre om I kan bruge guiden og smid gerne et link til din egen Instagram profil. Jeg ville elske at se nogle af de tips in action. Læs med!

Brug det bedste lys

Når du skal skyde billeder, så er lys den vigtigste faktor, når du skal lave et flottere Instagram feed. Det er ikke (kun) det du tager billeder af eller baggrunden, men derimod lyset, der er det allervigtigste. Undgå direkte sollys, som der ofte er midt på dagen – det er nemlig det værste tidspunkt at tage billeder, da skyggerne kan være meget skarpe. Skal du dog tage billeder på dette tidspunkt, så find nogle høje murer eller bygninger, hvor der er godt med skygge – eller find et godt rum, hvor der er masser sol, men hvor solen ikke står direkte ind på det, som du skal tage billeder af. Jeg elsker at skyde billeder en god, overskyet sommerdag lol.

Find dit lys

Når jeg snakker med personer, som lever af at tage billeder, så har de alle sammen områder i deres lejlighed eller kontor, hvor lyset bare er lidt bedre. Det er ofte ved at stort vindue, men prøv dig lidt frem, hjemme i boligen. Hvor, og ikke mindst, hvornår på dagen, har du det bedste lys til at tage gode billeder? For mig, der er lyset fantastisk i køkkenet om morgenen, men det er meget bedre i stuerne om eftermiddagen. Det skifter selvfølgelig i løbet af året.

Hvis… du ikke helt fandt lyset alligevel

Så har jeg en lille cheatcode. Med app’en Snapseed, så kan du vælge et område at i billede, som du gerne vil lyse op. App’en har mange andre funktioner men det er her, som jeg bruger app’en til. Det fungerer vildt godt til dage, hvor lyset er meget stærkt og laver tydelige kontraster. Du skal prøve den, hvis du kan lide at nørde med billeder.

Opdatering et par år senere: hvis du ikke gider at bruge for mange apps når du skal redigere billeder, så er funktionen også kommet på VSCO CAM app’en (som er den bedste redigerings-app derude) men den er stadig ny og jeg er sikker på at den bliver bedre med tiden. Det bedste du kan gøre for dine billeder, er at få et godt billede i kassen, igen så tænk over lyset, til at starte med. Så skal du ikke bruge for meget tid på redigering og efterbehandling.

Investér i godt grej (det er dog ikke det vigtigste)

Hvis du gerne vil være seriøs omkring dine billeder, så er det med at få investeret i noget godt grej. Husk dog, at det ikke er det vigtigste. Det eneste, som du kan gøre for at blive bedre til at tage billeder, er ved at tage billeder. Mange billeder. Og prøve dig lidt frem. På Instagram, så bruger jeg kun min ældgamle Iphone. Den synger på sidste vers, men det fungerer alligevel. Tag billeder, tag endnu flere billeder, vær eksperimenterende, vær ligeglad med folk tænker og så skal det nok komme.

Opdatering et par år senere: Jeg står stadig ved det her, men jeg har dog en Iphone 13 pro max nu. Den kan filme filmisk, som er en funktion, som jeg får mange spørgsmål omkring for tiden! Med filmisk funktionen, så kan du optage videoer med sløret baggrund – og det er altså derfor at mine videoer er så smukke for tiden. Funktionen gør alle mine videoer smukke, hvis jeg skal være helt ærlig.

Læs også: 20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked

Flottere Instagram feed
Michelle Castillo

Det gyldne snit

Du har sikkert hørt om det gyldne snit, men ikke desto mindre, så bliver ens billeder lige dét bedre, hvis man forsøger at ramme det gyldne snit. Helt kort, så handler det om, at man placerer det vigtigste i sit billede, i det gyldne snit. Det er lidt teknisk, så jeg vil anbefale dig at læse lidt om princippet. Faktisk har Iphone-kameraet en funktion, som gør, at man kan se linjerne, imens man tager billedet og det er altså supersmart – især i starten, når man skal lære at finde snittet i et billede. Så vigtigt til et flottere Instagram feed.

Bevæg dig 

Flyt dig fremad, gå baglæns, hop fra side til side, gå ned i knæ eller stå på noget for at se, hvilke forskellige skud du kan få. Nogle gange er det alt, hvad der kræves for at få et bedre billede – og selvom det er en lille ting, så kan det gøre en stor, stor forskel.

Vær fucking ligeglad

Tag et billede (eller 150 billeder for den sags skyld) når du vil tage et billede. Stadig, her i 2019 (omg, skriver 2022 nu) så er der stadig folk, som kigger mærkeligt på mig, hvis jeg går ned i knæ for at tage billeder i den helt rigtige vinkel eller hvis jeg poserer foran mobilen. I don’t care. Gode billeder kommer ikke, hvis du skal tage et billede i smug. Bare vær ligeglad og få taget en masse seje billeder.

Og nu mine 5 tips til et flottere Instagram og bedre feed:

1. Analyser dine billeder

For at få et flottere Instagram feed, så skal du gå dine gamle billeder igennem. Gå en måned eller to tilbage og tag note af hvad der var populært. Forsøg herefter at komme med et par bud på hvorfor dét billede eller den story blev taget så godt imod. Var det fordi, at du skrev til god tekst til billedet? Var det taget på en bestemt måde eller er det en bestemt ting, som ALTID virker?

Tag note og husk det fremover. Sommetider, så kan det virke som om at du deler det samme igen og igen, men det er langt fra alle som ser dit content hver gang du deler og Instagram belønner dig i sidste ende. 

2. Find en rød tråd blandt dine billeder

Det her er så vigtigt, når det kommer til et flottere Instagram feed! Find et filter som du kan lide og brug det på alle de billeder, som du lægger op på din instagram. Det giver et flot indtryk, når man besøger din profil – og så gør det dine billeder let-genkendelige, når man scroller sit feed igennem.

Da jeg ændrede min egen redigerings-stil og brugte samme måde at skyde billeder og filter på alle mine billeder, så kunne jeg hurtig mærke en stigning i følgere. Det er lettere sagt end gjort og jeg har været mange filtre igennem før jeg endte på det, som jeg bruger nu – og som jeg har brugt de seneste år. Mit filter laver jeg gennem VSCO CAM app’en og du kan læse meget mere om app’en nedenfor.

3. VSCO CAM app’en

Er du feed perfektionist? Nu læser du det her indlæg, så det er du helt sikkert! VSCO CAM er som sendt fra himlen til os perfektionister. I app’en kan du nemlig justere alt ved dine billeder. Lys. Kontraster. Hældning. Osv. Til sidst, så kan du smide et af deres pre-made filtre over dine billeder.

Når du henter app’en så findes der en masse filtre, som du kan bruge, men du kan også betale og få nogle nye, anderledes filtre. De kommer hele tiden ud med nye, så du kan blive inspireret på ny! Når du har fundet en måde at redigere dit billede, så kan du gemme dine ‘trin’ og så kan du hurtigt smide det på andre billeder, og voila, så har du fået en rød tråd mellem dine billeder. Jeg kan personligt godt lide at bruge filtrene F1 og F2, og sommetider A6. Du kan også bruge app’en til at komme et filter over dine videoer. Så godt.

4. Giv dine billeder et blåligt skær

Ja, den er skam god nok. Jeg læste engang en artikel (det er længe siden efterhånden, så jeg kan desværre ikke linke til den) hvori de undersøgte hvilke billeder og filtre, som fik flest likes på Instagram og hvorfor. I artiklen, så kom de blandt andet frem til, at billeder med en blå undertone fik flest likes og havde højest engagement. Jeg har derfor forsøgt at følge denne idé (man kan give sine billeder et blåt skær i VSCO CAM) og her kan jeg faktisk mærke og se at de blå billeder performer bedre end billeder med et gulligt skær. Underligt men det virker.

5. UNUM app’en

Verdens bedste app og jeg har fået ALLE jeg kender hooked på den! UNUM er en gratis app, hvori du kan overføre de billeder, som du overvejer at dele på Instagram – og så kan du se om billederne passer ind i dit feed. Fra UNUM app’en kan du så tilføje en tekst til det billede, som du gerne vil dele – og så dele på Instagram direkte fra app’en. 

Det er supersmart, hvis du gerne vil have et pænt feed, hvor alle billeder passer sammen. Man kan bruge meget tid på at nørde det her, så husk, at selvom at det er vigtigt, at de ni første billeder (I ved, dem som man ser, når man besøger forsiden af din profil) passer sammen, så er det vigtigste altså de billeder, som du deler i selve feedet. Så ikke brug for meget tid på at få det hele til at passe sammen. Been there done that.

Læs også: 4 eksempler på døgnrytme og søvnrutiner (baby’s første år)

Michelle Castillo

Bruge de rigtige hashtags

Hvis folk skal finde, dig, så er det vigtigt med de helt rigtige hashtags. Bruger man de populære, så får man måske nogle likes på billedet, men de Instagram-brugere som leder efter noget specifikt, finder dig højst sandsynligt ikke. Husk derfor altid at bruge relevante hashtags. Det er forresten også sjovt at lave sine egne hashtags. Både for andre og ikke mindst, for dig selv! Mine egne hedder #stonemusewears, #stonemuseeats og #stonemusetravels. Får jeg nye besøgende, så kan de altid klikke på et af disse hashtags og se hvad jeg har lagt op tidligere.

… Men brug ikke for mange hashtags!

Det ser bare ikke godt ud. Derudover, så har jeg læst, at man godt kan blive ‘straffet’ af Instagram, hvis man bruger for mange eller for irrelevante hashtags. Instagram har også en begrænsning på hvor mange der bliver talt med (og begynder de endda at blive skjult) så det kan være både spild af plads og tid at lave dem. Rent visuelt, så kan det også nemt komme til at se meget rodet og mindre professionelt ud, hvis man har for mange og for dårlige hashtags.

Være aktiv og engagerende

Find et hashtag, som du tænker er relevant for dig. Gå herefter ind for at like nogle af billederne hos de instagrammere, hvor du tror, at der kunne være et match. Så er der nemlig en chance for, at de kigger tilbage til din profil. Kan de så lide dit feed (som du har brugt tid på med VSCO CAM og UNUM) så får du måske et par nye følgere. Generelt, så belønner Instagram dig, hvis du ‘er en del af fællesskabet’.

Du kan også skrive en kommentar under nogle af disse billeder. Det skal du dog KUN gøre, hvis du rent faktisk har noget på hjerte. Hvis du skriver random kommentarer på Instagram, så er det spam og det er der ikke nogen, som kan lide. Husk også altid at svarer tilbage på kommentarerne under dine billeder. Det er nemlig god stil og skaber community og fællesskab, hvilket Instagram i sin grundform, jo handler om.

Poste regelmæssigt

Sommetider, så støder jeg på et smukt feed, som jeg bare må følge. Poster denne person dog for sjældent eller uregelmæssigt, synes jeg, at mit feed bliver forstyrret og så glemmer jeg, hvorfor jeg startede med at følge denne person til at starte med. Giver det mening? Husk at poste regelmæssigt, hvis du kan. Omkring klokken 20 virker for mange. Lad også være med at poste for meget på én gang. Spred det lidt ud, så du kan dele godt content ud over hele dagen. Husk også dine stories! De er også vigtige!

Opdatering et par år senere: Damn you baby og barsel. Det der med at dele regelmæssigt er dæleme svært for tiden og jeg kan afsløre, at det kan mærkes på min profil.

Vælg et fokus område og hold dig til det

Ligesom med din blog, så forsøg at finde en niche, så du ikke bare deler for at dele. Det kan du selvfølgelig sagtens, men de som er stærke på på blog og Instagram, har allerede alle sammen ét fokus, som de deler ud fra. Deler du meget mad på din profil, så passer et billede fra en bytur nok ikke så godt ind i dit feed. Har du fokus på bolig, så kan det virke malplaceret med et selfie.

Du skal selvfølgelig ALTID dele det, som DU har på hjerne, men prøv at finde et fokus område – og forsøg altid at have så meget personlighed med som muligt. Det var min guide bedre billeder og til et flottere Instagram feed. Bye. Vi ses jo ovre på Instagram!

Feel free to share
Subscribe
Notify of

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

31 Kommentarer
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Kylling i teriyakisauce (få tømt ud i køleskabsskuffen)
4 eksempler på døgnrytme og søvnrutiner (baby’s første år)
Kan man gå fra by til forstad? (et år senere)
Asiatiske restauranter i Aarhus (7 steder som du SKAL kende)
Min fødselsberetning med Vera