5 tips – sådan tager du smukke (mad) billeder med din telefon

I forlængelse af indlægget om fotografering af mad i offentligheden, tænkte jeg, at det kunne være interessant at dele et par hurtige tips om hvordan jeg tager billeder af min mad med min telefon, når jeg er ude og spise. Det er faktisk ikke så tit, at jeg bruger mit ‘store’ kamera, da telefoner er blevet så gode efterhånden, men det er helt okay, for så behøver jeg heller ikke altid have min ‘store’ taske med rundt.

 

1. Naturligt lys er alt
Ja, det er det altså. Ryk dig lidt rundt, sæt dig ved vinduet når du vælger plads restauranten, og reserverer du bord på et sted, så skriv eller si, at du gerne vil sidde ved vinduet. Naturligt lys er virkeligt alt, så det er super vigtigt, når du skal tage billeder af din mad. Det kan lyde som mange forholdsregler at tage, og jeg er måske arbejdsskadet på det punkt, men jeg hader altså at sidde i dårlig belysning.

 

2. Og gult lys er grimt
Sommetider, der får jeg Andreas eller andre, til at bruge en menu til at blokere lyset fra en lampe. Lys fra lamper giver både grimme gule skær, men lyset reflekteres også i bordet og det synes jeg ikke ser godt ud på billeder, så det klares med en stor menu eller noget andet som kan dække for lyset. Ofte så behøver du faktisk ikke så meget lys, hvis du bruger til telefon til at tage billeder, da den er god til at ‘fange’ ret meget lys uden at man skal fumle med nogle indstillinger.

 

Direkte sollys, giver forresten også nogle skarpe kanter på ens mad, så det skal man også forsøge at undgå, hvis man tager billeder af sin mad udenfor. Det kommer selvfølgelig an på hvordan ens ‘foto-stil’ er men jeg forsøger at undgå direkte sollys på mine mad-billeder.

 

3. Gå amok og vær ligeglad med andre synes
Med det, der mener jeg selvfølgelig ikke at man skal forstyrre andre, men har du lyst til tage 50 billeder af min smukke mad, så skal du bare gøre det. Folk skal simpelthen tage og slappe lidt af og ikke blande sig i hvad man foretager sig ovre på sit eget bord.

 

4. Hav fokus de rigtige steder
En af ulemperne ved at bruge sin mobil at tage sine billeder er selvfølgelig, at man ikke kan få den flotte, slørede baggrund som man kan få med sit kamera. Man kan dog komme langt ved at trykke på det, som man gerne vil fokusere, på sin mobil skærm. Så fokuserer telefonen nemlig lidt skarpere på det punkt, men, den justerer også lyset så det passer bedre til omgivelserne. Sådan er det i hvert fald på en Iphone.

 

5. Brug gode redigeringsapps
Jeg ELSKER at nørde med filtre og forskellige måder at redigere mine billeder på. Jeg har prøvet rigtigt mange forskellige, men der er kun en der har mit hjerte. Det er app’en, og jeg har sagt det mange gange før, VSCO CAM som jeg bruger til ALLE mine billeder på instagram. I den kan du finde eller købe en hulens masse smukke filtre og så kan man ændre kontrast, lys, skarphed og en masse andre ting ved sine billeder. Den er bare god til det med billeder!

 

Håber I kan bruge de 5 tips!

 

Læs også: Sådan finder du flotte filtre til dit instagram feed

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.